30 C
Willemstad
• zondag 19 september 2021 18:49

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | ‘Veel onrust onder patiënten. Instantie nodig die dit serieus neemt’

Dulce Koopman

Sehos | Dulce Koopmans

WILLEMSTAD – Dagelijks uiten patiënten hun ontevredenheid over artsen en specialisten op Curaçao. Deze situatie moet snel aandacht krijgen, vindt arbospecialist Arthur Nivillac.

Ondertussen heeft Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos)besloten om een interne cliëntenraad op te richten.

- Advertentie -

Susanne Pendjol-Klarenbeek van Sehos en arbospecialist Arthur Nivillac

De cliëntenraad gaat uit maximaal zeven personen bestaan. Het mogen patiënten zelf zijn maar ook belanghebbenden, zoals een familielid of ouder. Zij komen op voor de belangen van patiënten en gaan het ziekenhuisbestuur adviseren.

Maar de raad is niet bedoeld voor individuele klachten. “Daarvoor hebben wij een andere regeling”, zegt Susanne Pendjol-Klarenbeek van Sehos, namelijk de klachtenfunctionaris.

“Waar moeten wij laten uitzoeken of het een beleving of een feit is?”

- Advertisement -

Arbospecialist Nivillac krijgt regelmatig te maken met verzoeken van patiënten die naar het buitenland willen voor een ‘second opinion’. Ze willen daarvoor naar Colombia, Dominicaanse Republiek en Nederland.

Volgens hem is dat het bewijs dat er snel een instantie moet komen die ‘serieus deze onrust onder patiënten’, gaat onderzoeken.

“Ik hoor bijna elke dag dat patiënten niet tevreden zijn met de behandeling die zij hier ontvangen. Het kan een beleving zijn. Maar waar moeten wij dan eigenlijk laten uitzoeken of het een beleving is of dat het een feit is?”

Daarom pleit hij voor een onafhankelijke patiëntenraad die werkelijk opkomt voor de belangen van de patiënten.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

  1. Als studieleningen moeten worden terugbetaald, gaat dat sneller met een salaris in euro of dollar, dan in de valuta van het eiland. Er zijn artsen die tegen de vijftig lopen en nog steeds aan het aflossen zijn.

  2. Laat het Sehos eerst maar eens beginnen om voldoende artsen in huis te hebben. Momenteel zijn er voor bepaalde specialismen 5-6 maanden wachttijd eer je aan de beurt bent! Klachten verergeren en de kosten voor de vaak “te late” behandeling ook!
    Je vraag je af waarom het aantrekken van specialisten tegengehouden wordt! Vanwege de kosten of vanwege het feit dat patienten maar bijzaak zijn.
    Organisatie bij de specialisten is trouwens ook een bijzaak of komt dat door het feit dat men zijn eigen koninkrijkje ten koste van alles wil behouden.
    Ook de overheid, met name de verantwoordelijke minister, laat verstek gaan. Het wordt de hoogste tijd dat de bezem door de gezondheidszorg wordt doorgehaald.

  3. Sehos reageert niet op klachten. Het enige antwoord wat je krijgt is “het is in behandeling”, dan wordt je door de betreffende specialist gebeld waar je een klacht over hebt ingediend, en die verteld je dan dat hij je niet meer kan behandelen als je de klacht niet intrekt. SVB kan niets voor je doen omdat er een arts op het eiland is die je kan behandelen. Dus…… als patiënt heb je geen zak te vertellen. Zeker op de afdeling neurologie is het een grote puinhoop.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -