28 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 10:17

Laatste reacties

- Advertentie -

NRC | ‘Moszkowicz vroeg cliënt om Jort Kelder een pak rammel te geven’

door Tom Kreling en Jan Meeus

Bram Moszkowicz …aan de grond… | Foto ANP / Jerry Lampen
‘Moszkowicz vroeg cliënt om Jort Kelder een pak rammel te geven’ | Foto ANP / Jerry Lampen

Ex-advocaat Bram Moszkowicz heeft in 2007 zijn toenmalig cliënt Donald G. gevraagd om journalist Jort Kelder “een pak rammel” te geven. Dat zegt Donald G. vandaag in een interview in NRC Handelsblad. Moszkowicz had in 2007 een conflict met Kelder, die de advocaat een maffiamaatje noemde en hem beschuldigde van het aannemen van koffers vol zwart geld.

Donald G. heeft inmiddels zelf ook een conflict met de voormalig advocaat. Moszkowicz leende in 2007 35.000 euro van hem, maar weigert die terug te betalen. De voormalig strafpleiter ontkende afgelopen week op televisie dat hij geld heeft geleend van zijn ex-cliënt. Donald G. is woedend dat hij door Moszkowicz als leugenaar wordt neergezet en vertelt daarom zijn verhaal.

Bekend in crimineel milieu

- Advertentie -

De Amsterdammer Donald G. is een bekende in het criminele milieu. De 50-jarige G. groeide op met bekende criminelen als Dino S., de vermoorde Stanley Hillis, Mink Kok, Willem Holleeder en verschillende Hells Angels. Afgelopen zomer werd hij tot 30 maanden cel veroordeeld wegens afpersing en witwassen.

Onlangs kreeg G. van de rechter toestemming om bij Moszkowicz beslag te leggen, om zijn 35.000 euro terug te krijgen. Moszkowicz was niet bij de zaak aanwezig en tekende geen bezwaar aan. Zijn advocaat Herman Loonstein laat nu weten dat zijn cliënt binnenkort alsnog verzet aantekent tegen de beslissing van de rechter. Moszkowicz ontkent ooit geld van G. geleend te hebben. Die zegt op zijn beurt dat hij getuigen heeft die zijn verhaal kunnen bevestigen.

vertrouwensband

In het gesprek met NRC vertelt G. hoe hij een vertrouwensband met Moszkowicz opbouwde en hoe de strafpleiter hem een aantal keren belde voor “probleempjes”. Zo vroeg de strafpleiter hem in 2007 of hij iets aan Jort Kelder kon doen. Kort daarop bemiddelde G. naar eigen zeggen in een ruzie tussen crimineel Stanley Hillis en Moszkowicz.

“Hillis vertelde dat Moszkowicz fouten had gemaakt, afspraken niet was nagekomen en vrienden had benadeeld. Toen ik Bram vertelde dat Hillis het erbij liet zitten, zei hij dat ik zijn leven had gered.”

Geen interesse

Moszkowicz reageerde niet op verzoeken tot commentaar. Zijn advocaat Loonstein laat weten dat hij zijn cliënt ook niet kon bereiken. Twee vrienden van Donald G. bevestigen desgevraagd dat G. dit verhaal indertijd aan hen heeft verteld.

- Advertisement -

G. brak in 2013 met Moszkowicz omdat de strafpleiter volgens hem totaal geen interesse toonde in de strafzaak waarin hij toen verwikkeld was. Dat verhaal vertelden ook andere ex-cliënten van Moszkowicz vorig jaar in de tuchtzaak die toen tegen hem werd gevoerd. Hij werd uiteindelijk uit zijn ambt gezet onder meer vanwege het aannemen van grote sommen contant geld van cliënten zonder het te melden en het ontbreken van een deugdelijke administratie.

Lees ‘Bram zei dat ik zijn leven redde’ in NRC Handelsblad van vandaag (€).

Bron: NRC

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -