30 C
Willemstad
• donderdag 18 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

NTR | Amparo: ‘Vijf jaar lang geen winstbelasting’

HomeMediaNTR | Amparo: 'Vijf jaar lang geen winstbelasting'

Door José Manuel Dias

Partijleider Amparo dos Santos temidden van sympathisanten - foto: José Manuel Dias
Partijleider Amparo dos Santos temidden van sympathisanten – foto: José Manuel Dias

WILLEMSTAD – De nodige omstandigheden scheppen zodat lokale investeringen plaats kunnen vinden, is één van de prioriteiten bij de partij Kòrsou di Nos Tur, onder het leiderschap van de bekende ondernemer Amparo dos Santos.

“Wij gaan lokale investeerders benaderen om in onze economie te investeren en zo meer werkgelegenheid te creëren. Ter stimulering hiervan hoeven lokale investeerders de eerste vijf jaren geen winstbelasting te betalen.” Dat geeft Dos Santos te kennen.

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 11 Un Korsou Hustu

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: deel 11 Kòrsou di Nos Tur

 

Hiermee wil de partij, die opkomt voor de minderbedeelden, het vertrouwen herstellen onder lokale investeerders om zo de ontwikkeling van de economie nieuw leven in te blazen. Voor Dos Santos is de ideologie van de partij heel eenvoudig: “afrekenen met de armoede in dit land en ervoor zorgen dat iedereen waardig leeft”.

Deze politieke organisatie werd iets meer dan twee jaren geleden opgericht, maar werd officieel op 28 februari dit jaar aan de gemeenschap voorgesteld. De officiële kleur van Kòrsou di Nos Tur is zilver en de partij is de vijfde op de lijst van de partijen die meedoen aan de verkiezingen van 30 september aanstaande.

Terugkrijgen
Het doel van de partij is om politieke beslissingen te beïnvloeden ten gunste van de gemarginaliseerde klasse in de samenleving. “Met Amparo krijg je een regering die niet afpakt maar geeft. Alles wat de bevolking kwijt is geraakt, gaat het terugkrijgen”, garandeert Dos Santos. Als eerste prioriteit gaat Kòrsou di Nos Tur de pensioenleeftijd terugdraaien naar zestig jaar terwijl de AOV-uitkering verhoogd zal worden tot duizend gulden per maand.

Alle wateraansluitingen met Aqualectra, die nu afgesloten zijn, zullen opnieuw worden geopend en er zullen meters komen voor het vooraf betalen van water. Met dit systeem verhelpt Dos Santos het probleem van achterstallige schulden voor water.

Fleswater
De partij zal ook de prijs van water voor huishoudens verlagen want ‘de kwaliteit van het water is niet goed voor je gezondheid’. “Het water dat jouw huis bereikt, is niet alleen duur, maar het zet je ook aan het dyaliseren. Als het honderd gulden was dat je voor water betaalde, verlagen wij dat tot 25 gulden en je kunt van de resterende 75 gulden fleswater kopen”, zegt Dos Santos.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

Dit artikel is geplaatst in

23 reacties

 1. Tja, daar heb je niet van terug hè Sonnyboy..dus maar met een slap antwoord dat nergens op slaat reageren, wat een afgang…hihihi, sufferd.. 😆

 2. @Sonnyboy, in ieder geval niet aan die ene type waaraan jij lijdt… 😆
  En…is Sonnyboy nu blij en tevree dat ik eindelijk aandacht besteed aan hem? Aandacht van Mano waar jij dezer dagen zo verlegen om zat en blijkbaar nog steeds verlegen om zit??? 😆

 3. @Willy, absoluut niet. De kleine Antillen zal als streek of misschien als gebied zijnde gesitueerd in de Caribische regio/zee altijd blijven bestaan. Dacht je nou echt dat ik niet wist dat de “Nederlandse” Antillen sinds 10-10-2010 als entiteit is opgeheven? 10-10’10 is in mijn beleving niks anders dan een cosmetische ingreep. Onofficieel maken de 6 voormalige (Nederlands)Antilliaanse eilandjes, hoe jij het ook wenst te vertalen, nog steeds deel uit van het NLdse koninkrijk, de eilanden zijn nog immer een “afhankelijk gebiedsdeel” van het koninkrijk der Nederlanden. Weet je wat vervelend is, reageren op reacties van mensen die niet of niet snel genoeg gedachtesprongen kunnen maken. Je moet ze namelijk alles uitleggen… en dat liefst in jip en janneke taal.

 4. Hij kan niet eens voor zichzelf zorgen, anders hij nooit zo dik geweest. Hij is niets anders dan een lollige pycnisch type. Een rondbuikige praatjesmaker die graag gezellig babbelt onder het genot van veel eten en drinken!
  Meer stelt deze vreetzak niet voor.

 5. @Jos: Hij kreeg de kleur oranje toegewezen en heeft er, op verzoek van de FOL, afstand van gedaan.
  Beetje stemmingmakerij van jouw, of is het onwetendheid?

 6. Als hij de kans krijgt om anderen wat af te pakken doet hij het ook.
  Zelfs de oranje partijkleur van de FOL wilde hij zo afpakken. Verder staat hij ook om bekend als een oplichter die defecte artikelen aan de bevolking verkoopt, afgekeurde goedkope dump-rotzooi die hij uit Amerika haalt.

 7. Haha, nu komt de dikke aap uit de mauw. Hij wil alleen de lusten en niet de lasten. Hij wil zijn eigen zaken goed regelen en daarvoor moet hij zelf in de politiek in gaan. De man die ooit over de radio had geroepen; dat hij Wiels zal vermoorden voordat Wiels hem vermoord?
  Dos diablos zou hij bedoelen.

 8. Ik geloof niet dat wij over 2 jaar in de rij moeten staan voor toiletpapier, dat vind ik een overdreven emotionele kreet. Je schijnt te vergeten dat de Antillen nog steeds deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlande(rs)n.
  Neem me niet kwalijk, maar het valt me op dat je Suriname in bijna al je reacties aanhaalt oftewel als voorbeeld stelt hoe het niet zou moeten. Dat je Venezuela als voorbeeld aanhaalt is prima, maar Suriname is een ver van onze bed show. Om je een voorbeeld te geven, afstand Curaçao-Venezuela = 65 kilometer, afstand Curaçao -Suriname = bijna 1700 kilometer! Dus in mijn beleving is Suriname een ver van mijn bed show.

 9. Deze imbecielen gaan straks met Schotte en Cooper het land regeren..
  ieder volk krijgt de regering die het verdient.
  over 2 jaar staan we in de rij voor closetpapier net als in Venezuela en Suriname.

 10. dit is te gek voor woorden 5 jaar lang geen winstbelasting betalen
  uit welke pot gaat hij alles finnacieren wat de bevolking nodig heeft.
  de rijken worden rijker de armen nog armer.de winstbelasting stoppen ze in hun zak en werkgelegenheid ho maar dat is een bacoba
  pa cohe macaco.vele investeerders liepen hiermee weg.
  wil je naaien of genaaid worden? zo ja stem op die leeghoofd laag iq.
  schreuwlelijk,corrupte.
  AMPARO DOS SANTOS.

 11. En nog meer criminele organisaties.
  Ik geef het op. Er is geen oplossing.
  En de OM grijpt niet in door deze partijen te verbieden: MFK, PS, parij dos Santos, partij Bloopers.
  De OM gtijpt niet in door partijen van mietjes en minder begaafden de verbieden: Pais en Nationaal.

  wat voor OM hebben wij ?

 12. De prijzen omlaag, de lonen omhoog. Het lijkt wel of Amparo deze leus van de CPN uit de jaren 70 heeft overgenomen. Die 75 gulden fleswater kun je dan weer van Amparo kopen.

 13. deze partij is voor hemzelf: illegaal bouwen op een toplocatie….is gwoon misdadig… maar nee, niet op Curacao…
  nu wil hij zijn rijke vrienden helpen door geen winstbelasting te hoeven betalen.
  hoe dom kan het volk zijn…
  samen met de MFK hebben ze het land zo aan de financiële afgrond gebracht..

  inderdaad het lijkt wel een samen komst van obesitas patiënten.
  maar nee het betreft een groeje volgevreten “”zakenmensen””, die hun eigen belangen dienen: macht en meer geld is het doel!!

 14. ‘Hiermee wil de partij, die opkomt voor de minderbedeelden…’

  Hierin heeft Amaro gelijk. Zijn partij komt op voor de minderbedeelden.

  De intellectueel minder bedeelden, wel te verstaan.

 15. aha, dus toch een dubbele agenda van deze meneer, net een gedeelte gekregen van de Caracasbaai waar hij gaat bouwen , zo gezegd investeren en gelijk geen winst belasting er voor hoeven te betalen en dat is nu precies hoe de rijken rijker worden en de armen, armer.

  Belachelijk dat als je eerst wat illegaal bouwt alsnog beloont word met een miljoenen strandje.

  maar ja als je maar genoeg mensen kent , Ons kent ons.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties