28 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 10:17

Laatste reacties

- Advertentie -

NPO1 | Klachten over luchthaven Hato op Curaçao

Kruisgesprek NPO1 presentator Jurgen van den Berg en Dick Drayer

NOS correspondent Dick Drayer | Els Koon

WILLEMSTAD – Per maand arriveren zo’n 5000 Nederlanders op de luchthaven Hato op Curacao voor een fijne zonvakantie. Dat gaat bijna altijd goed, maar soms kan het ook vreselijk verkeerd gaan. Zoals in het geval van een 17-jarig Rotterdams meisje Julie. Een incident of is er toch meer aan de hand?

Vanochtend op NPO Radio 1, een bijdrage over het vasthouden van een 17-jarige Rotterdamse meid op Hato, die na haar detentie is teruggestuurd omdat ze geen toestemmingsverklaring bij zich had.

- Advertentie -

NOS-correspondent Dick Drayer:

Bron: NPO1

- Advertisement -

Artikel delen

9 reacties

 1. @ericlaplas:
  “Wij zijn hier keurige religieuze mensen, willen die Nederlandse ons hun seksuele moraal opleggen?”
  Als je dan leest het bericht over het vermiste 15 jarige meisje op Curacao, dat in Veeris langdurig misbruikt was door twee mannen op een per uur gehuurde kamer moet er bij “die keurige religieuze mensen” toch sprake zijn van een dubbele moraal.

 2. EricLaPias, volgens mij werk je ook op Hato zo te lezen. Ik hoop niet dat je een Hot Mail adres hebt ook. Want volgens Freud is het als je zonder reden in een bepaalde richting denkt dat je daar van vol zit. T slaat als een tiet op een drumstel wat je schrijft.
  Dat is ook een Nederlands spreek woord. Weer iets geleerd.
  Dus vraag maar een extra mis aan vanavond want je gedachten zullen wel wild worden als je dit leest.

 3. Ik heb een nieuwe uitdrukking geleerd, het slaat als een tang op een varken, dat vind ik ook van de reacties hier. Normaal gesproken is er één en ander aan te merken over het Hato personeel maar in dit geval hebben ze goed gehandeld.

  Een 17 jarige meisje dat hier naartoe reist om met haar vriendje seks te hebben. Zijn wij het verhaal van Joran van der Sloot en Nathalie vergeten? Wij zijn hier keurige religieuze mensen, willen die Nederlandse ons hun seksuele moraal opleggen?

  Het meisje is mondig volgens Draaier, het meisje heeft gewoon een superioriteit gevoel tov van zwarten lijkt mij.

  Op Schiphol hebben de Nederlanders geen probleem om de aanwijzingen van Douane, Immigratie en bewaking stip te volgen, maar hier denken zij vaak nog steeds dat zij de baas zijn.

  Misschien op Bonaire maar niet hier, laten we hopen dat dit meisje haar les geleerd heeft, geen seks voor het huwelijk en ook negers moet je met respect behandelen.

 4. Mijn ervaring is dat de ontvangst op Hato altijd onprettig is wegens een totaal gebrek aan organisatie: lange wachttijden, lange rijen (geen uitsplisting in bijv. EU-passports/non-EU-passports zodat de boel volledig vastloopt als meerdere niet-EU-gezinnen met immigratiepapieren vanwege verhuizing bij de loketten in behandeling zijn, chagrijnige ambtenaren die zich gedragen als God (een “prettige vakantie” toewensen of “welkom op ons eiland” kan er niet vanaf), het soms demonstratief niet Nederlands kunnen/willen spreken of schreeuwerig “bevelen geven” door luchthavenpersoneel, Er valt nog veel te leren op het gebied van de “hospitality”.

 5. Laten we nu niet gaan doen alsof de immigratie op Hato ineens heilige boontjes zijn, want dat zijn ze zeker niet.
  Vaak zijn het totaal incapabele personen, met een enorm minderwaardigheidscomplex, die middels hun functie alsnog proberen iets van hun leven te maken. De klachten over het gedrag van deze figuren zijn niet van gisteren, die zijn er al jaren.
  Een land, dat het moet hebben van het toerisme, moet begrijpen dat je die toeristen ook vriendelijk benaderd. De toeristen zijn geen terroristen, zijn ook geen misdadigers, het zijn mensen die hun geld naar ons komen brengen en die hoor je met open armen te ontvanen.
  Helaas is het hier de omgekeerde wereld. De misdadigers worden met open armen ontvangen en de toeristen zetten we een grote bek tegen open. Die mentaliteit zie je overal en is de reden dat we al decennia lang stilstaan in onze ontwikkeling.

 6. @observator dit incident gaat niet over onze nationaliteit, maar of je als minderjarige zomaar naar een ander land mag afreizen. dat mag dus niet zonder toestemming van je moeder en dat geldt voor Nederlandse kinderen, maar ook voor Braziliaanse, Thaise en Arubaanse kinderen. je zou natuurlijk liever zien dat als je een ticket boekt (waarbij je je leeftijd normaliter opgeeft), de vliegmaatschappij deze regel bij wijze van kleine service meedeelt aan het kind (of de ouders(s)).

 7. Het toelatingssysteem van kracht op de eilanden is van nature discriminerend, er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen Nederlanders (mensen met dezelfde nationaliteit) op basis van geboorteplaats. Als dhr. Bosman ( kamerlid VVD) weer eens zijn stokpaardje over reprociteit bij de wederzijdse toelating tussen de rijksdelen berijdt dan zijn aan deze kant van de wereld de rapen gaar. De discriminatie bij toelating van Nederlanders die niet op de eilanden geboren zijn wordt helaas altijd verklaard met het ‘Calimero’ argument; ‘zij zijn groot en ik is klein en da’s niet eerlijk’. We moeten dan ook niet vreemd opkijken als in de nabije toekomst er wel een toelatingsregeling komt in Nerland voor op de eilanden geboren Nederlanders op basis van reciprociteit. De huidige handelswijze en regelgeving bij de toelating is niet gebaseerd op de realiteit, is discriminerend en is alleen maar olie op het vuur van het opkomend populisme in Nederland.

 8. Tja Dickie D. weer bij Jurgen om wat negatief nieuws over Curaçao nader toe te lichten.

  Hoorde u b.v. niet in het geval dat de Nederlanders wereldkampioen jeugd honkbal 2018 zijn.

 9. Ik was er niet bij,maar aan het meisje haar stem en beweringen ging ik ervan uit dat het meisje Julie beslist niet op haar mondje gevallen was.
  Geen grote mond opzetten als je zelf in de fout bent.
  Het douane personeel op Schiphol is ook niet vies van op hun discriminaliserend gedrag jegens alles wat een andere huidskleur heeft.
  Bij verdenking (drugs) kan een douanier zomaar overgaan tot toucheren = met hand in de vagina of anus is vaak op Schiphol toegepast
  daar is een Surinamse zwangere vrouw ten onrechte getoucherd daarbij heeft die dame een miskram gehad.

  Steek de hand in eigen boezem en zie niet alleen de splinter in andermans ogen en de balk in je eigen ogen niet.
  Wij Antillianen zijn ook vaak op Schiphol als misdaders behaandeld.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Carls’ blog | Keizer Karel

DEN HAAG - Terwijl gevolmachtigde minister Carlson Manuel in het vliegtuig zit op weg naar Curaçao (gezien zijn kruistocht tegen verspilling van geld van de Curaçaose belastingbetaler...

Democracy now! | Friday, October 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Schade Ansary bij Ennia meer dan 700 miljoen gulden

Door wanbeleid van oud-beleidsbepalers en aandeelhouders zou Ennia volgens toezichthouder de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een schade hebben geleden van minimaal 700 miljoen...

Nu.cw | Ewout Genemans in gevangenis op Bonaire voor nieuw programma

De Nederlandse presentator Ewout Genemans gaat met zijn programma ‘Ewout’ langs in de gevangenis op Bonaire. Hij laat zich drie dagen opsluiten en gaat in gesprek met...

DolfijnFM | Ruim 11.000 inwoners van Curaçao hebben QR-code aangevraagd

Ruim 11.000 mensen op Curaçao hebben een QR-code aangevraagd. Daarmee kan naar Nederland gereisd worden. Vanaf aanstaande dinsdag, 19 oktober is de code ook nodig om evenementen...
- Advertentie -