NRC | Half februari eerste Covid-vaccins toegediend in Caribisch Nederland

Floor Bouma

Half februari eerste Covid-vaccins toegediend in Caribisch Nederland | Novum

Half februari zullen naar verwachting de eerste inwoners van Aruba, Sint-Maarten, Curaçao, Bonaire, Sint-Eustatius en Saba gevaccineerd worden tegen Covid-19. Dat is te lezen in een Kamerbrief over het vaccinatieprogramma van Volksgezondheidsminister Hugo de Jonge (CDA). Welk vaccin waar wordt ingezet, zal half januari bekendgemaakt worden.

Ook in de Caribische delen van het Koninkrijk worden eerst het zorgpersoneel en 60-plussers ingeënt. Alleen op Saba en St. Eustatius zal iedereen tegelijk opgeroepen worden voor de vaccinatie.

Hiertoe is besloten vanwege de „beperkte zorgvoorzieningen, het kleine aantal bewoners en het voorkomen van spillage” op de eilanden. Op Saba en St. Eustatius wonen gezamenlijk iets meer dan vijfduizend mensen.

Bron: NRC Handelsblad

2 Reacties op “NRC | Half februari eerste Covid-vaccins toegediend in Caribisch Nederland

  1. Masha Dushi

    En Schoenen-Hugo heeft al een bootje geregeld om de spuiten naar onze 6 eilanden te laten brengen. Eerst wilde hij een roeiboot sturen, want het was volgens hem niet zo urgent, hij gebruikte zelfs het N-woord. Maar toen ze hem duidelijk maakten dat dat niet kon en met de verkiezingen op komst, wilden ze toch dat we allemaal een spuit konden krijgen.
    Knops heeft nog geprobeerd om een ruil voor te stellen: een vaccinatie in ruil voor je stem, maar in het torentje werd hij daardoor niet meer serieus genomen. Hij stampte op de grond, griste de sleutels van het regeringsvliegtuig weg van het bureau van Trutte en verdween naar de zon.

    Maar ja, dat bootje doet er dus wel lang over, want in Nederland beginnen ze deze week al met vaccineren. Maar van de andere kant, als iedereen hier in februari daadwerkelijk gevaccineerd wordt, dan is dat nog sneller dan wat geregeld wordt voor alle huisartsen in Nederland.
    Tsja, maar Schoenen-Hugo is zo wispelturig dat het plan misschien wel weer 14 keer omgegooid wordt. En ook het kabinet kan nog vallen over één van de vele beerputten waar ze schuldig aan zijn. En dan kan heel de volgorde en de planning opnieuw.

  2. Geen vaccin naar de bejaarde Remigio Booi, de slappe laffe commissaris van Stichting Studiefinanciering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *