29 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...
- Advertisement -spot_img

NTR | Anthony Begina over voorwaarden van Nederland aan de noodhulp

HomeMediaNTR | Anthony Begina over voorwaarden van Nederland aan de noodhulp

John Samson & Leoni Schenk


Bron; NTR/Caribsch Netwerk

Naschrift KKC

De Rijksministerraad cornavirusmaatregelen liquiditeitsvoorwaarden voor Aruba, Sint Maarten en Curacao. Met dank aan een trouwe lezer. Indien niet leesbaar en/of downloadbaar in verschillende browsers, klik hier in PDF.

2020 05 13 – RMR 2de Liquid… by Knipselkrant Curacao on Scribd

26 reacties

 1. Kunnen Begina en Fer niet gaan samenwerken die twee zijn geweldig in het vertellen van sprookjes dat niemand die serieus kan nemen is geen bezwaar.
  maar als je dit soort figuren een openbare (of enig andere serieuze) functie geeft, maakt twijfel aan je oordeel in het algemeen rechtvaardigen. Het in dienst houden maakt je net zo ongeloofwaardig als hun.
  Het in dienst hebben van die twee maakt wel duidelijk, aan Nederland hoe de kaarten hier geschud zijn.

 2. Tja, ‘ hoe dom kan je zijn ?’ is hier een wel erg groot understatement. Dit dieptepunt slaat werkelijk alles wat de we afgelopen decennia op deze rots hebben voortgebracht.

 3. Lol, @Knoek koe
  Zelfs al zou deze clown z’n lippen niet eens bewegen dan val je al flauw door alleen naar de man te kijken.
  In ieder geval hebben ze daardoor bij de RMR een Commedia del’Arte te zien die zijn weerga niet kent met in de hoofdrol onze YdK Begina. Dit is wel even andere koek dan soprana Fraudeliene.

 4. ……”Het is stuitend om naar zijn taal- en woordgebruik te luisteren. Hoe wordt je ooit serieus genomen, als je dit soort idioten aan tafel zet?? Onbegrijpelijk”….

  @Ook dat nog
  Idd, op Curaçao wordt Nederlands en Nederland door deze zelfde politici afgekraakt, met het gevolg dat het op Curaçao geen deugd is om de taal goed te beheersen, of om je überhaubt goed te ontwikkelen, met alle gevolgen als mini- sterren als Begina van dien.

  Van heel weinig politici kan ik zeggen dat ze verbaal vlot en vaardig zijn.

  En dat zit in de Rijks minister Raad, waar het debat niveau en het Nederlandse niveau echt een per km hoger ligt dannhet niveau van Begina.

  De man maakt dat je je rotschaamt voor je regering en eiland zodra die lippen van hem bewegen …

 5. @Knoek-koe.
  je moet je echt afvragen, of deze paljas Begina wel begrijpt WAAR het over gaat tijdens vergaderingen/overleg. Het is stuitend om naar zijn taal- en woordgebruik te luisteren. Hoe wordt je ooit serieus genomen, als je dit soort idioten aan tafel zet?? Onbegrijpelijk

 6. De afgelopen jaren werd het Land wel goed (!)
  vertegenwoordigd zeg de ene clown na de andere, wat een schaamteloze vertoning van dit subject ook zeg.
  Ik denk dat ze zich in de RMR suf lachen om zo’n staaltje simplicity. Alhoewel ze zijn inmiddels wel het eea gewend van Curaçao.

 7. Een kat in het nauw maakt rare sprongen blijkt maar weer.
  Met de dag wordt het zichtbaarder en daar ben ik persoonlijk niet door verrast.

  Al we nou iemand hadden gehad die het zooitje tenminste sturing zou kunnen geven dan leek het tenminste nog alsof er enige vorm van beleid was geweest in deze moeilijke tijden..

  Helaas.is dat niet het geval en ik moet Knoek-koe gelijk geven voor wat betreft Begina’s beperkte woordenschat en verbale vaardigheden….
  Zijn accent echter verraadt waarom hij werkelijk geloofde dat niemand honger zou hebben op de klip… De beste man staat wel héél ver af van de realiteit hier terplekke.

 8. …..”Arm arm Curacao met dit soort flaters als vertegenwoordiger.”…….

  @ODN, het isin en in triest, als er iets is wat deze vertegenwoordigers niet hebben: Decorum, fatsoen, diplomatie , professionaliteit.

  Nooit gedacht dat we na Myra, Pisas, Marveline en Osepa nog zo een schandvlek van een Minister zouden krijgen.

 9. Geweldig dat Begina onze sentimenten eindelijk benoemt…..

  Eerste stap is gezet door het bespreekbaar te maken.

  Neemt overigens niet weg dat óók deze marionet in dit interview overduidelijk blijk geeft volledig incapabel te zijn, maar ben zeer verheugd te zien dat zaken benoemd worden.

  Het is klaarblijkelijk ietwat heet onder de voeten aan het worden en dat werd hoog tijd ook…

  Begrijp mij niet verkeerd,deze coalitie is helaas de beste optie die we momenteel hebben maar het is gewoon bij lange na niet genoeg gebleken.
  Juist ten tijde van zware tegenwind had ik gehoopt dat er mensen zouden opstaan maar slechts weerd er blijk gegeven van angst en incompetentie.

  Laten wij ons aub niet paaien met mooie praatjes maar doorgaan met druk uitoefenen op onze ambtdragers om ervoor te zorgen dat er werkelijk schoon schip gemaakt wordt…

  De afgelopen decennia hebben reeds bewezen wat de gevolgen van de tevredenheidscultuur teweeg brengen.
  Het eiland van “melk en honing” bestaat al lang niet meer en alleen door druk uit te oefenen zal het verrotte politieke establishment de nodige stappen zetten om de vieze en uiterst vernietigende graai en naai cultuur te veranderen.

  Evengoed zeer tevreden dat de man die recentelijk nog beweerde dat niemand honger zou hebben op onze geliefde klip bakzeil haalt.

  Doorzetten nu met de acties om een cultuur die niet meer van deze tijd is benoemen en veroordelen!
  Neemt allemaal niet weg dat ik nog steeds voornemens ben op vreedzame wijze Forti te gaan bezoeken met een doorsnee vertegenwoordiging van onze bevolking om de politieke elite te laten blijken dat er een zeker punt bereikt is.

  Laat jullie niet regeren door de belangen van de heersende (politieke) elite maar het volk…

 10. Arm arm Curacao met dit soort MONGOLEN als vertegenwoordiger. De intelligentie spat uit zijn corrupte ogen. Wat een complete afgang.
  Ik smeek nederland. Geen cent naar deze corrupte idioten!!!!

 11. Ik hoop dat we nu getuige zijn van de laatste stuiptrekkingen van een elitair bewind ik ben alleen benieuwd hoeveel schade dat ze nog toe gaan brengen.

 12. Wat hij in elk geval bereikt heeft dat hij met geen geen fatsoen meer serieus genomen kan worden.
  Hij is samen met Fer een toonbeeld voor de politiek op dit eiland.
  En nu verwachten dat er nog geld overgemaakt wordt ook?
  Waarom? Ik ben een voorstander van zorg voor geestelijk gehandicapte. Als ze maar de juiste diagnose hebben.
  En als zo’n iemand gevolmachtigde minister wordt wat zegt dat over jou overheid?

 13. Je zou toch verdorie denken dat ze de consul van Haïti aan het interviewen zijn , als je Begina hoort stuntelen in gebrekkig Nederlands.

 14. Is er nog méér bewijs nodig dat je kan spreken van een criminele organisatie?
  Of zit die man zo ver met zijn kop in het zand dat zijn kop in China is en dan serieus kan zeggen dat het midden op de dag is om 24:00h? In elk geval is hij voorbij aan elke vorm van geloofwaardigheid. Elke daklozen knoek bewoner had een betere job kunnen doen als landvertegenwoordiger. Voor iedereen die het gemist had deze man, gevolmachte minister en lid van de raad van advies, de raad van state van Curaçao, had ook al verkondigd dat de regering zorgde voor de zwakste in de samenleving. Zodat die niet met honger naar bed hoefden.

 15. En dit is dan de zogenaamde vertegenwoordiger van Curaçao? Meneer kan niet eens een fatsoenlijke zin formuleren zonder ehme ehme ehme. Er zijn tig bewijzen van nepotisme, gegraai, vriendjes politiek, maar volgens meneer heeft dat echt niks te maken met de financiële situatie. Nee hoor het is crisis. Dan halverwege zijn leugen beginnen te draaien met zijn “ik weet niet eens wat de minister op Aruba verdient. Man hou toch op. Al sinds de jaren tachtig worden de salarissen opgerekt, was ook de eerste actie van Pourier en ik weet nog toen het parlement voor het eerst voltallig aanwezig was om op een zondag te stemmen over hun salaris verhoging. En ook nog met een stalen gezicht zeggen dat mensen geen ambtenaar willen worden? Nee klopt, de analfabeten op de posten zijn behoorlijk in salaris achteruitgegaan toen ze daar door padrinos en madrinas zijn aangesteld. Nederland geef geen cent aan dit boevennest, laat ze eerst maar beginnen te bezuinigen.

 16. In de Rijks Minister Raad moet hij echt af gaan als een gieter, met zijn geforceerde accent.

  Ze zullen vast denken: Zouden ze op dat eiland allemaal zo dom zijn als deze goochelaar?

 17. Ik dank Joep even, dan hoef ik niet hetzelfde te tikken….

  Begina is voorbeeld van de teflon politici op Curacao, alles lekker eraf laten glijden, met stalen gezicht aantoonbare onzin en leugens vertellen en doen alsof ze al jaren bezig zijn om het op te lossen.
  Pappen en nathouden , geen acties.

  Nu eist Nederland boter bij de vis, ondersteuning ok maar dan eerst even wat zaken aanpakken die zo te regelen zijn. Als je dat al niet wilt dan is duidelijk dat je gaat jammeren, hoopt het geld weer binnen te halen en dan vervolgens het weer op zijn beloop laten gaan.

 18. “wij zijn bezig’/nos ta bezig”
  tussen de regels door lees je gewoon dat er niets wordt ondernomen, puur window dressing, en dat als de storm eenmaal is overgewaaid alle beloftes weer de koelkast in gaan.

 19. De man slaat de spijker op de kop echter in zijn visie zijn de graaiers eigenlijk de goeddoeners.How stupid you can be? Hij is wel het toonbeeld van de criminele organisatie die ons land jaarlijks voor tientallen miljoenen frauderen !

 20. Enige wat ik zie als ik Begina zie is wat een leugenachtige kop hij heeft. Opdonderen Begina, lever jij je volledige salaris maar in en geen ontslagvergoeding. Het geld kan beter besteed worden.

 21. Het is een politiek spel. Nederland heeft een brede rug. Dus kan de schuld krijgen makkelijker dragen dan de kleine rug van dit eiland.

 22. Ik zou die meneer Begina uit de rmr gooien. Woordvoerder van meneertje rhuggenaath. Boos worden om het feit dat het graaien aan de kaak gesteld wordt. De volgende stap is een hongerstaking van meneertje rhuggenaath en moet hij na afloop diep door het stof

 23. In het Papiaments zeggen ze, “Begina a perde strea di nort”. Laten we hopen dat Nederland voet bij stuk houdt, het is nu of nooit!!!

 24. Begina: We hebben ons eigen salaris allang gekort ?
  Oh ja, wanneer ?

  Begina: Alsof er een groep mensen is, die zich zodanig verrijken, ten koste van het volk.

  Ja, die zijn er en de namen zijn allang bekend, ook in Nederland, compleet met salaris uitdraaien.

  Begina: We hebben als overheid allang maatregelen genomen tegen de hoge salarissen van directeuren van overheids NV’s.

  Ja, die wet is goedgekeurd, maar nog altijd niet ingevoerd. Dus nee, er is niets gedaan tegen die salarissen.

  Begina: Mensen willen soms niet eens ambtenaar worden omdat er daar minder wordt betaald dan in de private sector.

  Oh ja, waarom willen dan alle vriendjes en vriendinnetjes aan een baan bij de overheid worden geholpen en gebeurt dat ook iedere keer ?

  Begina: het lijkt alsof het een bende is, dat iedereen maar in de portomonnee graait en dat daardoor deze crisis zo groot is.

  Verslag ARC jaarrekening 2018:
  354 miljoen NAF aan onrechtmatige uitgaven, financieel toezicht in de ministeries een puinhoop, MEO budget overschreden met 25 miljoen, GMN 100 miljoen overschreden, plus bijna 100 miljoen aan lagere belastingontvangsten.
  Dat noem ik een puinhoop en graaien.

  Begina: je moet een degelijke studie maken voordat je beslissingen neemt.

  Tja, dat heeeft het CFT al jaren gedaan en al die aanbevelingen zijn stelselmatig niet nagekomen, ondanks vele beloften.

  Oftewel, Begina staat gezellig uit zijn nek te l*llen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties