32 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

NTR | Marineschip Pelikaan geëerd met duiklocatie

HomeNieuwsNTR | Marineschip Pelikaan geëerd met duiklocatie

Door Hilbert Haar

Jan Beaujon en Pelikaan commandant Charlie Dekker ontkurken de champagne | foto: Today / Hilbert haar
Jan Beaujon en Pelikaan commandant Charlie Dekker | foto: Today / Hilbert haar

PHILIPSBURG – De bemanning van het marine transportschip Zr. Ms. Pelikaan dronk een glas champagne op maandagmiddag met vertegenwoordigers van de Natuurstichting op de wateren van het ‘Man of War Shoal Marine Park’.

De Pelikaan is de stichting behulpzaam geweest bij het plaatsen van tien 3000-kilo zware ankerblokken in dit beschermde gebied.

De ankerblokken zijn bedoeld om schade aan koraalriffen in het maritieme natuurgebied te voorkomen.

Pelikaan Rock
Om de Pelikaan bemanning te danken, heeft de Natuurstichting een van de ankerplaatsen naar het schip vernoemd. Deze duiklocatie staat nu te boek als Pelikaan Rock.

Commandant Charlie Dekker vertelt dat de Pelikaan vorig jaar ook Saba behulpzaam is geweest met het afzinken van twaalf ankerblokken. Afgelopen zondag plaatste de bemanning nog eens vijf ankerblokken op de Saba Bank. Drie hiervan zijn bedoeld voor het ankeren van schepen, de twee andere zijn uitgerust met opnameapparatuur voor het monitoren van walvissen gedurende het paarseizoen dat in december begint.

“We zijn zeer vereerd dat we nu vereeuwigd zijn met het onderwaterleven in de Cariben”, zegt Dekker. Samen met Natuurstichting voorzitter Jan Beaujon ontkurkte de commandant op locatie een paar flessen champagne.

Kleine domper
Een kleine domper op het feest was dat de boeien die aan de ankerblokken waren bevestigd, de dag ervoor zijn gestolen. Duikers van de Natuurstichting moeten nu aan het werk om nieuwe boeien te bevestigen.

Volgens de Natuurstichting genereert het maritieme natuurgebied jaarlijks 60 miljoen dollar in goederen en diensten gerelateerd aan het duiktoerisme.

Bron: Caribisch Netwerk/NTR

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties