28.2 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 20:54

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Bondscoach ziet kansen Curaçao voor WK 2022

WILLEMSTAD – Remko Bicentini, bondscoach van het nationaal voetbalelftal van Curaçao, ziet Curaçao voetballen tijdens de FIFA World Cup 2022, in Qatar.

“In 2026 veranderen de regels voor de wereldkampioenschappen, waardoor er meer landen aan het toernooi kunnen deelnemen”, zegt Bicentini. De organiserende landen zijn nu aan het bekijken of dit al mogelijk is in 2022. “Dat is in het voordeel van Curaçao. Als er een kans is op deelname, dan is het wellicht in Qatar.”

- Advertentie -

De Curaçaose spelers gaan ervoor, ze proberen àlles te halen uit de korte periode dat zij betaald voetbal mogen spelen”, zegt Bicentini. “Als je kijkt naar de progressie van de afgelopen twee jaar: Caribisch kampioen geworden, deelname aan de GoldCup – voor ons betekende dat spelen op het niveau van het WK. En we hebben goed gepresteerd, ondanks verlies.”

Bagage
Het Curaçaose team heeft nog wat meer van die ‘bagage’ nodig, meent de bondscoach. “Hoe meer bagage, hoe makkelijker het straks is om grote toernooien te spelen. Het belangrijkste is dat je die drive hebt, de wil om alles uit jezelf te halen om te winnen voor een land. Ik denk dat wij in vier jaar tijd zo ver zijn en dit voor Curaçao gaan realiseren.”

Remko als commentator in de studio. Foto: Roelie van Beek

- Advertisement -

Bicentini is dezer dagen vaste gast bij TVDirect, dat op Curaçao de uitzendrechten heeft voor live-streaming van het FIFA wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland.

Brazilië maakt volgens de lokale bondscoach een goede kans om het wereldkampioenschap voetbal te winnen. “Maar we mogen de Belgen niet onderschatten, die hebben een fantastische ploeg”, zegt Bicentini.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Laten we kijken naar de feiten. Gold Cup liet zien dat Curacao er niet klaar voor was. Als een groot deel van je spelers uit amateur spelers bestaat dan ga je het niet redden tegen USA, Mexico en dat soort landen. Lokale competitie is te zwak dus daar haal je geen spelers vandaan. We moeten het doen met vooral Jupiler voetballers.

 2. Bencintine heeft zeker een zonnesteek op gelopen, wat denkt hij wel met Curacrim naar het WK. Zolang het Curacaose voetbal elftal nog elke keer als zij spelen een eigen doelpunt maken, schiet het niet echt op

 3. Moraalridder Laplas heeft er geen moeite mee te wonen op een eiland waar een corrupte MAVO3 verkeersmoordenaar premier kan worden en een president van de Centrale Bank 1,8 miljoen verdient en nog de Aqualectrarekeningen van hem en zijn familie door die Centrale Bank laat betalen en ook nog eens zijn politieke vriendin Taco Tara Asjes en zijn nicht Zus de Lannoy topbanen bij weer die Centrale Bank bezorgt.

  Waar criminelen flutstraffen krijgen (Nelson dos Santos) en die niet eens hoeven uit te zitten (Brian Mariano).

  Waar drugsgeld door criminelen (de Pool) gewoon in shopping malls (Zuikertuintje) geinvesteerd mag worden.

  Waar tegen stomdronken automobilisten een minimale boete wordt geeist die vervolgens door de rechter voorwaardelijk wordt gemaakt. En heet je Carlos Monk of Rob ‘Polar’ Blaauw dan rijdt je je auto’s volkomen lazarus in de kreukels en hoef je niet eens voor te komen.

  Nee, daar heeft Plassie allemaal geen enkele moeite mee.

 4. Dit scoor vrij hoog op de walging meter bij mij. Bicentine naast Gonzalo Cualez ooit door Wiels de man zonder moraal genoemd en dit allemaal bij de walgelijke zender Direct TV. Blijkbaar heeft Bicentine ook geen moraal want wie wilt nou in een land waar mensenrechten worden geschonden en gastarbeiders worden uitgebuit voetballen? Ja, die Bincentine wat een gruwel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...

PBC | De zorg op Curaçao heeft een maandelijks tekort van 5 miljoen gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Minister Dorothy Pietersz-Janga van Gezondheid, Milieu en Natuur vertelde in de persconferentie meer over de financiële situatie in de zorg op Curaçao. In 2020...
- Advertentie -