26 C
Willemstad
• vrijdag 23 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Rapport over klimaatbeheersing op scholen overhandigd aan regering

Een rapport over klimaatbeheersing op scholen is klaar en aan de regering overhandigd. Dat zei de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Sithree van Heydoorn...

Nu.cw | Snackbar Lik je Vingers in Saliña afgebrand

In snackbar Lik je Vingers in Saliña heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Bij aankomst van de...

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...
- Advertisement -spot_img

NTR | ‘Onveiligheid InselAir vliegtuigen intern bekend’

HomeMediaNTR | 'Onveiligheid InselAir vliegtuigen intern bekend'

Door Sharina Henriquez

insel-air-sharina-henriquez
Het Amerikaanse consulaat verbiedt tijdelijk zijn personeel om met Insel te vliegen

ORANJESTAD – Onderhoudsmachines die niet gecalibreerd zijn en het ‘in orde maken van de onderhoudsafdeling’ vlak voordat de luchtvaartinspectie controle houdt.

Deze voorbeelden geeft een bron binnen de onderhoudsafdeling van InselAir aan, waaruit blijkt dat de onveiligheid van haar vliegtuigen intern bekend is.

De Arubaanse en Curaçaose luchtvaartautoriteiten hebben sinds vorige week het merendeel van de vloot aan de grond gehouden omdat deze niet veilig zijn. Daardoor strandden honderden passagiers op hun bestemmingen. De bron binnen de onderhoudsafdeling die anoniem wil blijven, zegt dat calibreren van machines noodzakelijk is omdat ‘je anders bijvoorbeeld niet weet of een schroef goed vastzit of niet’. Verder meldt deze dat er voortdurend tekort aan materiaal is, dat eigenlijk standaard in voorraad moet zijn, zoals wielen en olie.

De audit van de internationale luchtvaartinspectie FAA is ook uitgesteld omdat ze eerder ‘van alles vonden’. Zo kunnen de onderhoudmonteurs dit eerst wat in orde maken om zo de veiligheid te verhogen, zegt de bron.

Consulaat verbiedt vliegen met Insel
Amerikaans consulaatpersoneel mag sinds woensdag tijdelijk niet meer vliegen met de maatschappij, zo meldt het Amerikaanse consulaat op Curaçao in een ‘veiligheidsboodschap’ aan VS-staatsburgers gestationeerd op de eilanden.

Dit naar aanleiding van twee recente incidenten: op 27 december vorig jaar moest een Insel-vliegtuig landen in Colombia omdat de luchtdruk in de cabine wegvield. Enkele weken later op 13 januari moest een Inselvlucht naar Miami een noodlanding maken vanwege hetzelfde mankelment. En volgens het consulaat moest de afgelopen zes maanden vier Insel-vliegtuigen terugkeren vanwege problemen met de luchtdruk dan wel de electriciteit.

Passagiers woedend
Gisteren reageerden gestandde passagiers op de Curaçaose luchthaven hun woede op het meubilair af en moest de politie de boel komen sussen. De Arubaanse luchthavendirectie meldt dat er nog steeds zes vliegtuigen, die geregistreerd zijn op Aruba, voorlopig aan de grond blijven. Terwijl Insel in een persbericht vorige week donderdag meldt, dat het om een ‘routine-inspectie’ gaat.

De burgerluchtvaartmaatschappij kampt al enige jaren met problemen waardoor veel vluchten zijn vertraagd dan wel uitvallen. Het vliegbedrijf zegt zelf in problemen te zijn gekomen doordat zo’n 75 miljoen euro vast zit in Venezuela.

Monopolie
Insel heeft een monopoliepositie voor het commerciële vliegverkeer tussen Aruba en Curaçao, en grotendeels ook richting Bonaire. Omdat de maatschappij op de rand van faillissement staat, zegde de Curaçaose regering eind vorige week een lening toe van 17 miljoen euro, in ruil voor zeggenschap in het vliegbedrijf.

Een reactie van InselAir en directie Luchtvaart Aruba op dit bericht waren nog niet voorhanden.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

5 reacties

  1. Het is niet aangetoond?????? moet er dan eerst een toestel uit de licht vallen om het aan te tonen? het is wel degelijk aangetoond. als 6 x een toestel moet blijven staan of moet omkeren omdat de druk in de cabine wegvalt, en daarvan maar 1 keer melding van word gemaakt, diverse bemanningsleden ontslag nemen omdat ze spelen met hun leven, en alles met plakband bij elkaar gehouden wordt. wat zeg je daarvan? INSEL is levensgevaarlijk.

  2. Het is niet aangetoond dat de vliegtuigen van Insel Air onveilig zijn. Ze zijn echter niet aantoonbssr veilig. Dat is een vereiste in de luchtvaart.

  3. Heerenveen en Lippinkhof spelen met het leven van hun klanten.

    Daarvoor worden ze beloond met 30 miljoen gemeenschapsgeld en ze mogen gewoon blijven zitten. Ze hebben nu alleen hulp van (ver)Delger(s) van KPMG om die 30 miljoen te verkwisten.

    En in de Heeren drinkt van der Kwast een glas, doet er een plas, en alles blijft zoals het was.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties