NTR | Voedselbank: van 100 naar 8000 voedselpakketten in één maand


WILLEMSTAD – Van 100 voedselpakketten in maart reikt de Voedselbank nu in april  8000 pakketten uit, vertelt voorzitter Stacia Illidge. “En dan hebben we nog niet voor iedereen.”
door Kim Hendriksen

Eerder nam het aantal voedselpakketten dat de Voedselbank elke maand uitdeelde juist af. Dat kwam niet doordat er minder vraag was, maar omdat ze minder financiële steun van de overheid kregen.

“We waren al van 200 pakketten teruggegaan naar 100 pakketten per maand”, vertelt Illidge. “Maar sinds de coronacrisis, en vooral de maatregelen van de overheid die de hele economie plat leggen, is de vraag excessief gestegen.”

Geen vangnet
De overheid nam op 29 maart de maatregel ‘shelter in place’ waardoor bedrijven dicht moesten en mensen zoveel mogelijk binnen moeten blijven. De economie ligt hierdoor zo goed als stil. Veel mensen hebben hun baan verloren en geen inkomen. Omdat het eiland geen sociaal vangnet heeft, probeert de Voedselbank deze mensen te helpen.

Bron: NTR/Caribsch Netwerk 

8 Reacties op “NTR | Voedselbank: van 100 naar 8000 voedselpakketten in één maand

 1. ……”Er gaat momenteel meer geld om in de Voedselbank dan in de Girobank
  En Henry Jourdain wil de audits wel doen”……

  Als “notre comtable “Jourdaine niet door de Ballotage commissie komt zijn EY , BDO en Baker erg geinteresseerd. Ze hebben RA’s die ervaren zij in het goedkeuren van jaarrekeningen van allerlei soorten ( commerciele, centrale, verzekerings) banken

 2. Neysa Isenia vraagt of de voedselbank ook onder he toezicht op banken van CBCS valt.

  Anders wil ze er ook wel directeur worden.

  Liefst weer samen met een bejaarde directeur die haar kwaliteiten om de andere kant op te kijken op waarde weet te schatten. Met een huis bijvoorbeeld.

 3. ..”Er gaat momenteel meer geld om in de Voedselbank dan in de Girobank”…..

  Zus heeft weer een vervolg studie op het oog, ze wil graag een directiepost voor plus/minus 2 jaar, de duur van haar studie. Daarna wil ze uitgezonden worden om stage te lopen bij Financien..

 4. Er gaat momenteel meer geld om in de Voedselbank dan in de Girobank.

  Stephen Capella heeft daarom laten weten wel geinteresseerd te zijn in een directiefunctie.

  En Henry Jourdain wil de audits wel doen.

 5. ……”Yamil Lasten laat weten geen gebruik te maken van de Voedselbank”……[email protected] S LOL

  Zijn Zus Leila Lasten die centraal “Bankt” laat ook weten geen gebruik te maken van de VoedselBank.

  Ze dopt haar eigen Topper Loontje…..

 6. Voor zover bekend was de voedselbank in Nederland eerst alleen afhankelijk van donateurs en supermarkten die wat schenken maar hier op Curaçao weten we dat supermarkten liever etiketten vervangen dan iets weggeven.

  Ook voor de voedselbank geldt, “het dak met mooi weer repareren”, een voedselbank moet als tijdelijke oplossing dienen en mensen niet structureel afhankelijk van donaties maken.

  Laten we hopen dat als de situatie ooit normaliseert dat de voedselbank samen met leerplicht ambtenaren, sociaalmaatschappelijk werk en buurtorganisaties gaat werken om mensen juist uit hun afhankelijke situatie te helpen.

 7. Yamil Lasten laat weten geen gebruik te maken van de Voedselbank

 8. Vraagje wat mij niet helemaal duideliijk is.
  Heeft de voedselbank nu wel meer financieele hulp gekregen van de overheid of is dit door middel van donaties?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *