28 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

NTR | Mogelijke vervolging ministers en premier Aruba

HomeMediaNTR | Mogelijke vervolging ministers en premier Aruba

Door Ariën Rasmijn

Ontwerp van het Hard Rock Hotel dat Southwest Horeca Development wilde bouwen
Ontwerp van het Hard Rock Hotel dat Southwest Horeca Development wilde bouwen

ORANJESTAD – Het Openbaar Ministerie (OM) besluit binnenkort of het onder andere de minister van Toerisme Otmar Oduber, de minister van Infrastructuur Benny Sevinger, de directie van Aruba Investment Bank en premier Mike Eman gaat vervolgen.

Aanleiding is een aangifte over corruptie bij de bouw van het Hard Rock Hotel, die UPP-politicus Jan de Ruijter onlangs per brief aan het OM heeft ingediend. Dat zegt de woordvoerder van het OM Ann Angela. De Ruijter klaagt Sevinger aan omdat hij over de overdracht van het terrein ging en Eman omdat hij niet zou hebben opgetreden tegen de vermeende fraude van minister Oduber.

“Vandaag was de heer De Ruijter aanwezig op het OM, op uitnodiging van de hoofdofficier van Justitie en officier van Justitie Schmidz. Het betrof een informatief gesprek waarin De Ruijter zijn standpunt toelichtte”, zegt Angela.

“In zijn brief vraagt De Ruijter om vervolging van minister Oduber. Doel van het gesprek was een toelichting op dit verzoek waarna het OM zo spoedig mogelijk een weloverwogen besluit kan nemen”, zegt de woordvoerder.

Details
De Ruijter bevestigt dat het OM hem verzocht bepaalde details uit zijn brief nog eens toe te lichten. “Zo gauw het OM deze details heeft kunnen ze een besluit nemen. Ik ga er voor zorgen dat het OM de informatie morgen al heeft”, geeft De Ruijter te kennen. Hij wil niet zeggen om welke details het gaat.

‘Verslaafde’
Minister Oduber wilde geen reactie geven anders dan dat het OM zelf maar moet uitleggen wat ze met De Ruijter hadden besproken. “Voor mij is de heer De Ruijter een gek, een verslaafde die een hoop valse beschuldigingen heeft geuit die nergens op slaan.”

Fraude
Vorig jaar december diende De Ruijter bij het OM een klacht in over corruptie, fraude en valsheid in geschrifte tegen onder meer de ministers Oduber en Sevinger en premier Mike Eman. Ook tegen de directie van Aruba Investment Bank, leden van de commissie die de gunning verstrekte aan Southwest Horeca Development en de projectontwikkelaar zelf is aangifte gedaan. Dit was nadat minister Oduber zijn kort geding wegens smaad tegen De Ruijter had verloren. Het kort geding betrof dezelfde beschuldigingen.

Volgens De Ruijter had minister Oduber gefraudeerd om zo Southwest Horeca Development, een familiebedrijf van de ex-minister van Financiën en AVP-leider Tico Croes, de gunning te geven om een Hard Rock Hotel te bouwen.

Bron: NTR/Carbisch Netwerk

 

1 reactie

  1. Tico Croes, die zich graag Doctor laat noemen, is geen onbesproken man. In de regeerperiode van Henny Eman zat hij ook al met zijn grijpgrage vingertjes in de kas van diverse bouwprojecten.

    Dr Tico is een zeer ijdele man (er gaan geruchten dat hij op handtasjes valt) maar Tico is niet dom. In zijn vorige ministersleven wist hij perfect hoe hij zich moest camoufleren (met of zonder handtasje)

    In de wereld van de Arubaanse handtasjes is er een “omertà” die als doel heeft de fabricage- en gebruik van de tasjes, niet te verklappen. Dat die code werkt is zonder meer duidelijk. Ogenschijnlijk zijn er op Aruba geen handtasjes, in vergelijking met bijvoorbeeld Amsterdam of San Francisco waar het barst van de handtasjes. Op Aruba stoppen ze het handtasje altijd in een aktetas, dan valt het niet op.

    Die erecode te doorbreken zal een hele klus worden voor de heer De Ruijter. Hij zal veel rondzwaaiende handtasjes op zijn weg vinden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties