29 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

NTR | Pride Walk: ‘steeds meer Curaçaoënaars bekennen kleur’

HomeMediaNTR | Pride Walk: ‘steeds meer Curaçaoënaars bekennen kleur’


WILLEMSTAD – “We zien steeds meer Curaçaoënaars die ons steunen langs de route. Dit jaar zien voor het eerst ook veel bedrijven die kleur durven te bekennen. Een succes”, zegt de voorzitter van de Curaçao Gay Pride Frank Holtslag. “Maar, we zijn er nog niet!”

Deze week staat in het teken van de Gay Pride op Curaçao. Het is de zevende keer dat dit evenement wordt georganiseerd, maar nog niet eerder wordt de Pride zo goed bezocht. Zeker 1500 mensen zijn aanwezig op de Pride, die donderdag van het Riffort in Otrobanda, via de Pontjesbrug naar het Wilhelminaplein in Punda liep.

‘Geen vergunning’
De Pride Walk begint zeven jaar geleden, met een handjevol mensen op een parkeerplaats. De droom was om een Pride te organiseren, dwars door de binnenstad van Willemstad. Maar om verschillende redenen, zoals inmenging van kerkelijke organisaties die het evenement weten tegen te houden en het niet op orde hebben van de vergunningen, lukt het de organisatie steeds weer niet en moeten ze uitwijken naar andere locaties.

Nu lijkt het jaarlijkse evenement op de rit: “op Facebook zie je dat veel bedrijven en mensen hun profielfoto tijdelijk hebben aangepast naar de kleuren van de Pride. Dat waarderen we heel erg”, zegt Holtslag.

Wetsvoorstel ‘Same Sex Marriage’
Een jaar geleden werd tijdens de Gay Pride een wetsvoorstel overhandigd aan parlementariërs Giselle Mc William en Stephen Walround. Mc William was donderdag weer aanwezig, maar nu in de functie van minister van Economische Ontwikkeling.

“Ik ben hier vandaag als minister, maar ook als Yu di Kòrsou (kind van Curaçao) en mens. Ik zal altijd mijn bijdrage blijven leveren, mijn steun blijven geven om gelijke rechten te realiseren. We hebben nog een lange weg te gaan maar ik blijf dit proces steunen”, aldus de minister.

Bron: NTR/Caribisch Netwerk

1 reactie

  1. Pride Walk: ‘steeds meer Curaçaoënaars bekennen kleur’. Volgens mij komt dat doordat steeds meer vrouwen de hobby van homo’s lekker begint te vinden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties