29 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

NTR | Demonstranten overhandigen petitie aan ‘piraat’ Knops

HomeMediaNTR | Demonstranten overhandigen petitie aan ‘piraat’ Knops

WILLEMSTAD – “Ik vind het onbegrijpelijk dat Nederland deze maatregelen afdwingt in deze tijd”, zegt één van de demonstranten tegen de eisen van Nederland aan Curaçao om de derde tranche coronaleningen te krijgen. “Voor ons voelt het alsof we zijn teruggaan naar de koloniale tijd.”

Vakbonden en andere sympathisanten gingen de straat op tijdens het werkbezoek van staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties aan Curaçao. Ook personeel van afvalbedrijf Selikor en gevangenis SDKK liep mee in de demonstratie. Ze vinden het niet kunnen dat de Nederlandse bestuurder geen tijd maakte om met het Curaçaose parlement te praten.

Ook is het protest tegen de nieuwe Caribische Hervormingsentiteit die Nederland wil oprichten. Het valt bovendien verkeerd dat daarin alleen Europese Nederlanders gaan zitten. “Het voelt een beetje alsof de slager zijn eigen vlees keurt en dat voelt niet goed”, aldus een demonstrant.

De protestmars eindigt met de overhandiging van een petitie aan Knops. Die herhaalt echter dat de komst van de nieuwe entiteit niet onderhandelbaar is.

Staatssecretaris Knops over de nieuwe entiteit

Download de audio hier
.

In de twee dagen op het eiland heeft de staatssecretaris ook meegelopen met hulpinstanties als de voedselbank en het Rode Kruis. Hij zegt ‘geschrokken’ te zijn van de armoede die ze tegenkwamen.

Download de audio hier

Bron: NTR/Caribsch Netwerk

14 reacties

 1. @Tico Martina. Niet alleen de regering, maar ook alle parlementsleden en bestuurders van de zogenaamde vakbonden. Het motto van deze griezels: ik is ikke en de rest kan stikke.

 2. Denk dat het beter is dat Curaçao nu onafhankelijk wordt met Steven als president. Dan zal het eindelijk bevrijd zijn van het koloniale juk. Eindelijk los van dat stel slavendrijvers onder leiding van die gemene Knops. En we zingen allen samen met Calimero: want zij zijn groot en ik ben klein! Ik ben voor een Korsow fuerte i autonomo. Weg zijn de zware ketens, eindelijk vrij! En arm, maar da’s een detail.

 3. 1 zin heb ik voor deze demonstranten. Sterf van de honger die is veroorzaakt door de regering van Curacao. Dom achterlijk volk

 4. Pfff wat een zielige vertoning van een volkomen bewust misleidt en verkeerd geïnformeerd volk. Blaten als kabritos en kramen pure onzin uit. Totaal vergiftigt door mensen die bewust leugens de wereld in gooien. Er worden zoveel onwaarheden verkondigd.

  Ik heb sommige figuren uit o.a. de vakbonden de afgelopen dagen werkelijk de stomste verhalen horen uitkramen. De bon YdK’s die helemaal niet van dit eiland houden, er geen moer om geven en die vooral geen enkele veranderingen willen. Niet hard willen werken, geen voortuitgang willen en perpectief creëren voor de hele bevolking. Heel triest.

  Zij moeten vooral zo doorgaan. Hoorde de premier vanochtend zeggen dat er nog geld is tot eind september 2020.

 5. Drechi pa bosonan, is het niet mogelijk om tegen die grijze bebaarde demostrant(met ketting aan zijn pols) die zeker een vriend van jou moet zijn ,even uit te leggen, dat Curacao te allen tijde kan kiezen voor de weg naar indepedent Curacao???
  Leg hem duidelijk uit dat Curacao dan wel de Haiti van Caribie wordt.
  Ik geloof dat jij zeker een graadtje wijzer ben dan barbaman, lse doe je best

 6. Er wordt door de elite en de intellectuele een rad voor de ogen van de bevolking gedraaid.
  Er wordt steeds aangehaald dat het corona hulp is.
  Dat is het in feite niet. Corona heeft het proces versneld maar is niet de oorzaak.
  We zouden dan ook moeten spreken over hervormingshulp en niet meer over corona hulp.
  Dan zou alles wat duidelijker worden.
  Waarom dit niet gedaan wordt is dat dan, het officieel inperken, al dan niet tijdelijk, van de autonomie betreft.
  Wat het in feite ook is, en door het niet te benoemen geeft dat munitie aan de elite en kritische intellectuele

 7. Het volk wordt bewust door de graaiers de verkeerde kant opgestuurd.
  Wat een achterlijke domme argumenten. Geen wonder dat we 30 jaar achterlopen. Tevens is het een feit dat een zogenaamde echte curacaoenaar een mede zogenaamde curacaoenaar niets gunt.Voorbeeld is dat een Antilliaan niet bij een Antilliaan eten gaat halen. Vandaar dat het merendeel van de vreet tenten en supermarkten en minimarkets in handen zijn van de Chinezen, Portugezen of Joodse gemeenschap.

 8. De piraten zitten gewoon hier op het eiland, ze hebben “grote” namen, en hoge posities, ze zitten in de business van de Trust, zijn je Minister of Parlementarier, of vakbondsleider.

  Dat zijn de echte piraten…

 9. Ik vind het onbegrijpelijk dat deze mensen het nog steeds niet hebben begrepen! De politici op de eilanden zijn simpelweg niet in staat om de problemen op te lossen….dit is overduidelijk en meermaals in de praktijk reeds bewezen. Er moet dus wel “van buitenaf” ingegrepen worden, dat is zakelijk gezien de enige oplossing, basta.

 10. @Mark en Curaçao Revisited
  Helemaal eens ten eerste zijn die figuren dom en ten tweede houden ze hun ogen liever gesloten voor de extreme armoede die er heerst.
  Allemaal dien ze het ‘voor de bevolking’ die al jaren krepeert.
  Het zijn schoften een ander woord is er voor dit soort graaiers niet voor!
  Je moet maar durven in tijden dat 1/3 niks te eten heeft toch een wet uit ‘2006’ aan te passen zodat je toch meer geld overhoudt.
  Shameless people, bijna net zo erg als in andere ontwikkelingslanden.
  Hele voor Raymond Knops zijn uitleg. Een echte militair straight to the point.
  Wel jammer dat hij zulke schandelijke sentimenten moet meemaken.

 11. Ga godsamme protesteren bij de graaiende grootverdieners bij SVB en Bureau Post, bij de MFK mafiosi, bij de corrupte PIN politici.

  Het IQ in de mondi is nog lager dan ik dacht. Wat een klootjesvolk.

 12. Alle tegenstand tegen de plannen van Nederland om Curaçao uit het slop te trekken worden georganiseerd door financieel belanghebbenden binnen de vakbonden, de politici en anderen die er in die plannen op achteruit gaan.
  Het wrange is dat degenen die er op vooruit zouden gaan achter het karretje worden gespannen van eerstgenoemde belanghebbenden. Die laatsten hebben geen notie van hetgeen door Nederland wordt voorgesteld en zijn dus beïnvloedbaar door de verkeerde personen.

 13. en nergens een woord over zelfreflectie, nergens een woord over de corruptie en nepotisme op het eiland. Zijn deze mensen nu zo dom, of zijn ze zo egoïstisch?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties