NRC | John de Mol spant kort geding aan om nepadvertenties voor bitcoins

John de Mol vindt dat Facebook meer moet doen tegen
frauduleuze bitcoinadvertenties | Bastiaan Nagtegaal

De Mol wil dat Facebook stopt met delen van de nepadvertenties | ANP Jeroen Umelet

Media-ondernemer John de Mol wil via een kort geding afdwingen dat Facebook maatregelen treft tegen nepadvertenties voor bitcoins met zijn naam en beeltenis erbij. Ook wil hij weten wie de advertenties op Facebook heeft gezet. De Mol zegt naar de rechter te stappen omdat Facebook „ondanks herhaalde verzoeken” geen maatregelen getroffen zou hebben, schrijft zijn bedrijf Talpa Network in een verklaring.

Op Facebook zijn nepadvertenties verschenen waarin verschillende BN’ers vertellen hoeveel geld ze verdiend hebben aan bitcoins. Van daaruit worden bezoekers doorgestuurd naar een website waar de cryptomunt te koop zou zijn, maar die eigenlijk in handen is van oplichters. Volgens de Fraudehelpdesk hebben criminelen zo zeker honderdduizenden euro’s buitgemaakt.

De Mol stelt dat Facebook de advertenties beter kan en moet screenen voor ze op het platform geplaatst worden. De berichten zijn volgens de ondernemer in strijd met verschillende regels die het bedrijf zelf gesteld heeft, onder meer voor misleidende informatie, inbreuk op de rechten van externe partijen en fraude. Bovendien stelt hij volgens de Nederlandse wet te mogen weten wie de advertenties verstuurd heeft, zodat hij maatregelen kan nemen. Ook die informatie wil Facebook volgens De Mol nog niet verstrekken.

Bron: NRC

4 Reacties op “NRC | John de Mol spant kort geding aan om nepadvertenties voor bitcoins

  1. John Bash

    Met bagger kan je veel geld verdienen.

  2. Haha Trui he ziet in 2 zinnen kun je iemand helemaal ontleden. Het blijkt toch niet moeilijk-:)

  3. Beflapas is inderdaad een kenner van het uitstorten van bagger, en wel op deze site.

  4. ericlapas

    Media-ondernemer John de Mol is een miljardair, het is ongelooflijk dat de man met zoveel bagger op tv, zo veel geld heeft kunnen verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *