26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 06:00

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Samen één Koninkrijk: ‘Kom met Jandino in actie voor onze eilanden’


HILVERSUM – Acteur en comedian, Jandino Asporaat, roept iedereen op om tijdens zijn live benefietshow, op 9 mei, in actie te komen tegen de groeiende armoede op Curaçao, Aruba en Sint-Maarten.

Door de lockdown op de eilanden is het toerisme, de grootste bron van inkomsten, volledig stil komen te liggen. Met armoede en honger tot gevolg.

“In het Caribisch deel van ons koninkrijk voltrekt zich een stille ramp. Een maaltijd op tafel is op dit moment voor veel gezinnen niet meer vanzelfsprekend”, vertelt Asporaat. “Ik kom zelf uit armoede, ik weet hoe het is om naar bed te gaan zonder eten. Dat wens je niemand toe. Daarom hebben wij jullie hulp hard nodig.”

Voedselpakketten
Asporaat is geboren op Curaçao en woonde er tot z’n elfde. Uit betrokkenheid bij de inwoners heeft hij de actie #sameneenkoninkrijk opgezet, om geld in te zamelen voor Curaçao, Aruba en Sint-Maarten. Met de ingezamelde donaties zullen er voedselpakketten worden samengesteld en verdeeld over de bevolking.

- Advertentie -

Warme show
De show Samen één Koninkrijk wordt een warme show vol bijzondere optredens, ontroerende verhalen en leuke initiatieven uit het land. Natuurlijk mag er ook gelachen worden en zal een bijzondere gast de eindstand van de inzamelingsactie onthullen.

Ook meedoen?
De live benefietshow op 9 mei op NPO 1 is een vervolg op de online benefiet die Jandino 25 april uitzond via Instagram. Beide events zijn onderdeel van Jandino’s initiatief #sameneenkoninkrijk, dat tot stand kwam met hulp van Cordaid en SHC (Samenwerkende Hulporganisaties Curaçao).

Caribisch Netwerk heeft bijgedragen aan de totstandkoming van de tv-show. Wil jij ook een steentje bijdragen? Ga dan naar sameneenkoninkrijk.nl.

De benefietshow Samen één Koninkrijk wordt live uitgezonden op zaterdag 9 mei om 20.35 uur, NL tijd, bij de NTR op NPO 1. Op de eilanden live via BVN via de kabel, satelliet en online, lokale tijd 14.35 uur

 

Bron: NTR/Caribsch Netwerk

Artikel delen

11 reacties

 1. @ Jan-dino de schreeuwer, gedraagt zich en blijft ook duidelijk lijken op een breed bek kikker in de vijver van mijn beur vrouw in haar achter tuin, elke ochtend en avond kwaakt hij al jaren het zelfde liedje.

 2. Jandino, hij doet het voor :”Je moeder”.
  En eer en meerdere glorie van zichzelf.

  Blijft een hoop aan de strijkstok hsngen…geld ophalen bij anderen tijdens een life benefit show…kosten eerst aftrekken…daarna wordt het “verdeeld”.

  Ken ook een advocaat die dat deed…allerlei zaken collecteren bij anderen ……daarna alle organisatie kosten ( honoraria) eraf….rest voor de minder bedeelden….

  Wat een liefdadigheid, het mag nooit wat kosten…

 3. “Geld inzamelen, aan het eind van de show publiek maken hoeveel het is, maar vervolgens stellen dat er geen cent gaat komen wanneer de politici en ambtenaren geen salaris inleveren.

  Kijken wat Ruggenaath c.s dan gaan doen.”
  Klopt, deze donaties hebben veel weg van de ontwikkelings hulp van de jaren 70: die werden vooral gedaan om mensen een goed gevoel te geven. Dat een groot deel van de ontwikkelingshulp bij dictators, corrupte ambtenaren of hulporganisaties bleek steken, en dat de effecten van ontwikkelings- hulp voor de 3de wereld nihil waren, maakt niets uit voor “dit goede gevoel”.
  Ontwikkelings hulp geven, lijkt veel op kerkdonaties: het maakt de wereld niet beter, maar de gever is van zijn zonden vrijgekocht

 4. “Met dit soort acties is het toch interessant om te weten of Jandino het voor de Curaçaose bevolking doet of voor Jandino.”
  Je Moeder!

 5. Op de website sameneenkoninkrijk.nl is te lezen dat dit initiatief wordt gesteund door het Curaçaohuis (Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao); is dat niet die man die verklaarde dat er geen honger is op Curacao?

  Schaamt de gobiernu zich niet?

 6. Vraag me wel even af waar Jandino was voor COVID-19 toen er 31% van de bevolking ver onder de armoedegrens moest en nog moet leven, er ook veel initiatieven waren om mensen te helpen.
  Ik heb hem eerlijk gezegd nooit gehoord over de graaiende zakkenvullende politici en directeuren van bv overheidsnv’s etc etc etc
  Maar misschien heb ik niet goed opgelet

 7. Met dit soort acties is het toch interessant om te weten of Jandino het voor de Curaçaose bevolking doet of voor Jandino. De man zelf is op de duiten als de duivel op een ziel.

 8. Zou beter zijn wanneer Jandino zijn invloed zou gebruiken om de jattende politici en ambtenaren aan te pakken.

  Of, wanneer hij dan toch een statement wil maken gewoon als volgt oplossen

  Geld inzamelen, aan het eind van de show publiek maken hoeveel het is, maar vervolgens stellen dat er geen cent gaat komen wanneer de politici en ambtenaren geen salaris inleveren.

  Kijken wat Ruggenaath c.s dan gaan doen.

 9. Hij zelf doet niks hij mag alleen wat zeggen voor de camera, en wel door dat hij een kleurtje heeft, niemand in NL wil er aan mee werken sinds ze door hebben dat de YDK regering zelf geen gulden uit de zak trekt of in levert, Dag Jadiinnoo. Het komt erop neer dat de NL bevolking via belasting al deze mensen gaat reden van de hongers dood net zoals in 1945 NL werd gered door de bevrijders.

 10. Asporaat, omhooggevallen walgelijke troetel Antilliaan van de Nederlandse media, wil weer eens voor de cameras laten zien hoe sociaal voelend hij wel niet is.

  Als hij echt sociaal voelend is stopt hij met zijn schijtlollige tenenkrommende shows, waar zelfs Shurandy Martina, de vorige troetel Antilliaan van de Nederlandse media met een IQ kleiner dan zijn schoenmaat, niet om kan lachen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Volkskrant | Vanaf vandaag is de CoronaCheck app toegangsbewijs en paspoort ineen

Maar nog niet voor iedereen | Charlotte Huisman, Pieter Sabel en Laurens Verhagen Vanaf vandaag kunt u gegevens inladen in de app CoronaCheck, die weer toegang moeten geven tot...

ParadiseFM | Last minute vakantie Curaçao goedkoper

Wie in juli nog op vakantie wil komen naar Curaçao vanuit Nederland kan op koopjesjacht. Dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van onderzoek van vakantievergelijker Weflycheap. Reizen...

ParadiseFM | ACU opent deuren voor oud-Girobank klanten

Algemene Spaar- en Kredietcoöperatie ACU zet de deur open voor oud-Girobank klanten. Dat meldt de Extra vandaag. De klanten kunnen niet alleen een rekening openen bij ACU,...

DH | Former security service chief sentenced for embezzlement

PHILIPSBURG--The Joint Court of Justice on Tuesday sentenced former head of the Security Service St. Maarten VDSM James Adolphus Junior Richardson to eighteen months, nine of which...

AntilliaansDagblad | ‘Toezicht op miljoenen voor BES-eilanden niet op orde’

Den Haag - De Tweede Kamer ontvangt onvolledige of onbetrouwbare informatie over miljoenen euro’s die naar Bonaire, Saba en Sint Eustatius gaan. De ministeries van Binnenlandse Zaken en...

AntilliaansDagblad | Scheepswrakken Mullet Pond verwijderd

Philipsburg - Een half gezonken woonboot, een gekapseisde catamaran en vele andere stukken stormafval zijn onlangs verwijderd uit Mullet Pond in het kader van het Emergency Debris...
- Advertentie -