NTR | Volkstuinen in Willemstad: ‘we kunnen geen voedselpakketten blijven geven’


WILLEMSTAD – In de Curaçaose wijk Otrobanda worden verschillende volkstuinen door buurtbewoners zelf aangelegd. Samen steken ze de handen uit de mouwen om groente en fruit te verbouwen voor andere buurtbewoners.

“We zijn tijdens Covid-19 begonnen met het uitdelen van voedselpakketten. We zien de noodzaak daarvan in maar realiseren ook dat we geen voedselpakketten kunnen blijven verstrekken”, vertelt Kurt Schoop. Hij is namens het initiatief ‘Kaya Kaya’ betrokken bij het volkstuinen project.

Zelfredzaamheid
Het idee voor de aanleg van de tuinen komt van de organisatie ‘Kaya Kaya’ en Fundashon Ser’i Otrobanda. Beiden initiatieven helpen buurtbewoners samen te brengen en hun wijk op te bouwen. “We streven naar meer zelfredzaamheid door mensen te helpen met het zelf verbouwen van groente en fruit”, zegt Schoop.

Bron: NTR/Caribisch Netwerk 

6 Reacties op “NTR | Volkstuinen in Willemstad: ‘we kunnen geen voedselpakketten blijven geven’

 1. @Victor People have enough fat already

 2. @Tico Martina
  Zeer geïnteresseerd

 3. @victor… precies. Groenten is koolhydraat. Waar heb je toch deze wijsheid vandaan?

 4. Those fruits and vegetables are pure carbohydrates but no protein and fat.
  these last 2 are essential for the human being

 5. Abraham Mossel

  Goed idee en dapper project, alleen ben ik bang dat als de oost rijp is in diverse tuintjes de groenten voor dat de zon op komt al zijn verdwenen en gestolen is door aso luiaards van de MFK. Zet er maar een bewaker met hond bij dan zal dat stelen niet gebeuren. Er lopen nog genoeg straathonden op de crim vrij die een baasje zoeken, twee vliegen in een klap noemt men dat !. PS ik geloof dat mvr K van die wereld voetballer nog wel wat hekwerk over heeft van haar ge flopte straathonden project. Maar wens Schoop veel succes.

 6. Tico Martina

  Heel goed initiatief en ik weet zeker dat het een succes wordt. Het laat ook zien dat de Yu di Korsou inteligent zijn geworden. In 2007 – 2008 liep men nog te blaten dat er op Curacao niks groeit. Zelfs die nitwitten van Soltuna riepen dat. Aquaphonics hadden ze nog nooooitt van gehoord en zou op Curacao ook niet van de grond kunnen komen (maar hoe weet je dat als je er nooit van gehoord hebt?). Langzaam komt het besef gelukkig op. Hier zie je dat men eerst honger moet leiden alvorens eindelijk de mogelijkheden te zien. Er was trouwens bij Malpais (Yubia Bendita) een Nederlander bezig met het zuiveren van rioolwater, die gebruikt kon worden om plantages te bewateren. Dat was een groot succes maar hij is van het eiland gejaagd. Meneer Casperson verklaarde hem persona non grata omdat hij wel eens er voor kon zorgen dat men water ging hergebruiken. Ik heb nog fotos van het project en documentatie, dus indien iemand geinterreseerd is laat het maar weten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *