NTR | Hebben Curaçaose jongeren vertrouwen in de politiek?: ‘weinig investering in onderwijs’

WILLEMSTAD – “Jongeren hebben weinig vertrouwen in de politiek”, dat vertelt Thessely Rietwijk, werkzaam bij een stichting dat seksuele voorlichting geeft op scholen. Dit komt omdat ze naar eigen zeggen ‘te weinig verandering zien’.

“Er wordt te weinig geïnvesteerd in het onderwijs, er is te veel armoede op het eiland, stichtingen worden niet ondersteund vanuit de overheid en er zijn weinig vooruitzichten voor jongeren om op het eiland een goede baan te vinden”, zegt Rietwijk.

Het liefst zouden deze jongeren zien dat de nieuwe regering zaken als onderwijs en werkgelegenheid aangepakt, maar ook zeggen ze er weinig vertrouwen in te hebben dat dit ook echt zal gebeuren. “Alle partijen beloven altijd dat ze wat aan het onderwijs zullen doen. Maar wij, de jongeren, zien hier niks van terug. Het niveau van het onderwijs moet omhoog want we lopen echt achter op landen als Nederland”, vertelt Danielisa Raven, stagiaire bij stichting Bos di Hubentut.

Nog steeds gaat het grootste deel van de Curaçaose studenten na de middelbare school een studie volgen in Nederland.

Beter lesmateriaal en meer stageplekken nodig
“Het wordt tijd dat er geïnvesteerd gaat worden in het lesmateriaal, in bijvoorbeeld nieuwe schoolboeken, want het niveau van onze huidige boeken is echt heel slecht.” Ook valt het de jongeren op dat er amper stageplekken op het eiland te vinden zijn. “In mijn klas heeft bijna niemand een stageplek, vertelt Danielisa, “dat is echt een probleem want zonder stageplek kun je ook niet afstuderen.”

18 maart gaat Curaçao weer naar de stembus. Dan vinden de verkiezingen plaats voor de Staten van Curaçao.

Bron: NTR/Caribisch Netwerk 

3 Reacties op “NTR | Hebben Curaçaose jongeren vertrouwen in de politiek?: ‘weinig investering in onderwijs’

 1. Demonstreren heeft geen enkele zin.
  Het onderwijs is al jaren een zorgenkindje vooral met de PAR die al jaren op onderwijs hebben gezeten en het geheel afgebroken hebben.
  Nu hbbn ze nota bene weer zo’n ‘onderwijslicht’ erop gezet die overal zijn gezicht last zien, zonde mondkapje, en een o,o figuur us behalve de maat van Rhuggenaath!
  Op veel scholen zitten kidz nog uit stencils te leren ipv boekjes
  AGO verdienen, FEFFIK, en zo gaan we door, juist die scholen die voor de zwakste
  Kidz nog enigszins houvast haffen.
  Schofterig dit.

 2. Drechi pa bosnan Tur

  @Brian:
  Nee niet doen Jongelui.
  Kijk maar waar het toe leidt als je “demonstreert” net als de jongelui in Nederland nu doen.
  Nee, laat je niet door lieden als Trump en Brian opjutten om relletjes te organiseren, want als het uit de hand loopt hebben jullie het weer gedaan, en de critacasters hier eten jullie levend op. En Brian? Niet gezien…..

 3. Het is tijd dat de jongeren beter onderwijs gaan eisen. Kom op! Ga ook de straat op demonstreren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *