31 C
Willemstad
• woensdag 12 juni 2024

DH | Multi-million-dollar St. Maarten Crime Fund lacks financial administration and policy plan

PHILIPSBURG--“There has been no indication of any activities on this measure.” This statement pertains to the restructuring of the Crime Fund St. Maarten as mentioned in the...

AntilliaansDagblad | Links wint op Bonaire

Van Huffelen krijgt veel voorkeursstemmen in CN; hogere opkomst dan in 2019 Kralendijk - GroenLinks-PvdA heeft op Bonaire overtuigend gewonnen. Van de 1.784 geldig uitgebrachte stemmen kreeg de...

AntilliaansDagblad | Afgifte watersportvergunningen stilgelegd

Oranjestad - Aanvragen voor een nieuwe watersportvergunning worden tot nader order niet in behandeling genomen. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle commerciële vaartuigen een ‘propeller guard’ aan...

AntilliaansDagblad | Line-up CNSJF 2024 compleet

Willemstad - De organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) heeft gisteravond ‘met groot genoegen en trots’ de laatste namen bekendgemaakt voor de aankomende 2024-editie. Op...

AntilliaansDagblad | PVV levert staatssecretaris

Eind juni beëdiging kabinet-Schoof door koning Willemstad - De kans lijkt groot dat de zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk te maken krijgen met een...

AntilliaansDagblad | Apart Ipko democratisch deficit

Gehele revisie Statuut ‘niet opportuun’ Willemstad - In de afsprakenlijst van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) staat dat de mogelijkheden onderzocht moeten worden om een apart Ipko of andersoortige...
- Advertisement -spot_img

NTR | Bewoners Koraal Tabak zijn illegale vuilverbranding zat

HomeLandenCuraçaoNTR | Bewoners Koraal Tabak zijn illegale vuilverbranding zat

Door Dick Drayer

Eigenaar Bakhuis in discussie met de bewoners | Foto Dick Drayer
Eigenaar Bakhuis in discussie met de bewoners | Foto Dick Drayer

WILLEMSTAD – Bewoners van Koraal Tabak zijn de illegale vuilstort en verbranding in de wijk zat. Woensdagmiddag demonstreerden een groep boze burgers op het terrein voor de ingang naar Jorisbaai. De buurt zegt enorm veel last te hebben van de giftige rook.

Het terrein is eigendom van de familie Bakhuis. Die kwamen een kijkje nemen, maar zeggen weinig te kunnen doen tegen mensen die illegaal vuil storten op hun terrein. Bewoners beschuldigen Bakhuis er juist van de vuilstort te gedogen en er ook geld aan te verdienen.

Een reportage van Dick Drayer 

Bakhuis komt stampvoetend op de bewoners af en wil ze van zijn terrein. Maar als niemand een voet verzet draait de grondeigenaar bij. Volgens Bakhuis is er geen sprake van vuilstort en worden trucks zelfs tegen gehouden.

“Maar als de avond valt en de portier weg is, rijdt iedereen hier naar binnen. Het probleem ligt niet bij mij, maar bij Selikor. De overheid moet met een oplossing komen”, zegt Bakhuis.

Volgens de bewoners klopt er niets van wat Bakhuis zegt.

“Iedereen ziet de trucks naar binnen rijden en weer leeg terugkomen. Die moeten ook nog eens geld op tafel leggen, 50 piek voor grote truck en 25 gulden voor een kleine. De familie Bakhuis heeft vergunning voor de verwerking en verkoop van diabaas, maar niet voor vuilstort. Het ergste is dat hij die diabaas vermengt met afval om het zo weer door te verkopen. Graaf maar in mijn tuin…”

Bakhuis geeft aan het eind van de discussie zijn telefoonnummer aan de bewoners met de opdracht om hem te bellen als er een truck met afval bij de poort staat.

Bron: NTR/ Caribisch Netwerk

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Bakhuis liegt. Deze familie runt daar overduidelijk een vuilstort. Allemaal gezwets over storten van vuil in de avonduren, het gebeurt tijdens kantooruren en er wordt voor betaald. Dit gebeurt al jaren lang. Deze praktijken haalden op 16 september 2009 al de voorpagina van de Amigoe compleet met foto van de ingang van het terrein, er was toen een tentje geplaatst waar de chauffeurs konden afrekenen. Op 12 -12-12 stelde de Fam. Bakhuis in een artikel in de Amigoe te gaan stoppen (ja alweer) met de puinstort, want ander die naam wordt het `verkocht`, dus men spreekt zichzelf dus tegen. Heeft u wel eens puin zien branden en smeulen en roken en stinken? Ik niet, en de reden is dat het domweg om vuilnis gaat.

    Zoals al gezegd; het gaat hier niet over een incidentele storter of wat voor andere smoes door Bakhuis gebruikt, maar om een commerciële opzet van het storten van vuil van welke soort en aard dan ook. Bakhuis verdient domweg geld over de ruggen van de wijkbewoners die in de stank en de rook mogen zitten.

    Mocht u zich af vragen waarom het af en toe mogelijk bij u in de buurt stinkt dan kan ik u vertellen dat afhankelijk van windrichting/shifts het gebied tussen Beurs en Sunset Heights `bevestigde` wijken zijn waar men van tijd tot tijd van Bakhuis zijn praktijken mag genieten. Helaas zijn sommige wijken gezien de over het algemeen heersende windrichtingen altijd wel het slachtoffer van deze onfrisse paraktijken.

  2. Met een onbenul als Whiteman, de minister van gezondheid, zal dit probleem nooit aangepakt worden.
    en natuurlijk het tuig bakhuis, die geld verdient over de longen van de bewoners daar.
    Maar er is Karma, dus ze krijgen hun trekken wel een keer thuis.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties