30 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

NTR | Premier Sint-Maarten: ‘geen tijd om lang te onderhandelen over coalitie’

HomeMediaNTR | Premier Sint-Maarten: ‘geen tijd om lang te onderhandelen over coalitie’


PHILIPSBURG – De Nationale Alliantie (NA) van partijleider Silveria Jacobs heeft weinig tijd nodig gehad om tot overeenstemming te komen met een coalitiepartner. Binnen twee dagen na de verkiezingen tekende Jacobs een overeenkomst met de Verenigde Volkspartij (UPP) geleid door Rolando Brison.

De twee partijen hebben samen tien van de vijftien zetels in het nieuwe parlement. Nog voor de inkt op het papier droog was, verscheen de eerste barst in de samenwerking. NA-parlementariër Christophe Emmanuel weigerde, omdat hij voorkeur heeft voor samenwerking met de Verenigde St. Maarten partij (USp).

Justitie belangrijke post
Een belangrijke post is die van minister van Justitie. Het gevangeniswezen op Sint-Maarten is al langer in opspraak en het Koninkrijk staat onder toezicht van de Europese Commissie voor Rechten van de Mens voor wantoestanden in de politiecellen. Jurendy Doran, die veruit de meeste stemmen won voor de NA is nu de interim-minister van Justitie. Het is nog niet duidelijk of hij zijn post behoud.

Jacobs wil om tafel met de Nederlandse regering over de wederopbouwplannen en hoopt op meer steun. “We zitten in een vicieuze cirkel. We hebben niet genoeg fondsen om alles uit te voeren en dan worden we op het matje geroepen omdat we niet op tijd aan de voorwaarden van Nederland voldoen.”

Wederopbouw
In totaal heeft Nederland 550 miljoen euro aan hulp voor Sint-Maarten beloofd en dit is aan voorwaarden gebonden. Het wederopbouwfonds wordt niet alleen gebruikt om problemen op te lossen veroorzaakt door orkaan Irma in 2017, maar ook om projecten duurzaam te maken. Zoals het vliegveld, woningbouwprojecten en de afvaldump.

National Alliance wint verkiezingen Sint-Maarten

De partij National Alliance St. Maarten (NA) is de partij van de huidige interim-premier Silveria Jacobs. Het is dezelfde partij van de afgezette oud-premier William Marlin, vlak na de ravage van orkaan Irma. Lees hier meer over de verkiezingsuitslag.

Bron: NTR/Caribisch Netwerk

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties