29 C
Willemstad
• donderdag 16 september 2021 22:39

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Hoger beroep agenten in zaak Mitch Henriquez van start: emoties lopen weer hoog op


SCHIPHOL – Politieagenten DH01 en DH02 zeggen ‘naar eer en geweten te hebben gehandeld en niets verkeerd te hebben gedaan’ tijdens de fatale arrestatie van Mitch Henriquez in 2015. De nabestaanden zijn niet overtuigd en de emoties liepen maandag hoog op tijdens de eerste dag van het hoger beroep dat de agenten tegen hun straf hebben aangespannen.

 

In 2017 werden de twee politieagenten tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden veroordeeld voor mishandeling met de dood tot gevolg van de Arubaanse Mitch Henriquez in het Haagse Zuiderpark.

- Advertentie -

Zelf zeggen ze emotioneel zwaar te lijden onder de gebeurtenis en moeite te hebben met het herbeleven van wat er is gebeurd. “Een en al leugens”, zegt neef Alexandro Dijkhof namens de familie, na afloop van de zitting.

Neef Alexandro Dijkhof in gesprek met Natasja Gibbs

Ook Maria Henriquez – moeder van Mitch Henriquez – is niet overtuigd. “Ze blijven zich weer in allerlei bochten wringen en liegen”, zegt ze zichtbaar aangedaan. Voor de camera wil Maria nog niet reageren: “Het is teveel ik kan het nog niet”, zegt ze in tranen. Woensdag is er een mogelijkheid voor de nabestaanden om iets te zeggen, de moeder overweegt daar gebruik van te maken.

Agenten zeggen trauma te hebben 
De twee agenten, die ondanks een verzoek van de nabestaanden, anoniem blijven onder de namen DH01 en DH02, vertelden vandaag hoe zij zich voelen. “Ik zit voor mijn gevoel al 3,5 jaar in een gevangenis en vind het vreselijk voor iedereen”, vertelt politieagent DH01 tegen de rechter. Beiden zeggen ook te lijden aan een posttraumatische-stressstoornis (PTSS) door de ervaring.

- Advertisement -

Nabestaanden willen hogere straf
Terwijl de politieagenten met het hoger beroep hopen op een terugdraai van hun straf, hopen de nabestaanden juist op een hogere straf. Zelf kunnen de nabestaanden namelijk niet in hoger beroep gaan omdat zij  geen officiële partij zijn.

Advocaat Gerald Roethof in gesprek met Natasja Gibbs

Voor het hoger beroep in de zaak Mitch Henriquez trekt het Hof bijna twee weken uit. Op woensdag 3 april hebben de nabestaanden spreekrecht. Op woensdag 19 juni doet de rechter een uitspraak.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. Uiteraard geen woord over het wangedrag van de onaangepaste proleet Mitch waar alles mee begon.

    Politie bedreigen, aanwijzingen politie niet opvolgen, geweld tegen politie – allemaal heel normal bij de proletenfamilie Henriquez.

    Hoop dat deze zaak snel over is en de familie terug kan naar de mondi waarna we ze hopelijk nooit meer zullen zien.

    Alleen nog iedere twee weken bij het ophalen van hun onderstand.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -