27 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

NTR | Bewoners Koraal Tabak zijn illegale vuilverbranding zat

HomeLandenCuraçaoNTR | Bewoners Koraal Tabak zijn illegale vuilverbranding zat

Door Dick Drayer

Eigenaar Bakhuis in discussie met de bewoners | Foto Dick Drayer
Eigenaar Bakhuis in discussie met de bewoners | Foto Dick Drayer

WILLEMSTAD – Bewoners van Koraal Tabak zijn de illegale vuilstort en verbranding in de wijk zat. Woensdagmiddag demonstreerden een groep boze burgers op het terrein voor de ingang naar Jorisbaai. De buurt zegt enorm veel last te hebben van de giftige rook.

Het terrein is eigendom van de familie Bakhuis. Die kwamen een kijkje nemen, maar zeggen weinig te kunnen doen tegen mensen die illegaal vuil storten op hun terrein. Bewoners beschuldigen Bakhuis er juist van de vuilstort te gedogen en er ook geld aan te verdienen.

Een reportage van Dick Drayer 

Bakhuis komt stampvoetend op de bewoners af en wil ze van zijn terrein. Maar als niemand een voet verzet draait de grondeigenaar bij. Volgens Bakhuis is er geen sprake van vuilstort en worden trucks zelfs tegen gehouden.

“Maar als de avond valt en de portier weg is, rijdt iedereen hier naar binnen. Het probleem ligt niet bij mij, maar bij Selikor. De overheid moet met een oplossing komen”, zegt Bakhuis.

Volgens de bewoners klopt er niets van wat Bakhuis zegt.

“Iedereen ziet de trucks naar binnen rijden en weer leeg terugkomen. Die moeten ook nog eens geld op tafel leggen, 50 piek voor grote truck en 25 gulden voor een kleine. De familie Bakhuis heeft vergunning voor de verwerking en verkoop van diabaas, maar niet voor vuilstort. Het ergste is dat hij die diabaas vermengt met afval om het zo weer door te verkopen. Graaf maar in mijn tuin…”

Bakhuis geeft aan het eind van de discussie zijn telefoonnummer aan de bewoners met de opdracht om hem te bellen als er een truck met afval bij de poort staat.

Bron: NTR/ Caribisch Netwerk

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Bakhuis liegt. Deze familie runt daar overduidelijk een vuilstort. Allemaal gezwets over storten van vuil in de avonduren, het gebeurt tijdens kantooruren en er wordt voor betaald. Dit gebeurt al jaren lang. Deze praktijken haalden op 16 september 2009 al de voorpagina van de Amigoe compleet met foto van de ingang van het terrein, er was toen een tentje geplaatst waar de chauffeurs konden afrekenen. Op 12 -12-12 stelde de Fam. Bakhuis in een artikel in de Amigoe te gaan stoppen (ja alweer) met de puinstort, want ander die naam wordt het `verkocht`, dus men spreekt zichzelf dus tegen. Heeft u wel eens puin zien branden en smeulen en roken en stinken? Ik niet, en de reden is dat het domweg om vuilnis gaat.

    Zoals al gezegd; het gaat hier niet over een incidentele storter of wat voor andere smoes door Bakhuis gebruikt, maar om een commerciële opzet van het storten van vuil van welke soort en aard dan ook. Bakhuis verdient domweg geld over de ruggen van de wijkbewoners die in de stank en de rook mogen zitten.

    Mocht u zich af vragen waarom het af en toe mogelijk bij u in de buurt stinkt dan kan ik u vertellen dat afhankelijk van windrichting/shifts het gebied tussen Beurs en Sunset Heights `bevestigde` wijken zijn waar men van tijd tot tijd van Bakhuis zijn praktijken mag genieten. Helaas zijn sommige wijken gezien de over het algemeen heersende windrichtingen altijd wel het slachtoffer van deze onfrisse paraktijken.

  2. Met een onbenul als Whiteman, de minister van gezondheid, zal dit probleem nooit aangepakt worden.
    en natuurlijk het tuig bakhuis, die geld verdient over de longen van de bewoners daar.
    Maar er is Karma, dus ze krijgen hun trekken wel een keer thuis.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties