30 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

NTR | Moses: ‘patiënt bloedt niet meer, maar niemand let op de pols’

HomeNieuwsNTR | Moses: 'patiënt bloedt niet meer, maar niemand let op de...

Door Dick Drayer

De PAIS fractie tijdens de persconferentie over het vertrek van Marilyn Moses | foto: Anneke Polak
De PAIS fractie tijdens de persconferentie over het vertrek van Marilyn Moses | foto: Anneke Polak

WILLEMSTAD – De regering van premier Ben Whiteman is haar meerderheid in het parlement kwijt. Vrijdagochtend trok Marilyn Moses van de partij PAIS haar steun aan de coalitie in. Ze is uit de partij gestapt en gaat door als onafhankelijk Statenlid.

Het parlementslid wil nog niet publiekelijk reageren. In een brief aan de voorzitter van de partij en aan politiek leider Alex Rosaria, schrijft Moses: “Er zijn veel zaken die geleid hebben tot mijn beslissing. De koers van de partij wijkt teveel af van de uitgangspunten waarop die gebouwd is.”

Partijvoorzitter van PAIS Mike Franco in gesprek met Anneke Polak 

Pijn
“Er was sprake dat onze maatregelen de economie een duw in de rug zouden geven”, zo vervolgt Moses. “Maar ze doen mijn volk pijn. Neem de verhoging van de omzetbelasting, de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd en de introductie van een nieuw ziektekostenstelsel. Er is economische groei en welzijn voor de inwoners van Curaçao beloofd. Maar de aandacht, de maatregelen en de innovatie die daarvoor vereist zijn, zie ik niet.”

Volgens Moses staan sommige partijleden niet voor waar ze voor zouden moeten staan. “Enkel om de coalitie in leven te houden met een regering die beslissingen neemt als een kip zonder kop.” Moses verwijst daarbij naar de bouw van het nieuwe ziekenhuis; er is ook in dat dossier te weinig transparantie volgens haar.

Volgens Moses wordt gezegd dat de patient niet meer bloed. “Maar niemand houdt zijn pols in de gaten, de patiënt sterft. Er is geen enkele medelijden met mijn volk.” Moses eindigt haar schrijven met de opmerking dat parlementsleden een eed hebben afgelegd om het volk te dienen. “En ik sta achter mijn eed.”

Kans is klein
Premier Whiteman heeft nog niet gereageerd. De coalitie gaat de komende dagen op zoek naar een nieuwe meerderheid. MAN, PAR, MFK en onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang hebben al laten weten daar niets voor te voelen.

Bron: NTR/Caribisch Netwerk

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Helemaal eens Sander. Maar het moet je toch inmiddels duidelijk zijn op dit blog dat de beste stuurlui aan wal staan en het gros er als de kippen bij is om mensen vanachter hun comp af te branden. Ke nis an zaken hebben: ach dat betwijfel ik vaak.
  Overigen wonen wij ook al vele jaren op Zuurzak, maar dat maakt mij en mijn gezin nog geen slechte mensen, zeg ik maar zo.

 2. Mijn Volk ?????
  Wie denkt zij wel niet dat ze is ?
  De koningin of zo ?
  Ze mag HET volk dienen, maar dat is ze kennelijk vergeten. Dat vergeten vele politici, die denken dat HET volk hen dient te dienen.
  Arrogante kwast deze dame, maar over PAIS heeft ze wel gelijk. Alleen jammer dat ze veel te lang is blijven zitten en dat ze haar bezwaren niet in de partij duidelijk heeft gemaakt. Wellicht had ze nog wat beslissingen terug kunnen draaien.
  Maar goed, we hebben haar inderdaad niet gehoord bij het hospitaal, Fraudelyne Wiels, de ISLA en ga zo maar door. Allemaal gepasseerde stations, dus beetje vreemd om daar nu over te gaan huilen. Principes zijn pas iets waard wanneer je er voor op durft te komen. Niet eerst door de WC spoelen en dan gaan klagen.

 3. Sluit niet uit dat Mozes binnenkort de buurvrouw is van Girobank fraudeur Capella op Duurzak eh… Zuurzak.

  Of een luxe appartement heeft naast de andere Girobank fraudeur Garcia in de Senstraat eh… Penstraat.

  Haar motieven zijn doorzichtig en ver gezocht.

 4. dat we geen MFK willen is wel duidelijk op deze website.
  En dat de kans groot is dat er genoeg geld is bij de MFK om weer een meerderheid te kopen is ook duidelijk.
  samen met de MAN kunnen ze een heel eind komen.
  maar eindelijk is er iemand die het lef heeft om uit deze coalitie te stappen.
  ik begrijp dan niet waarom iedereen nu ineens zo boos/angstig is?
  want Rosario werd afgebrand op deze website omdat hij steeds mee liep met de coalitie om maar niet het kabinet te laten vallen.
  nu is er iemand die wel het lef heeft, nu wordt zij weer afgebrand.
  ik weet ook niet of ze het doet uit edele motieven, maar geef haar het voordeel van de twijfel.

 5. Ik las ergens dat Moses financiële problemen zou hebben die PAIS niet voor haar wenste op te lossen. Als dat waar zou zijn dan is het mogelijk een poging van haar om haar financiële problemen op een andere manier op te lossen…..
  Haar motivatie om PAIS te verlaten en de wijze waarop (via Facebook) is erg zwak en is voer voor speculaties.
  Haar optreden in de Staten heeft nooit aanleiding gegeven tot het idee
  dat ze in onmin lag met ( het beleid van) PAIS en/of de coalitie. Vreemde zaak dus.

 6. Tuna heeft gelijk, de redenen die Moses geeft zijn zwak en lijken ver gezocht. Zoals je altijd wel een stok kunt vinden om een hond te slaan.

  De angst is nu een terugkeer van de criminele MFK partij bij verkiezingen.

  Het zegt wel iets over de intelligentie en integriteit van onze bevolking dat daar angst voor is. In een beschaagfd land zou niemand het in zijn hoofd halen om te stemmen op de porkeria van Schotte, Constantia en Thode die in Bon Futuro thuis horen in plaats van in de Staten.

 7. Tot nu toe heb ik alleen maar drogredenaties gehoord van Moses, en pseudo nobel gezwam over “mijn volk”, maar waar gaat het nu werkelijk om? Terugpakken naar zaken die al lang de revue zijn gepasseerd en die als `de reden` opvoeren is op zijn zachtst gezegd vreemd te noemen.

 8. Als Moses zo principieel is geeft ze haar zetel op.

  Maar haar principes houden op bij haar maandelijkse cheque met haar riante Statensalaris.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties