33 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

NRC | Johannes Vermeer Prijs voor zangeres Tania Kross: ‘Ik droom van een schouwburg op Curaçao’

Mischa Spel Highlight: Zangeres Tania Kross (47) is de winnares van de Johannes Vermeeprijs, de grootste en belangrijkste staatsprijs voor de kunsten. „Waarom zou ik alleen optreden voor een...

NU | Curaçao koopt beroemd bordeel zelf op, opbrengst is voor bestrijden criminaliteit

De regering van Curaçao heeft het openluchtbordeel Campo Alegre gekocht voor acht miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 4,2 miljoen euro). Het geld gaat naar een fonds waarmee criminaliteit op...

Democracy now! | Dinsday, September 26, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DolfijnFM | Bouwexperts van Defensie oefenen op Curaçao en Aruba

Bouwexperts van de Koninklijke Landmacht zijn gisteren begonnen met een oefening op Curaçao en Aruba. De eenheid gaat in opdracht van Carmabi aan de slag bij Shete...

Extra | Journaal 26 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Samenwerking tussen CPA en N.V. Havenbeheer Suriname

Curaçao Ports Authority en N.V. Havenbeheer Suriname gaan samenwerken in de havenbusiness. Ze willen samenwerken op het gebied van vrachtvervoer, infrastructuur, cruiseschepen en scheepvaartdiensten, vooral voor olie-...
- Advertisement -spot_img

NTR | Rijksministerraad geeft Aruba en Sint Maarten respijt

HomeMediaNTR | Rijksministerraad geeft Aruba en Sint Maarten respijt
Minister Plasterk na de Rijksministerraad - archieffoto: Jamila Baaziz
Minister Plasterk na de Rijksministerraad – archieffoto: Jamila Baaziz

DEN HAAG – De regeringen van Aruba en Sint Maarten hebben vandaag in de Rijksministerraad geen nieuwe bestuurlijke verplichtingen opgelegd gekregen van Nederland.

Na afloop van de raad verklaart minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties dat hij de integriteitsproblemen in Sint Maarten wil gaan aanpakken met de nieuwe regering die binnenkort moet aantreden. Ook Aruba krijgt meer tijd om de zaken op orde te brengen.

Sint Maarten
Het actieplan integriteit dat hij hiervoor half november aankondigde zal met de nieuwe regering verder besproken gaan worden.

“De op te richten integriteitsautoriteit moet nog verankerd worden. Dat doen we het liefst in samenspraak met Sint Maarten. Ik denk dat het vruchtbaarder is dat met een nieuwe regering te doen”, aldus Plasterk.

Voor Plasterk is het belangrijk dat ook Nederland toezicht kan houden op de vorderingen om de integriteit op Sint Maarten te verbeteren:

“Nederland wil graag dat die integriteitsautoriteit niet alleen rapporteert aan het land Sint Maarten, maar ook aan Den Haag, omdat de regering van het land onderdeel is van de aandachtspunten die PwC in zijn integriteitsrapport beschreef.”

Minister Ronald Plasterk na de Rijksministerraad (bijdrage: Jamila Baaziz)

Aruba
Over de ontwikkelingen rond de financiën van Aruba wil Plasterk niets prijsgeven. Het is daarom onduidelijk of het voorstel van Aruba voor financieel toezicht door een ‘fiscal counsel’ afdoende is voor Nederland, dat tot nu toe een voorkeur leek te hebben voor toezicht door het College financieel toezicht (Cft).

Het enige dat de minister over Aruba wil zeggen is dat hij blij is dat de Arubaanse gouverneur Fredis Refunjol enkele dagen geleden de aangepaste begroting voor 2014 van het land heeft goedgekeurd: “Ze kunnen daar nog een maand met die begroting vooruit”, aldus Plasterk.

door Jamila Baaziz

Bron: Caribischnetwerk.NTR

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties