30 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

NTR | Overvallers hadden andere familie op het oog

HomeMediaNTR | Overvallers hadden andere familie op het oog
Nitzael Padilla Gutierrez wordt verdacht van het doodschieten van politieagent Ferry Bakx | Foto: Gijs van den Heuvel

KRALENDIJK – Politieagent Ferry Bakx is vorig jaar op 17 augustus op Bonaire om het leven gekomen door schoten van de 21-jarige Venezolaan Nitzael Padilla Gutierrez.

Dat bleek op de tweede pro formazitting van de zaak Drum, vandaag in het Gerechtsgebouw in Fort Oranje op Bonaire.

Daar bleek ook dat de groep van zes Venezolanen en de Bonairiaan Rachyt Saragoza volgens het Openbaar Ministerie (OM) een andere familie wilden overvallen.

Buit
Saragoza (41) had de zes naar het eiland gehaald om later in augustus de woning van de familie De Jong te overvallen. Daar zou veel buit te halen zijn. Deze overval was tot in detail voorbereid met onder andere foto’s van het huis, gps-gegevens en informatie over de te roven buit. Omdat ze geld nodig hadden besloten ze op 17 augustus de familie Van Dijk in Sabadeco te overvallen met de fatale gevolgen voor Bakx.

Officier van Justitie Antoinette Doedens had bij de eerste regiezitting op 9 december al aangegeven de tenlastelegging te zullen uitbreiden. Nu blijkt dat volgens het OM de al voorbereidde roof de werkelijke reden was voor de groep van zes Venezolanen om naar Bonaire te komen.

Kustwachter
Saragoza had alles goed voorbereid, inclusief de omkoping van een medewerker van de Kustwacht Caribisch Gebied om het zestal aan land te kunnen brengen. Maar voor die omkoping wordt hij niet vervolgd, omdat dit volgens het OM de zaak inhoudelijk niet beïnvloedt. Hoofdofficier van Justitie Henry Hambeukers zei dat op Curaçao nog besloten zal worden of er een zaak tegen de kustwachter komt.

Op een animatie werd getoond hoe de verdachten en de twee agenten na de overval volgens justitie rond het huis in Sabadeco waren gelopen. Bakx viel bij de achtervolging van twee verdachten die de mondi invluchtten, waarna Gutierrez langs rende en op hem schoot toen hij de agent naar zijn heup zag grijpen. Bakx werd in het hoofd en de rug geraakt.

De pers moest de zitting volgen op de patio van Fort Oranje. Foto: Gijs van Heuvel

De inhoudelijke behandeling van de zaak Drum is van 15 tot 17 mei. Dan zullen alle verdachten naar Bonaire gebracht worden. Nu zitten vier van hen om veiligheidsredenen in een Nederlandse gevangenis.

Strafmaat
Alleen Gutierrez zal in mei terecht staan voor doodslag, de andere verdachten voor diefstal met geweld, de dood ten gevolge hebbend. Voor de strafmaat maakt dat niets uit, zei Doedens. De uitspraak is op 7 juni.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties