32 C
Willemstad
• donderdag 28 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

NTR | Luchthavendirecteur Labega in het nauw

HomeNieuwsNTR | Luchthavendirecteur Labega in het nauw

Door Hilbert Haar

Labega-regina-sxm
Luchthavendirecteur Regina Labega steeds verder in het nauw

PHILIPSBURG – De rechtbank heeft een verzoek van luchthavendirecteur Regina Labega tot schorsing van het besluit om haar geen VGB (Verklaring van Geen Bezwaar) te geven, afgewezen. Hierdoor mag Labega met ingang van vrijdag haar functie officieel niet meer uitoefenen.

Labega heeft de verklaring nodig, omdat haar positie als directeur van de Princes Juliana International Airport een vertrouwensfunctie is.

Kritische bevindingen
Minister van Algemene Zaken Marcel Gumbs weigerde bij brief van 18 september de verklaring af te geven, gebaseerd op kritische bevindingen van veiligheidsdienst VDSM over haar gedrag en integriteit.

Labega tekende beroep aan tegen het VDSM-rapport, maar vroeg ondertussen om schorsing van minister Gumbs’ beslissing. De rechtbank zag hiervan het belang niet in omdat Labega hierdoor niet in het bezit zou komen van de vereiste verklaring.

Boetes
In functie blijven zonder deze verklaring kan worden bestraft met boetes van 1,000 tot 500,000 gulden per overtreding. Het ministerie gaat deze boetes niet opleggen voordat er uitspraak is op Labega’s beroep tegen het VDSM-rapport.

Vals alibi
Het Openbaar Ministerie beschouwt Labega als verdachte in een onderzoek naar verduistering bij het Toerisme Bureau, waarvan zij tot haar benoeming bij de luchthaven op 1 juli 2011 directeur was. Ook heeft Labega volgens het OM in 2011 gelogen tegen de politie door een vals alibi te verschaffen aan haar neef Omar Jones voor poging tot moord op Omax Bye op 20 april 2011.

Op basis van dit valse alibi werd Jones, die zichzelf op 26 april bij de politie had gemeld, op 16 mei 2011 weer vrijgelaten. Jones zit nu een straf uit van bijna 30 jaar voor zijn betrokkenheid bij verschillende moorden, wapenbezit en lidmaatschap van een criminele organisatie.

De holding maatschappij heeft Labega vandaag in een bijzondere aandeelhoudersvergadering voor drie maanden geschorst met behoud van salaris. De schorsing gaat vrijdag in.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Zusje van onze Fraudelyne Wiels ?
    Waar vinden ze toch altijd dit soort figuren ? Je krijgt het idee dat er helemaal nergens iemand te vinden is die het woord integriteit wel weet te spellen en die ook nog weet wat het in mag houden.

  2. Ten gevolge van het trage handelen van de Landsrecherche, en de onwil van Nederland om tot op heden geen extra capaciteit beschikbaar te stellen (de Landsrecherche begon immers per 101010 met helemaal niets, zelfs geen werkplekken), loopt deze mevrouw nog vrij rond. En zij niet alleen natuurlijk. Ook Fransje Richardson is nog steeds niet aangepakt voor de fraude bij het toerismebureau.

    Labega is door Heyliger bij de airport NV neergezet en heeft de afgelopen jaren wel weer bouwopdrachten uitgegeven, maar geen dubbeltje dividend aan de landskas gestort.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties