26.5 C
Willemstad
• donderdag 17 juni 2021 04:07

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Voetbalkoorts na spectaculaire winst Curaçao

Pieter Hofmann


HILVERSUM – Het enthousiasme voor het Curaçaose nationale voetbalteam neemt snel toe. Zondag werd de Caribbean Cup gewonnen, volgende week doet Curaçao voor het eerst mee aan de Gold Cup, het toernooi om het Noord- en Midden-Amerikaans kampioenschap (inclusief de Cariben).
Bij wereldvoetbalbond FIFA staat Curaçao inmiddels op de 70ste plaats van de wereldranglijst. Vijf jaar geleden stond het nog 177ste. Bij de supporters begint nu Gold Cupkoorts. Supporter Benji Beaujon merkt de hype al langer op. “Toen Kluivert manager werd zag je ineens dat spelers die dat normaal niet deden ineens wel voor Curaçao kozen. Toen we aan de Caribbean Cup begonnen waren we gewoon het beste team.”

Voetbalfans stonden maandagavond klaar op vliegveld Hato om het Curaçaose elftal te onthalen.Verslaggever Eva Vloon was erbij.

Curaçaose fans in Nederland kregen weinig mee van hun team. Ze zijn meestal aangewezen op haperende livestreams. De Curaçaose sportconsultant en spelersmakelaar Hassnah Elhage bleef er destijds voor op. Tekenend voor de toegenomen media-aandacht is dat de Gold Cup nu voor het eerst in Nederland rechtstreeks te zien zal zijn. Elhage: “Nu zendt Fox Sports het uit, dus mensen raken makkelijker betrokken.”

Maarten van Rooijen, communicatiedirecteur van Fox Sports, vindt de Caribbean Cup en de Gold Cup prima toernooien om de voetballuwe zomerstop te overbruggen. “De deelname van Curaçao is niet doorslaggevend geweest bij de beslissing om de Gold Cup uit te zenden, maar is zeker een welkom extra. Zo spelen er bijvoorbeeld bekende gezichten uit de eredivisie mee, dat is extra leuk.”

- Advertentie -

Poulefase overleven
Op het toernooi treft Curaçao respectievelijk Jamaica, El Salvador en het sterke Mexico. De nummers 1 en 2 gaan door naar de kwartfinales, net als de twee beste nummers 3 uit de poulefase. Beaujon: “Ik denk dat we de volgende ronde kunnen halen. Tegen Jamaica en El Salvador kan Curaçao winnen. Tegen Mexico zie ik het somber in.”

Ook Elhage denkt dat Curaçao de poulefase kan overleven. “Er staat een goede spelersgroep met een goede bondscoach, die weet wat hij wil. Ik ben er positief over.”

Favorietenrol
Bondscoach Remko Bicentini is blij met het vertoonde spel op de Caribbean Cup. “We hebben onze huid duur verkocht. Voetballend gezien hebben we Martinique en Jamaica zelfs gedomineerd.” Dat hebben tegenstanders van Curaçao ook gezien. “Als we op de Caribbean Cup vierde waren geworden, hadden tegenstanders hetzelfde beeld van ons gehad als voor het toernooi. Nu houden ze meer rekening met je.”

Bicentini wil zijn selectie met beide benen op de grond houden. “Natuurlijk moet je genieten van dit succes, maar normaal blijven doen is nu het belangrijkste.” Hij vindt Curaçao ook niet per se favoriet om tweede te worden in de poule. “Jamaica, El Salvador en Curaçao zijn bijna gelijkwaardig en alledrie kanshebbers om tweede te worden.”

Bron: NTR/CaribischNetwerk

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Zei Brian, de adviseur van Mourinho….. :):):)
  Nu ineens schoorvoetend slijmen!
  Te laat Brian…… Je hebt je kans gehad en verbrast. Je hebt al kleur bekend!

  (Het probleem is dat ik NIETS vergeet Brian!)

 2. Mano, Prijs is een prijs. Feit is dat Curacao een mooie prijs heeft gewonnen en nu mag meedoen met de Copa America.
  Gold Cup is inderdaad een treedje hoger maar aan de andere kant het Mexico die jij ziet op de Confederations cup zal niet te zien zijn op de Gold Cup. Mexico zal daar met een team spelen met spelers die in Mexico spelen.

 3. O, we zijn realistisch genoeg om dat helemaal te onderkennen Mano. The Gold Cup is echt een tandje hoger, en Copa America een aantal tandjes hoger. We hebben er niets te zoeken!!!!!!
  Misschien een gelijkspel tegen de zwakste broeder onder hun (Venezuela) zou me leuk lijken.
  Maar onderschat het feit dat er nu meer Curacaose jongens ineens geinteresseerd zijn niet. Mannen als Kuwas en zo.
  Je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt zeg ik altijd maar….

 4. Ach, het is allemaal heel leuk, maar zoals Bicentini gelukkig ook opmerkte is normaal blijven doen het belangrijkst, overigens een heel verstandige opmerking. Ik wil niet negatief zijn of zo, ik gun hen van harte en hoop vanzelfsprekend het beste voor onze jongens. Maar heb van de week een halfuurtje naar Mexico – Duitsland mogen kijken, en ik vrees dat Mexico te sterk zal blijken voor het Curaçaos elftal. Maar dat weten die jongens heus wel, zo achterlijk zijn ze ook weer niet om te denken dat ze er al zijn. Belangrijker is dat zij het zover geschopt hebben, maar de Gold cup is echt wel andere voetbalkoek. Ik heb trouwens ook gehoord dat Jamaica met een minder sterk team tegen Curaçao speelde, dat is ze mooi tegengevallen…ze hadden curaçao niet moeten onderschatten.

 5. Wimpy,
  Het was niet eens dat (een G – elftal) maar een “H”- elftal.
  De ‘H” van “Hou je vrouw in de gaten, want zij vindt bezweette mannen in sport uniform zo enorm sexy, dat ze niet voor zichzelf instaat”
  Laatst zag ze een groep in uniform, bleek het het debateer team van het Radulphus College te zijn…… Ze ging toch overstag :):):):):)

 6. Ik las ergens dat Jamaica tegen Curacao niet met een A, ook niet met een B, zelfs niet met een C, evenmin met een D, niet eens met een E maar met een G elftal tegen Curacao speelde.

  Waarbij G waarschijnlijk staat voor Gehandicapten.

  Dus laten we de overwinning van Curacao wel even relativeren. Van Jamaica G had zelfs een elftal van Brasami waarschijnlijk nog gewonnen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, June 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Staatssecretaris Blokhuis pleit voor meer preventie in gezondheidszorg Curaçao

Demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) pleit voor meer preventie in de Curaçaose gezondheidszorg. Dat zegt Blokhuis tegen NU.cw. De staatssecretaris kwam 12...

ParadiseFM | Onduidelijkheid over vrij reizen in EU voor Curacaoenaars

Het is nog niet duidelijk of Curacaoenaars per 1 juli vrij door Europa kunnen reizen. Dat blijkt uit het antwoord van de Nederlandse minister Hugo de Jonge...

PBC | Ruzie over mislukte fusie Corendon en Sunweb krijgt

Persbureau Curacao Corendon en Sunweb staan vandaag opnieuw tegenover elkaar in de rechtszaal vanwege de afgeketste fusie van de twee reisorganisaties. Corendon wil alsnog afdwingen dat de verkoop...

PBC | ‘Kinderen in Caribisch Nederland zijn gelukkig, ondanks armoede’

Persbureau Curacao Kinderen op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius zijn tevreden over hun leven en hebben relatief weinig negatieve ervaringen gehad tijdens de coronamaatregelen. Dat concludeert Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer. Uit...
- Advertentie -