26 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

PBC | Zoektocht naar vermiste Amerkaanse toerist gestaakt

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zoektocht naar de 73-jarige Amerikaanse toerist bij Porto Mari is gestaakt. Donderdag raakte hij vermist nadat zijn groep in zee had gesnorkeld. Gisteren...

PBC | Chauffeurs op de vuist na ongeluk: arrestatie om poging tot moord

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een verkeersongeval in Saliña liep gisteren uit de hand toen twee betrokken bestuurders eerst met elkaar op de vuist gingen en vervolgens één van...

PBC | Lichaam vermiste jongen na bootongeluk gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het lichaam van de jongen die gisterenmiddag in het water viel in het Spaanse Water is gevonden. Dit heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De 16-jarige jongen...

PBC | Daling aantal Caribische Geneeskundestudenten

Persbureau Curacao Sinds de invoering van de decentrale selectie bij geneeskunde- en vervolgopleidingen is er een duidelijke daling te zien in het aantal toegelaten Caribische studenten. Deze trend...

Column Youp | Eigenmoord

Terwijl we afgelopen week in ons land vooral bezig waren met de zo herkenbare troela van de BBB die haar truitje andersom en binnenstebuiten droeg. En natuurlijk...

NTR | Uitzending gemist: Nacht van Caribisch Netwerk met Ruth Groenewoud

In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat Ruth Groenewoud....
- Advertisement -spot_img

NTR | Familie Mitch Henriquez wil vervolging agenten afdwingen

HomeLandenArubaNTR | Familie Mitch Henriquez wil vervolging agenten afdwingen

Door John Samson

De oudste zus van Mitch Henriquez, Lila, moeder Maria en neef Alex op het kantoor van advocaat Richard Korver, na het nieuws dat twee agenten worden vervolgd voor de dood van Mitch Henriquez
De oudste zus van Mitch Henriquez, Lila, moeder Maria en neef Alex

DEN HAAG – Nabestaanden van Mitch Henriquez zijn met een procedure begonnen om alle vijf agenten die betrokken waren bij diens dodelijke arrestatie, alsnog voor de strafrechter te krijgen.

De procedure is officieel in gang gezet bij het gerechtshof in Den Haag, meldt de advocaat van de familie.

De Arubaanse toerist overleed in juni 2015 door buitensporig geweld, toegepast door politieagenten bij zijn arrestatie. Daarbij werd de zogeheten nekklem gebruikt. Toen Henriquez buiten bewustzijn raakte, hebben de agenten verzuimd medische zorg te laten verlenen. Hij is de volgende dag in het ziekenhuis overleden.

Justitie vervolgt nu twee van de vijf betrokken agenten. Zij moeten in april voor de rechtbank verschijnen. Om de vervolging van de andere drie agenten af te dwingen, heeft advocaat Richard Korver een zogenoemde artikel 12-procedure gestart. Het gerechtshof zal moeten toetsen of Justitie de zaak in zijn geheel bij de strafrechter moet behandelen.

‘Genoeg gronden voor vervolging’
Volgens advocaat Richard Korver is het ‘zeer verdedigbaar’ om de drie andere agenten te vervolgen voor doodslag, dood door schuld en zware mishandeling. Alle vijf agenten moeten, als het aan de nabestaanden ligt, ook vervolgd worden voor het in hulpeloze toestand achterlaten van Henriquez.

Een aangifte voor meineed door betrokken politieagenten loopt nog. Korver verwacht dat de artikel 12-procedure nog dit jaar behandeld wordt.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

6 reacties

 1. Prachtige sfeervolle familiefoto.

  Één foto, kan meer zeggen dan duizend woorden van een dominee of pastoor. Vooral – neef – Alex komt perfect in beeld. Ik zeg niet dat neef Alex al een behoorlijk strafblad heeft, maar ik zou niet schrikken als het meer dan tien pagina’s telt.

  Ik moet me natuurlijk niet laten verleiden door vooroordelen. Uiteindelijk heeft de fotograaf het een-en-ander gearrangeerd. U kent dat wel: ja, Alex sla je arm om je tante heen. En tegen de moeder: kijk in de lens en denk eraan niet lachen.

  Wat de moeder denkt op de foto, kunnen we alleen maar raden. Misschien denkt ze wel: “had Mitch maar gedaan wat de politieagenten hem vroegen; had hij zich maar niet verzet”. Maar ja, dan was de foto nooit gemaakt; dan waren ze nooit in de publiciteit gekomen; dan waren ze nu géén BA’s (bekende Arubanen)

  Nu nog even wachten op een standbeeld voor Mitch. Kunnen er weer mooie plaatjes geschoten worden. En… misschien met alle familieleden.

  Een oordeel zonder een vóóroordeel is niet gemakkelijk.

 2. Dacht dat Amerigo Thode de lelijkste man in ons koninkrijk was, maar die mondi man rechts op de foto kan ook zo een horror movie in.

 3. Het niet geconfronteerd willen worden met feiten die niet stroken met een reeds ingezet beleid of ideologie is een bekend fenomeen en wordt ook wel cognitieve dissonantie genoemd, oftwel “verwar mij niet met de feiten”.

 4. Kan deze familie niet vervolgd worden voor het opvoeden van Mitch tot een ongeciviliseerde asociaal?

  Ben hun gezeik en gezeur in de media meer dan zat.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties