24 C
Willemstad
• donderdag 2 februari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

NTR | Renlsey Victoria klaar voor een snikhete Nijmeegse Vierdaagse, ‘Ik wil de 30 jaar halen

Kim Hendriksen

De Curaçaose Renlsey Victoria is er helemaal klaar voor: hij doet dit jaar voor de veertiende keer mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. Er wordt extreme hitte verwacht dit jaar, dus het wordt wel pittig. Aan stoppen geen denken aan, want hij wil nog jaren iets terugdoen voor zijn geliefde Curaçao.

Als je van ver weg in de mensenmassa een Curaçaose vlag ziet wapperen, dan is de kans groot dat het Rensley Victoria is.  Hij is inmiddels een bekende verschijning tijdens de Vierdaagse. Meer dan 45.000 mensen doen jaarlijks mee.

Door elk jaar aanwezig te zijn, probeert hij Curaçao te promoten in Nederland. Dát alleen is voor deze fanatieke sporter niet genoeg: hij wil meer voor zijn eiland betekenen door geld in te zamelen voor een goed doel.

Dit keer loopt hij om de kosten te betalen van een dolfijntherapie voor een eilandgenoot. In het verleden zamelde hij al geld in voor bijvoorbeeld ouderentehuis Nos Welita en de stichting Miss IQ die schoolmeubilair inzamelt voor de eilanden.

Extreme hitte in Nederland

Vanwege de hoge temperaturen wordt de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse geschrapt. Nederland gaat een week in met extreme hitte en mogelijk worden er hitterecords gebroken, is de verwachting. Dinsdag wordt het naar verwachting zo’n 38 graden.

Het evenement begint dus op woensdag en duurt drie dagen. “Het is niet alleen voor de wandelaars gevaarlijk om bij zulke hoge temperaturen te gaan wandelen, ook voor de vrijwilligers en medische teams is het niet verantwoord”, aldus de meteoroloog tijdens de persconferentie op zondag.

In 2006 werd de snikhete Vierdaagse afgebroken nadat twee mensen waren overleden. Het evenement werd na de eerste dag al afgebroken. In 2016 besloot de organisatie door het warme weer de starttijd te vervroegen en de eindtijd te verlengen.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

Artikel delen

3 reacties

  1. Wat een uitslover die meneer Victoria, hij doet net of hij de enigste YDK driedaagse loper is, ik denk meer dat het hem om het geld ophalen gaat het valt mij altijd op dat als er een YDK denkt iets speciaals te doen dat hij daar direct geld mee kan ophalen bij die vrijgevige Makamba, in denk dat er weinig tot geen enkele LUIAARD YDK meeloopt met de vier( drie) daagse zonder een geld weddenschap ( geld binnen te halen voor zijn eigen zakken ) met zijn F&F meeloopt, had ook een mooie meeloop driedaagse geld ophaal actie voor 1.8 miljoen boete betaling voor Gerrit de Raaf geweest, wat is hij dom geweest dat hij deze kans heeft laten lopen, maar ik denk dat Gerrit nog steeds aan het onderhandelen is met de maffia in Columbia om geld los te krijgen en hun op de mouw aan het spelden is dat als hij weer Minister President van curacrim dat eerdaags onafhankelijk is van Nederland! het geld in een keer met dubbele rente terug betaald en met het eiland erbij voor niks weg geeft aan hun, maar wel met die verstande dat hij voor 50 jaar M P mag blijven op de crim.

  2. De Curaçaose Renlsey Victoria loopt mee om geld voor het goede doel in te zamelen. Op zich een nobel streven, maar ik geloof niet dat je altijd met een druppel honing meer vliegen vangt dan met een vat azijn.

    Ik denk dat hij juist met de vlag onderste boven moet lopen en de wereld laten weten dat een kleine groep op Curaçao meer dan 80 % van de openbare middelen bezit en dat toeristen het land moeten boycotten want hun vakantie geld wordt alleen gebruikt om de afstand tussen rijk en arm groter te maken.

  3. De Curaçaose Renlsey Victoria loopt mee om geld voor het goede doel in te zamelen. Op zich een nobel streven, maar ik geloof niet dat je altijd met een druppel honing meer vliegen vangt dan met een vat azijn.

    Ik denk dat hij juist met de vlag onderste boven moet lopen en de wereld laten weten dat een kleine groep op Curaçao meer dan 80 % van de openbare middelen bezit en dat toeristen het land moeten boycotten want hun vakantie geld wordt alleen gebruikt om de afstand tussen rijk en arm groter te maken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -