NU | Acht gewonden na incident met auto Stationsplein Amsterdam Centraal

Acht mensen gewond, twee ernstig | Foto Lorenzo Derksen

Een automobilist is zaterdagavond ingereden op voetgangers op het Stationsplein in Amsterdam. Acht mensen raakten daardoor gewond, twee van hen zijn zwaargewond. De politie gaat vooralsnog niet uit van opzet maar zegt dat de automobilist waarschijnlijk onwel is geworden.

In samenwerking met AT5

Minstens drie personen zijn ter plaatse behandeld. Ook zijn er mensen overgebracht naar het ziekenhuis. Op de locatie werd na het incident onderzoek gedaan om zekerheid te krijgen over het voorval. Om 23.00 uur werd het Stationsplein weer vrijgegeven.

De automobilist stond geparkeerd op een plek waar dat niet mocht. Toen agenten de bestuurder aanspraken, ging hij er vandoor. Dat gebeurde iets voor 21.00 uur.

Na de botsing hebben agenten de bestuurder aangehouden. De persoon wordt momenteel nog steeds verhoord en zijn wagen wordt onderzocht.

Treinverkeer

Het incident heeft geen invloed op het treinverkeer, zegt een woordvoerder van de NS. Het station is nog bereikbaar via de IJ-zijde en aan de westzijde.

Het GVB meldt dat de trams 1, 2, 5, 13 en 17 langzaam weer volgens dienstregeling rijden. Wel moet er nog rekening gehouden worden met enige vertraging.

Bron: Nu.nl/ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *