29 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

NTR | Schotte: ‘Straf mij maar niet mijn vrouw en kind’

HomeMediaNTR | Schotte: 'Straf mij maar niet mijn vrouw en kind'

Door Anneke Polak

http://politiek.tpo.nl/2015/02/18/geheime-documenten-hoe-de-gokmaffia-op-curacao-een-geheime-dienst-kocht/
Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs na afloop van de zitting | Anneke Polak

WILLEMSTAD – Een tot tranen toe geroerde Gerrit Schotte spreekt op de tweede dag van de zaak Babel in zijn laatste woord tot de rechter: “Als u vindt dat ik een straf verdien, straf mij dan en niet mijn vrouw door ons kind weg te halen bij haar moeder.”

Dit emotionele betoog staat in schril contrast met de zakelijkheid waarop de oud-premier twee dagen eerder nog op elke vraag van de rechter ‘zwijgrecht’ herhaalde. Schotte wordt verdacht van ambtelijke omkoping, witwassen, valsheid in geschrifte, valse aangifte van verlies van zijn diplomatieke paspoort en het bezit van jammers. Het Openbaar Ministerie (OM) en advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran herhaalden op de tweede zittingsdag tijdens repliek en dupliek hun eerdere betoog. Er kwamen geen nieuwe feiten meer aan het licht.

Karaktermoord
Cicely van der Dijs, partner van de MFK-leider, blikt terug: “Ik heb schrammen en blauwe plekken overgehouden aan de aanhouding, moest mijn dochter afstaan en heb twee dagen in gevangeniskleding moeten rondlopen als een veroordeelde. Er is karaktermoord gepleegd op mijn persoon, de media hebben mij al veroordeeld, en die schade kan nooit meer ongedaan gemaakt worden.”

Schotte eindigt met een spijtbetuiging: “Als ik iets kon terugdraaien, dan zou ik mijn school hebben afgemaakt. Maar ik was een kind, geen crimineel. Ik heb nog altijd de droom om iets positiefs bij te dragen aan mijn land Curaçao.” Het OM en advocaat Sulvaran willen na afloop de media niet te woord staan, want over en weer zijn verwijten gemaakt over ‘trial by media’.

De uitspraak in de zaak Babel is op 11 maart.

Bron; NTR/Caribisch Netwerk

9 reacties

 1. Beroepsfraudeur Schotte is zelf na veelvuldig vreemdganger gaan gescheiden van Nathaly Salas, dochter van de smerige door en door corrupte Richard Salas, gelukkig jong aan een mooie ziekte overleden.

  Van zijn zoon Brandon kunnen we dushetzelfde verwachten als van Schotte: een laffe crimineel. En net als zijn Vader is hij ook al van school betrapt. Die jongens wordt precies hetzelfde.

  Cicely en Gerrit kunnen nog geen hond opvoeden, last staan kinderen. Ze zouden hen ontnomen moeten worden.

 2. “Straf mij” ……… hallo mevr. de rechter leest u even mee.
  Kennelijk vindt deze zwijgende verdachte dat hij straf verdient.
  Say no more…..

 3. Ongelooflijk dat Cicely, goed opgeleid en van een rijke familie, voor de smeerlap van Schotte heeft gekozen en zelfs een kind van deze verderfelijke crimineel heeft.

  Het heeft te denken over de normen en waarden binnen de familie van der Dijs en de opvoeding die ze gehad heeft.

  En dat zet zich helaas voor. Haar zoon Brandon is ook al van school betrapt ergens drugshandel, wellicht met hulp van de zoon van Amerigo Thode die ook helemaal van het pad is door zijn criminele vader.

  Ouders als Schotte en van der Dijs zijn volslagen ongeschikt om ouders te zijn en zouden hun kinderen ontnomen moeten worden. Nog better is verplichte sterilisatie.

 4. Hé Baselmans, jij snapt het.

  Weten Schotte – en jij – trouwens wel dat hij een buitenechtelijk kind van prins Bernard is? Ga de reis-agenda maar eens nalopen van de stoute prins. Dat zijn zogenaamde “echte” vader hem slecht behandelt heeft, is logisch. Het is nooit leuk om het kind op te voeden van de man die je vrouw ge***kt heeft.

  De zaken moeten nu maar eens écht onderzocht worden!

 5. Schotte is een ordinaire dief die met dit stukje theater de zwakke Lips probeer te beinvloeden.

  Last Cicely maar uitkijken, ze wordt met de dag dikker en Schotte heeft wel weer zin in een slanker poppetje. Dat is de modus operandi van de mislukte zoon van de vervloekte randdebiel Hendrik Schotte.

 6. Schotte en familie ingeluisd door zijn don en een club.

  We hebben alle verwijten over en weer mogen horen en de soap draaide op volle toeren. Maar we zien nu overduidelijk dat de familie Schotte jr. er ingeluisd is door blijkbaar zijn eigen vader die aan het hoofd stond van de freemasons op dit eiland. Als slaaf van deze groep moest pa vele zaken bewerkstelligen en dat via zijn twee vrienden vanuit die freemasons uit Nederland die in dezelfde groep zaten als het koninklijkhuis. Deze dame en heer masons ronselden al kinderen op dit eiland en benaderden mij ook na het boekje “Geboren voor één cent”. Het ging onder het mom dat deze kinderen heropgevoed zouden worden en ze mochten vooral geen ouders/familie meer hebben! Verder bleek dat pa Schotte deze twee personen beschermd inclusief nog een derde man lokaal waarmee hij zeer veel contact had, als ik hun woorden moet geloven in de gesprekken die ik met hen had. Op een bijeenkomst zaten we allen aan tafel en werd me in het gesprek opgedragen te stoppen met het uitzoeken naar kinderleed. Als “beloning” zou er een ontmoeting zijn tussen mij en koningin Beatrix en haar zoon Alexander. Deze belofte werd niet nagekomen daar ik mijn onderzoek verder uitbreidde en ik er achter kwam dat een baby geofferd werd door deze familie op dit eiland als een van de ritualen die een staatshoofd moet ondergaan. De grote mason top vanuit Nederland was speciaal overgevlogen voor dit rituaal.

  Verder zien we nu duidelijk dat Schotte jr er ingeluisd is door onze absolute Italiaanse don op dit eiland de heer R.P. De complete “set-up” is precies de werkwijze van de Italiaanse maffia. Schotte jr werd van alle kanten in de tang genomen en werd even als een koning behandeld en gouden bergen beloofd via de maffia wereld. Langzaam werden zo de bewijzen en de lijntjes tegen hem opgebouwd en zelfs pa, in toen nog machtige positie, kon niets meer doen aan de ellende waar zijn zoon in verzeild geraakte. Schotte jr moest hangen en dat blijkt nu wel duidelijk dat alles geregisseerd werd vanuit de bewuste don. Later met als extra medewerking van de club van zijn vader (vanuit Nederland). Ook zij kwamen er achter dat er te veel onder Schotte jr naar buiten kwam over de duistere club. Volgens de ritualen laat men je vallen en veroordelen ze jou als je in hun ogen te veel los laat en te doorzichtig bent.

  Zoals ik al lang schreef Schotte jr was een open boek en hij maakte dat er veel bekend werd over de duistere groep maar ook over de Italiaanse maffia en de absolute don die zich te veel in het daglicht zag komen en zo de Colombiaanse maffia een bedreiging ging worden. Op een linke wijze is deze Schotte jr nu de klos van zowel de freemason als de Italiaanse maffia (lees Curaçaose justitie). Hangen zal Schotte jr, want er lopen te veel lijnen naar hem die vastgelegd zijn door bovengenoemde groepen.

 7. Melodramatisch geleuter, als je niet wil dat eventueel kinderen en moeder worden gescheiden dan had je op het rechte pad moeten blijven. Zo simpel is het. Moeilijk voor hen echter die als lifestyle nu eenmaal voor bedrog en manipulatie hebben gekozen. Berouw komt na de zonde Gerritje, dat had je inmiddels gezien juist deze lifestyle zo langzamerhand wel eens moeten weten. Tijdens de zitting niet praten en nu de zielige persoon gaan `uitbeelden`is gewoon laf en het hoort in theaters thuis.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties