28 C
Willemstad
• vrijdag 19 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

NTR | Tromp: ‘Prioriteiten van Nederland gaan voor mijn belangen’

HomeMediaNTR | Tromp: 'Prioriteiten van Nederland gaan voor mijn belangen'

Leoni Leidel-Schenk

Leoni Leidel-Schenk

WILLEMSTAD – “Er wordt geen rekening gehouden met mijn belangen, alleen met Nederland en hun prioriteiten. Ik wacht al een jaar. Het heeft geen zin om nu mijn verhaal te doen”, aldus Emsley Tromp, tijdens de tweede dag van de regiezitting van de zaak Saffier.

De president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten (CBCS) wordt verdacht van belastingfraude en witwassen in de privésfeer. Tromp is vorig jaar op non-actief gezet.

Tromp’s advocaat Niels van der Laan verzocht rechter Tjarda van der Spoel gisteren om het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk te verklaren, maar de rechter wil meer onderzoek. “Ongegrond verklaren van deze zaak kan niet zonder verder onderzoek en een verklaring van de verdachte”, aldus de rechter.

Tromp zou geld ten behoeve van privé-pensioenfondsen doorgesluisd hebben. De ‘schade’ die Curaçao hierdoor heeft geleden, wordt door het OM geschat op 5.5 miljoen gulden.

Team Bestrijding Ondermijning
Volgens Tromp en zijn verdediging gaat het om een ‘politieke vervolging’, ingegeven door Nederland. Het Saffier-onderzoek is uitgevoerd door het Team Bestrijding Ondermijning (TBO), waar Nederland 22 miljoen voor beschikbaar heeft gesteld. TBO doet grootschalig onderzoek naar de verwevenheid van onder- en bovenwereld in Curaçao en Sint-Maarten.

De inhoudelijk behandeling is op 26 en 27 oktober.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

9 reacties

  1. @Ruben,
    Ondanks de inbreng van ons aller Keta (die er natuurlijk weer de ballen van snapt): jij hebt meer met dit pensioen- c /q verzekeringsbijltje gehakt, he?
    Er zijn TALLOZE fouten gemaakt als hetgeen wij hier becommentarieren bewaarheid wordt / is. Het kon werkelijk alle kanten op zijn gegaan!
    Ik geef jullie bijvoorbeeld te denken:
    Te hoge dotaties, en toch aftrek toegestaan door de Inspektie, misschien zelfs tussentijdse onttrekkingen aan het PF, daardoor het met de voeten betreden van de verzorging van de oude dag – gedachte in de hand werkend, misschien reeds ingegane (te hoge dus) pensioenuitkeringen aan verzekerde, aan de hand van de zeer hoge jaarlijkse dpotaties / inlegbedragen, te hoge bijgeschreven bedrijfswinsten van de verzekeraar, misschien zit er zelfs een Stichting Pensioenfonds tussen om het geheel te helpen verdoezelen, een Anguilla Corp of twee …….. Tja, we kunnen uren doorgaan.
    Enfin, het kan nog heel leuk worden als iedereen zijn werk doet bij het openbaar ministerie……
    Enne….. EINDELIJK een geval waar Gerrit Schotte eens een keertje niet de schuld van krijgt :):):):):)

  2. Aanvullend op mijn vorige bericht.
    Het gaat er om dat er waarschijnlijk een te hoge pensioenpremie-aftrek heeft plaatsgevonden dan maximaal toegestaan wegens een hogere pensioenpremie-inleg dan de standaard aftrek die de pensioenwet voorschrijft op basis van zijn salaris. Daardoor is er dan onterecht minder inkomstenbelasting betaald. Die niet afgedragen inkomstenbelasting dient alsnog te worden voldaan. Met boete ? Ook moet er eens gekeken worden naar het werkgeversaandeel dat de bank voor deze medewerker aan het pensioenfonds betaalt . Is dat zuiver gegaan ? Ook bovenmatig ? ( uiteindelijk betaalt de bevolking dat ). Misschien vertrouwt het OM de belastingdienst in deze niet en brengen ze de procedure voor de strafrechter. De belastingdienst had toch zelf al bij Tromp aan de bel moeten trekken? Waarom hebben ze dat niet gedaan……? 1 hoedje ? Angst voor de man ? Maar misschien zijn er nog meer mogelijk strafbare feiten gepleegd – bv. is het pensioen al deels onterecht op ontoelaatbare wijze uitgekeerd ???- waardoor het niet de belasting- maar de strafrechter is geworden.

  3. “Het is Afrika niet hoor, waar alles mag.”

    Nou. Korsoú begint aardig op Afrika te lijken. Hoewel, Afrika is een continent en er zijn Afrikaanse landen waar echt niet alles veroorloofd is. 😆

  4. Als Gerrit de Raaf de kranteknipsels blijft volgen zijn deze mededelingen over Trom de eenigste genoegdoening cq plezier, voor hem en zijn daltons peppie, kokkie en Douwe Egberts?

  5. Het verschil van het teveel gekregen loon moet geconfisqueerd worden dus hij moet berecht worden voor:
    Zelfverrijking en misbruik maken van zijn machtpositie
    Misbruik van zijn machtpositie en het in dienst nemen van onnodige personeel met riante salaris.

  6. Het argument dat er belasting wordt bij betaald bij pensioenuitkering snijdt dus geen hout ! Het gaat om de onterechte aftrek van de pensioenpremie ! De belasting bij pensioenuitkering heeft daar helemaal niets mee te maken.
    Die laatste belasting heft het tekort aan betaalde belasting over de ingelegde premies niet op. Tromp, Tromp toch waar ben je mee bezig. M.i een doorzichtig verweer van de gedaagde. En dat voor de directeur van CBCS. Amateuristisch in mijn ogen en een man op zo’n positie onwaardig.

  7. Aangezien Tromp bij de Centrale Bank een pensioenvermogen van vele miljoenen wist op te bouwen, zijn zijn belangen daar de afgelopen 25 jaar meer dan voldoende gediend.

    Buitensporig gediend.

    Schandalig gediend.

    Uit belastingmiddelen wel te verstaan.

  8. Pensioenopbouw heeft een maximum ( in relatie tot het jaarinkomen). Als je meer doteert is het deel premie dat de maximale aftrekbare pensioenpremie overstijgt niet aftrekbaar voor de loon/inkomstenbelasting. Tromp weet dat , maar deed het toch, en voor advocaat Van der Laan is de pensioenwetgeving kennelijk te moeilijk te doorgronden.
    Tromp is op de hoogte vandaar dat hij de niet betaalde belasting alsnog wil voldoen. Rechter nog niet akkoord daarmee.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties