26 C
Willemstad
• vrijdag 23 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Rapport over klimaatbeheersing op scholen overhandigd aan regering

Een rapport over klimaatbeheersing op scholen is klaar en aan de regering overhandigd. Dat zei de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Sithree van Heydoorn...

Nu.cw | Snackbar Lik je Vingers in Saliña afgebrand

In snackbar Lik je Vingers in Saliña heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Bij aankomst van de...

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...
- Advertisement -spot_img

NTR | Rechtszaak tegen parlementslid Emmanuel

HomeMediaNTR | Rechtszaak tegen parlementslid Emmanuel
Christopher Emmanuel (links) in gesprek met National Alliance fractiegenoot George Pantophlet. Foto Today / Leo Brown
Christopher Emmanuel (links) in gesprek met National Alliance fractiegenoot George Pantophlet. Foto Today / Leo Brown

PHILIPSBURG – Het kersverse parlementslid Christopher Emmanuel wordt spoedig in kort geding voor de rechter gesleept wegens belediging en laster. Dit heeft advocaat Cor Merx names zijn cliënt E.T.M. meegedeeld.

Emmanuel verklaarde vorige week in het parlement dat hij een enorme geldsom aangeboden had gekregen voor zijn parlementszetel van ‘een grote politieke partij’. Algemeen wordt aangenomen dat hiermee de Verenigde Volkspartij (UP) van Theo Heyliger wordt bedoeld – andere grote partijen zijn er niet.

Immuniteit
Emmanuel informeerde voor hij zijn verklaring aflegde nog naar zijn immuniteit als lid van het parlement. Later vertelde hij het verhaal op straat rond en daarbij is kennelijk ook de naam genoemd van E.T.M. – waarmee vrijwel zeker Etienne ‘Toochie’ Meyers, de broer van UP-fractievoorzitter Franklin Meyers wordt bedoeld.

Ondervraagd
Emmanuel is vorige week ondervraagd door rechercheurs van het Recherche Samenwerkings Team RST. Dit is naar alle waarschijnlijkheid een oriënterend vooronderzoek geweest, om uit te vinden of Emmanuel’s bewering een grond van waarheid bevatten.

Het parlementslid zelf heeft verder niet gereageerd op zijn ondervraging door de RST en op vragen naar het waarheidsgehalte van zijn aantijgingen. Het kort geding is in voorbereiding, maar een datum voor behandeling door de rechtbank is nog niet bekend.

Door Hilbert Haar

Bron: Caribischnetwerk.NTR

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Een KG aanspannen wegens belediging en laster. Dat is kloppen op de verkeerde deur. Belediging en laster is een misdrijf, aangifte bij justitie is de aangewezen weg.

  Een vordering in KG kan hooguit een verbod bevatten om uitlatingen niet te doen of te rectificeren, op straffe van…

  Het geeft de gedaagde – Emmanuel – echter een mooie kans om een reconventionele vordering in te stellen. De vordering in reconventie zou bijvoorbeeld kunnen bevatten de eis om gedaagde in reconventie te verplichten bij het OM aangifte te doen wegens de beweerde belediging en laster. Bij de tegeneis de termijn voor aangifte kort houden, zeg 7 dagen, op straffe van een behoorlijke dwangsom.

  Het OM zal nu de zaken onderzoeken. Wordt er geen vervolging ingesteld of gaat het OM de aanklager vervolgen (valse aangifte/beschuldiging dan kan Emmanuel zijn eisers tot op het bot toe afslachten in een civiele procedure.

 2. Dat kort geding mislukt, als het al gevoerd wordt. Emmanuel heeft geen poging gedaan om herhaaldelijk in het openbaar namen te noemen. En tegen de politie mag je alles vertellen.
  Maar kennelijk voelt ETM zich aangesproken, zal wel een reden voor zijn.

 3. Wat zegt zijn partij hiervan? Het zou goed zijn als hij gesteund wordt door zijn ethische voelende politieke partij die wezenlijk voor het belang van de bevolking wil werken. Dat blijkt uit de wijze waarop ze regeren/controleren en geen dingen beloven die niet kunnen worden nagekomen. Lang geleden deden de volgende politieke observaties de ronde. Wie praat gaat (Cova), wie schrijft blijft (Cova en Myrna Louise Goddet), wie betaalt bepaalt (De Graaf) .

 4. Ik wens dhr Emmanuel sterkte toe.
  Want ik geloof hem op zijn woord en als klokkenluider word je dan vaak afgebrand, zeker op zo een klein eiland.
  hopelijk zullen er meer mensen de moed vinden om de maffia te stoppen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties