NoticiaCla | Veel Arubaanse Facebook-gebruikers geconfronteerd met virus

 Veel Arubaanse Facebook-gebruikers geconfronteerd met virus

Veel Arubaanse Facebook-gebruikers geconfronteerd met virus

ORANJESTAD – Al een aantal dagen, maar met name gisteren, hebben veel lokale facebook-gebruikers last ondervonden van een virus op hun facebook-account.

Hoewel het virus niet schadelijk is, is het wel irritant daar het virus namens de gebruiker grote aantallen berichten verstuurt naar zijn/haar vrienden die bij het openen van de onschuldig lijkende berichten eveneens te maken krijgen met het virus. Op deze manier weet het virus zich in razendsnel tempo te verspreiden.

VORM

Onderzoek van NoticiaCla.com heeft uitgewezen dat het virus zich bevindt in een link gekoppeld aan een bericht. Het bericht heeft veelal een lokkende titel, zoals ‘kijk eens wat deze vader doet als hij zijn dochter in de kamer vindt….’ of ‘dit bericht wil ik graag met je delen’, waardoor de ontvanger nieuwsgierig wordt.

Omdat het bericht afkomstig is van een ‘vriend’, zal de ontvanger eerder geneigd zijn om het bericht en de daaraan gekoppelde link te openen. Hiermee wordt het virus geactiveerd en begint het berichten te sturen namens deze ontvanger. Het virus brengt geen schade aan de computer, wist ook geen informatie, maar blijft wel grote aantallen berichten met een link versturen.

VOORKOMEN

De beste manier om te voorkomen dat je facebook-account wordt geïnfecteerd met een virus is door regelmatig het password te veranderen en bij ‘instellingen’ programma’s en apps te verwijderen die niet bekend voorkomen.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *