NU | Accountants KPMG niet vervolgd voor witwassen en valsheid in geschrifte

Volgens het OM zou Ballast Nedam ambtenaren in Saudi-Arabië en Suriname hebben omgekocht om grote projecten binnen te halen. | Foto: Hollandse Hoogte

Drie accountants van fiscaaladviesbureau KPMG mogen niet worden vervolgd voor witwassen en valsheid in geschrifte.

De rechtbank in Utrecht heeft het Openbaar Ministerie (OM) niet-ontvankelijk verklaard in de zaak, die gaat om transacties van bouwbedrijf Ballast Nedam van twaalf tot zeventien jaar geleden.

Volgens het OM zou Ballast Nedam ambtenaren in Saudi-Arabië en Suriname hebben omgekocht om grote projecten binnen te halen.

Er is een schikking getroffen met het bedrijf en zaken tegen betrokken bestuursleden zijn geseponeerd. Volgens de rechtbank is het daarom onbegrijpelijk dat de accountants wel zijn aangeklaagd.

Bovendien had het OM eerst een schikkingsvoorstel aan de accountants gedaan, dat het later weer introk. De rechtbank vindt dat het daarmee onbehoorlijk heeft gehandeld.

Dat het zoveel jaren heeft geduurd voordat de zaak überhaupt aanhangig werd gemaakt, heeft eveneens meegewogen. Pas drie weken geleden bracht het OM de zaak voor het eerst naar voren.
Door: ANP

Bron: Nu.nl/ANP

2 Reacties op “NU | Accountants KPMG niet vervolgd voor witwassen en valsheid in geschrifte

  1. Abraham Mossel

    Weet U wat zo mooi is om deze foto te zien, dat is dat je kan zien hoeveel onderaannemers/hoofdaannemer?/ naar de kloten zijn ge gaan op dit bouwproject. Kijk goed naar de foto en tel de panden in kleur bij elkaar op .

  2. Abraham Mossel

    Ouwe koeien uit de sloot (onweer!) halen heeft geen nut, de bouw wereld hangt van ………. in elkaar bouwmarkt van 1974 t/m 1981 top, een grote revolutiebouw toen in één dip gevallen door PvdA Den Uil ( in de wolken) ondezoek zwart werkers maroc/turk/ 1982 met de val van de Berliner! muur weer volop zakken kunnen vullen, 2002 game over?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *