28 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties

NRC | Beleggers keren Intertrust de rug toe

Camil Driessen

Foto Sander Koning/ANP

Winstwaarschuwing – Personeel dat wegloopt en klandizie die uitblijft. Intertrust trekt aan de bel.

Nederland was altijd het paradepaardje van Intertrust. Maar dinsdag gaf het trustkantoor plots een winstwaarschuwing af: de omzet in het tweede kwartaal krimpt en de winst en groei in de rest van het jaar zal lager uitvallen dan verwacht. Naast juridische kosten en extra IT-uitgaven komt dat door „een lager dan verwachtte omzet in Nederland”.

Beleggers dumpten het aandeel massaal. De koers van Intertrust daalde met bijna 20 procent en kwam voor het eerst uit onder de introductiekoers van de beursgang in 2015.

Dat de prestaties in Nederland tegenvallen heeft volgens Intertrust onder andere te maken hebben met „lagere productiviteit” vanwege „hoog personeelsverloop”. Dat hoge verloop hangt volgens topman David De Buck zelfs samen met de bonussen. „In maart betalen wij bonussen uit, enige teleurstelling over die bonussen heeft een impact gehad.”

14,47-euro was het laagste punt dat de koers dinsdag bereikte. Intertrust is 1,4 miljard waard.

116-miljoen euro van de 385 miljoen euro omzet haalde Intertrust in 2016 in Nederland.

23-procent van de aandelen is nog van private-equityfirma Blackstone dat Intertrust in 2015 naar de beurs bracht.

Volgens analist Henk Veerman van Kempen & Co. duidt de sterke koersdaling erop dat beleggers het vertrouwen kwijt zijn. Op basis van de nieuwe verwachtte omzetcijfers die Intertrust dinsdag gaf en de daarvan afgeleide bedrijfswaarde, zou een koersdaling van zo’n 6 procent te verwachten zijn. „Dat verklaart dus niet die min van bijna twintig procent.”

Veerman vermoedt dat beleggers een optelsom maken en niet meer in de vooruitzichten van het bedrijf geloven. Hij wijst erop dat sinds de beursgang in 2015 het management vrijwel ieder kwartaal is teruggekomen op eerder geschetste vooruitzichten. Begin dit jaar werd zelfs de financiële toekomstvoorspelling uit het prospectus van de beursgang ingetrokken.

Trustkantoren beheren vennootschappen voor derden en spelen daarom een belangrijke rol in internationale belastingontwijkingsstructuren. De discussie daaromtrent en aanpassing van regels zou geen impact hebben op de resultaten van Intertrust volgens De Buck.

Op 24 augustus presteert Intertrust de volledige kwartaalcijfers.

Bron: NRC Handelsblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...