29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 15:02

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Ingezonden | Covid en eigen computer

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Mogelijk eerder versoepelingen

De overheid gaat mogelijk eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen doorvoeren in de coronamaatregelen. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen op Paradise FM. De overheid voert al gesprekken...

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaNTR | Politie Curaçao waarschuwt voor toename overvallen op woningen

NTR | Politie Curaçao waarschuwt voor toename overvallen op woningen

Kim Hendriksen

‘Als je grote bedragen in huis hebt, dan vraag je erom’  Imro Zwerver, politie Curaçao

WILLEMSTAD – “Er is de afgelopen tijd weer een toename in het aantal gewelddadige overvallen op woningen te zien”, zegt politiewoordvoerder Imro Zwerver. Volgens hem hebben de dieven het vooral gemunt op ondernemers die grote sommen geld thuis hebben liggen.

Sinds het begin van het jaar zijn er 171 overvallen gepleegd. De overvallen vonden vooral plaats in het begin van het jaar en in juni en juli, na het opheffen van de lockdown.

“De politie kan de toename wel aan, maar het is niet alleen iets voor de politie om op te lossen. De burger moet ook meehelpen.” Volgens Zwerver weten de dieven vaak waar de ondernemers wonen. “Als je dan grote bedragen in huis hebt, dan vraag je erom.”

 

‘Als je dan grote bedragen in huis hebt, dan vraag je erom’-
Imro Zwerver, politie Curaçao

Natasja Gibbs heeft haar eigen taxibedrijf op het eiland. “Als taxichauffeur werk je veel met cash geld. Dat maakt het risico groter om overvallen te worden. Ik hou er zeker rekening mee dat ik een doelwit zou kunnen zijn. Ik bewaar dan ook geen cash geld in huis. Ik stort mijn geld meteen bij de geldautomaat. Daarnaast hebben veel collega’s een pinmachine in de bus.”

Ook Maria Mensing van boekwinkel Mensing’s Caminada zegt geen grote bedragen thuis te bewaren. “Ik schrik wel heel erg van deze ontwikkeling. Ik maakte me hier eigenlijk helemaal geen zorgen om, maar nu wel.” Mensing kan zich niet voorstellen dat de dieven zouden weten of zij geld thuis bewaard. Maar uit voorzorg doet ze dit niet.

Diefstallen met geweld niet toegenomen
Volgens officier van justitie Clarelli Hato-Willems is tot nu toe het totale aantal diefstallen met geweld (dus inclusief overvallen buiten woningen) niet toegenomen in vergelijking met vorig jaar. “Er is nu een daling vergeleken met vorig jaar. Het is onder het gemiddelde van normaal.” De coronamaatregelen hebben geholpen volgens haar. Maar het Openbaar Ministerie ziet ook een verschuiving naar overvallen op woningen.

“Van de 11 diefstallen met geweld in maand augustus, hebben 10 diefstallen met geweld in een woning plaatsgevonden”, zegt de officier.

De politie zet in op meer zichtbaarheid in de woonwijken. “Wij analyseren wanneer de meeste overvallen plaatsvinden. Gedurende die tijd zorgen we voor meer zichtbaarheid in woonwijken”, legt Zwerver uit. Ook zet de politie in op meer preventie. De overheid is bovendien een informatiecampagne gestart voor burgers over wat ze zelf kunnen doen om overvallen te voorkomen.

Bron: NTR/Caribsch Netwerk

2 reacties

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties