31 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 18:25

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Sociale werkplaats geeft gehandicapten én afval tweede kans

WILLEMSTAD –  Een nieuwe sociale werkplaats geeft én gehandicapten én afval een ‘tweede kans’. Het is een initiatief van Andy Kirchner en zijn stichting Second Life Curacao.

Zes jaar geleden tijdens een duikongeval overleed zijn vriendin en raakte Kirchner gehandicapt. Tijdens zijn revalidatieproces besloot hij om zichzelf een tweede kans te geven door afval te recyclen.

- Advertentie -

“Eigenlijk is het opcyclen omdat het nieuw leven geven is aan een bestaand product.”  Hij maakt nieuwe producten van onder andere blikken, kokosnoten, kalbas en afvalhout.

Ook andere mensen met beperkingen verdienen een ‘tweede kans’, vond Kirchner op een gegeven moment. En daarom bouwt hij een sociale werkplaats in Hofi Korsou bij Fuik. “We willen beginnen met zes mensen die een lichamelijke beperking hebben. Dat kan zijn in een rolstoel of moeilijk ter been.”

Levensstandaard verbeteren
De deelnemers leren onder andere creatief werken en sociale vaardigheden. Hij wil hen werk geven wat moeilijk is op het eiland en zo hun levensstandaard verbeteren. “Ik spreek uit eigen ervaring met de sociale dienst en hoe ik met mijn onderstand (bijstand, red.) ben geholpen. Of eigenlijk niet ben geholpen. Met meer steun had ik meer kunnen bereiken en veel verder kunnen zijn.”

Bron: NTR/CaribischNetwerk

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

  1. Hoop voor Esther dat zij nooit hoeft mee te maken om gehandicapt te zijn. Ik heb ondanks mijn handicap een job met dank aan mijn coulante werkgever. Beste Esther het is makkelijk oordelen , maar je moet je diep schamen!!

  2. Goed initiatief ,deze ongewild gehandicapten hebben ook recht op een normaal leven. Ook de voor gehandicapten bestemde parkeerplaatsen, die helaas door hoog geplaatsten en overheidsdienaren die niets mankeren, gebruikt worden, waardoor ik, amper in staat om te lopen, een heel eind moest strompelen om m’n boodschap te kunnen doen, dankzij deze a sociale arrogante personen. Niemand vraagt om gehandicapt te geraken , als je niet meer kan lopen kan je nog steengoed zijn in je hoofd of met je handen, zelfs als je je handen niet meer kan gebruiken zijn er gelukkig mogelijkheden om nog productief te kunnen zijn en zowel voor zichzelf als het bedrijfsleven succesvol te zijn en de kosten die Esther zou moeten maken om haar zaak aan te passen, ruimschoots terug verdient . Esther moet zich diep schamen met haar uitlatingen, dat getuigt niet van respect, menig gehandicapte heeft er geen probleem mee, haar hun handicap te laten ervaren , misschien dat ze dan haar verstand terug krijgt en niet meer zulke opmerkingen plaatst.

  3. Get real, Laplas, met je ‘gehandicapen hebben recht op een reguliere baan’.

    Niemand heeft daar recht op, niet gehandicapten ook niet.

    Met alle respect voor gehandicapten, maar ik zou ze in de meeste banen ook niet in dienst nemen vanwege het ongemak (gebrek aan mobiliteit) en de kosten (aanpassingen gebouw).

    Heb daarom ook moeite met de paralympics voor gehandicapten. We hebben toch ook geen Miss Universe verkiezing voor lelijke vrouwen?

  4. “Een nieuwe sociale werkplaats geeft gehandicapten een ‘tweede kans” Op zich een goed initiatief maar gehandicapten hebben recht op een reguliere baan. Laten we ze niet in sociale werkplaatsen met een dagbesteding en een fooi wegstoppen. Probeer met een rolstoel een openbaar gebouw te betreden, het gaat gewoon niet lukken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

DH | RST arrests two in fraud investigation linked to post-Irma cleanup at PJIA

PHILIPSBURG--On Friday October 22, 2021, the Recherche Samenwerkingsteam (RST) arrested two people and conducted searches at two houses and at the addresses of two businesses on Sint...

Ingezonden | Praise The Lord, The Lord be praised

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -