29 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 21:02

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Rijksministerraad geeft Aruba en Sint Maarten respijt

Minister Plasterk na de Rijksministerraad - archieffoto: Jamila Baaziz
Minister Plasterk na de Rijksministerraad – archieffoto: Jamila Baaziz

DEN HAAG – De regeringen van Aruba en Sint Maarten hebben vandaag in de Rijksministerraad geen nieuwe bestuurlijke verplichtingen opgelegd gekregen van Nederland.

Na afloop van de raad verklaart minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties dat hij de integriteitsproblemen in Sint Maarten wil gaan aanpakken met de nieuwe regering die binnenkort moet aantreden. Ook Aruba krijgt meer tijd om de zaken op orde te brengen.

Sint Maarten
Het actieplan integriteit dat hij hiervoor half november aankondigde zal met de nieuwe regering verder besproken gaan worden.

“De op te richten integriteitsautoriteit moet nog verankerd worden. Dat doen we het liefst in samenspraak met Sint Maarten. Ik denk dat het vruchtbaarder is dat met een nieuwe regering te doen”, aldus Plasterk.

- Advertentie -

Voor Plasterk is het belangrijk dat ook Nederland toezicht kan houden op de vorderingen om de integriteit op Sint Maarten te verbeteren:

“Nederland wil graag dat die integriteitsautoriteit niet alleen rapporteert aan het land Sint Maarten, maar ook aan Den Haag, omdat de regering van het land onderdeel is van de aandachtspunten die PwC in zijn integriteitsrapport beschreef.”

Minister Ronald Plasterk na de Rijksministerraad (bijdrage: Jamila Baaziz)

Aruba
Over de ontwikkelingen rond de financiën van Aruba wil Plasterk niets prijsgeven. Het is daarom onduidelijk of het voorstel van Aruba voor financieel toezicht door een ‘fiscal counsel’ afdoende is voor Nederland, dat tot nu toe een voorkeur leek te hebben voor toezicht door het College financieel toezicht (Cft).

- Advertisement -

Het enige dat de minister over Aruba wil zeggen is dat hij blij is dat de Arubaanse gouverneur Fredis Refunjol enkele dagen geleden de aangepaste begroting voor 2014 van het land heeft goedgekeurd: “Ze kunnen daar nog een maand met die begroting vooruit”, aldus Plasterk.

door Jamila Baaziz

Bron: Caribischnetwerk.NTR

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Paradise FM | Weer iemand overleden door Covid-19

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van maandag. Het aantal mensen op Curaçao dat door een Covid-besmetting is...

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...
- Advertentie -