34 C
Willemstad
• donderdag 28 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

NTR | Geen leningen voor landbouw op Curaçao

HomeMediaNTR | Geen leningen voor landbouw op Curaçao

Jacqueline Hooftman

Geen leningen voor landbouw op Curaçao

WILLEMSTAD – Ondernemers in de landbouw op Curaçao kunnen geen aanspraak maken op geld uit het nationale landbouwfonds van twee miljoen gulden, door de overheid ondergebracht bij de PSB Bank. De kredietverstrekking door de bank is tot nader order bevroren.

Landbouwers krijgen ook nul op rekest bij de Ontwikkelingsbank Nederlandse Antillen (Obna), tot aan de oprichting van het landbouwfonds vier jaar geleden, dè kredietverstrekker voor de ontwikkeling van de landbouw, veeteelt en visserij.

Plannen voor duurzame landbouw
Minister Suzy Camelia-Römer van Gezondheid, Milieu en Natuur kondigde onlangs aan, dat Curaçao binnen vijf jaar tijd over duurzame landbouw moet beschikken.

Volgens kunukero (boer) Wendel Alberto, penningmeester van de landbouwcoöperatie op Banda’bou, is dat haalbaar mits de overheid landbouwers financieel steunt, fytosanitaire wetgeving introduceert en hard optreedt tegen diefstal en vandalisme.

Wanneer er weer aanvragen kunnen worden ingediend voor een lening uit het landbouwfonds, is niet bekend. “Minister Camelia-Römer heeft aangegeven dat het landbouwfonds in revisie is”, zegt Wilbert Geertruida, voorzitter van Adeck, associatie voor het midden- en kleinbedrijf.

‘Drempel is te hoog’

Volgens Geertruida was het ook vóór deze ministeriële maatregel bijna onmogelijk om een lening uit het fonds te krijgen. “De aanvrager moet een businessplan indienen, de benodigde producten eerst zelf kopen en daarvan de bon overleggen, en aan nog een reeks eisen voldoen”, zegt Geertruida. “De drempel is te hoog. Het resultaat is dat in vier jaar tijd van de twee miljoen gulden die beschikbaar is nog geen 100.000 gulden aan leningen is verstrekt.”

De Adeck-voorzitter hoopt dat landbouwkrediet snel weer beschikbaar komt, tegen versoepelde voorwaarden, waardoor teleurgestelde ondernemers alsnog in aanmerking kunnen komen voor een lening.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

5 reacties

  1. Alvin Daal heeft zelf nog nooit van zijn leven in de private sector gewerkt maar hopt job van overheidsdienst naar overheidsdienst. Met een buslading luie vriendjes achter hem aan.

  2. Elk nadeel hep sijn voordeel, als Alvin Daal op snoepreis is, kan hij zich tenminste niet bezighouden met zijn andere liefhebberij: het op de payroll van overheids NV’s zetten van door de private sector uitgekotste luie klaplopers van vriendjes. Types Menki Rojer zeg maar.

  3. De MFK heeft deze week 17 vragen gestuurd naar minister Romer over het gesnoepreis van Alvin Daal naar landbouwexposities n in China en Israel.

  4. Het geld is opgegaan aan peperdure consultants. Het wordt tijd dat mensen met verstand van zaken in de politiek gaan en geen wangbimba´s die niets weten of kunnen en alles aan dure consultants overdragen, wegens brevet van onvermogen.

    Mooie foto, om radeloos van te worden!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties