NoticiaCla | Uitbraak distemper op Aruba

Veterinaire Dienst: uitbraak distemper op Aruba | NoticiaCla

ORANJESTAD – De Veterinaire Dienst heeft laten weten dat er op dit moment een uitbraak is van de hondenziekte ‘distemper’ op Aruba. Dit is een virale ziekte die een groot risico is voor honden van elke leeftijd, die niet goed zijn gevaccineerd.

De overdracht van het virus gaat via de lucht of door contact met een hond die de ziekte al heeft. Het is belangrijk om ter preventie de hond bij een veterinaire kliniek te laten vaccineren. Distemper kan fataal zijn voor een hond die niet is gevaccineerd.

De symptomen van distemper bij een hond zijn: in het begin koorts en vaak wat diaree. Na 1 week lijkt de hond zwaar verkouden: vieze ogen, pus uit de neus, hoesten, weinig eetlust en koorts. In de volgende fase tast het virus het zenuwstelsel van de hond aan en gaan de spieren trillen, vooral op het hoofd. Meer informatie is verkrijgbaar bij elke dierenarts.

Bron: NoticiaCla

18 Reacties op “NoticiaCla | Uitbraak distemper op Aruba

 1. @Mano: maar ik had net in dit draadje ergens cunnulingus gelezen, dus ik dacht…….

 2. @Peter P jij bent paranoia, omdat jullie trollen met elkaar bellen en betaald krijgen om tegen anderen op deze forum te schelden denkt jij dat ik dat ook doe.

  Ik ken niemand op deze forum.

 3. Joep Meloen

  Ok, terug naar het onderwerp.
  Kan deze hondenziekte ook naar Curacao komen ? Zo ja, waar kan ik mijn honden laten inenten ?

 4. @brown

  Mano heeft een authentieke manier van schrijven die door velen zeer gewaardeerd wordt. Vooral door mensen die van nuance en originaliteit houden.
  Zijn stukken zijn soms best lang (hij neemt de moeite), maar zijn ware meesterwerken (de taalfoutjes buiten beschouwing gelaten). Ook al zou hij het in zijn bescheidenheid niet toegeven. Als een virtuoos speelt hij zowel met subtiliteiten alsmede grofheden , humor, zelfspot en onverwachte twisten. Er zit een ware opbouw in zijn verhalen .. en dan komt de klimax. Een genot. Hij maakt geen rotzooi, maar KUNST !

  Jammer dat u en uw puriteinse vrienden aan de ene kant het konstante grove gescheld van anderen (Enri, Mossel, Sander etc) blijkbaar negeren, maar aan de andere kant vallen (en elkaar bellen, niets anders te doen?) over die ene term ‘chupa lerchi’ (cunnilingus) dat gewoon past in de context van Mano’s schrijven.

  Over Mano’s laatste alinea waar u kritiek op heeft, vind ik het jammer dat u ook, mijnsinziens, niet begrepen heeft, dat het meer een stoutmoedige knipoog was aan de redactie, dan wat anders. William Shakespeare was ook goed en bekend om dat soort dingen.

  De redactie, welke ik zeer hoog inschat, geef ik wel gelijk met hun sencuur n.a.v. uw telefonisch verzoek: U blij en Mano kan het toch geen bal schelen. Win-win.

 5. @Beste Lastiwz,
  het is geen filmpje, maar een videoclip waar ik van houd. Het gaat me ten eerste om de muziek en ten tweede vind ik Salma Hayek heel sexy dansen. Verfrissend zelfs…Mag toch wel na al dat gescheld en gedoe van de afgelopen tijd op het forum? 🙂 😆

 6. @Carlos Brown,
  Klets niet uit je vette nek Brown, ik scheld niet, er is verschil tussen schelden en een gewone doodnormale schriftelijke conversatie met de redactie. Als jij dat niet kan waarderen, moet je eigenlijk gewoon je bemoeizuchtige scheur houden! Het is jouw zaak toch niet? Wat een brutaliteit!

  Bovendien weet redactie heus wel wat voor vlees hij in de kuip heeft. Je voelt je natuurlijk aangesproken omdat jij wellicht ook één van die vele achterbakse YDK bent die zichzelf tot de zogenaamde ‘masha hende drechi’ rekent…En dat je wellicht ook zo eentje bent die door achterbaksheid, valse schaamte en minderwaarheidscomplexen geteisterd niet durft om zélf een pakje condooms te kopen.

  Wie denk je wel dat je bent Carlos Brown?! Ken je mij? Je weet niet eens uit welke gremio ik afkomstig ben. In ieder geval niet uit die achterbuurten waar jij met moeite uit bent gekropen en nu maar uit nijd en minderwaardigheidscomplexen zomaar uit het niets als een gemankeerde duvel uit een doosje denkt mij te mogen aanvallen?

  Je mag verder van alles schrijven, voor mijn part tot je erbij neervalt, maar ik verlaag me verder niet door nogmaals te reageren op een zielige aangebrande YDK als jij!
  En donderstraal nu maar op vlegel!!!

 7. ericlapas

  Beste @Carlos Brown, de bedoeling van @Mano en ik was, om aan te geven dat wij mensen veel van dieren kunnen leren. Wat kan u tegen hebben als mannen hun ervaring delen om het leven van anderen aangenamer te maken? Ben je toevallig een pastoor? Wat jij goor vindt, vind anderen juist lekker.

 8. @Mano: ik denk: laat me eens lekker gaan zitten voor dit filmpje gebeurt er niets.
  Weer 4:48 naar de knoppen.

 9. zielige reacties van gefrustreerde mannen.
  het onderwerp is een uitbraak van een honden ziekte!!

 10. Carlos Brown

  Ja mano je kan de redactie van KKC wel uitschelden, beschuldigen of wat dan ook. Deze krant is gratis voor hen die wat geven om ons eilandje maar veel van jullie schelden en tieren maar raak. Ik zag ook de reactie van jou die inmiddels “TERECHT” door de moderators met **** is bedekt. Ik schaamde me voor mijzelf om die gore straattaal te zien en maakte de redactie er telefonisch op attent en gaf hun de vertaling hiervan. Je laat er het gezicht van de mens op ons Dushi Curacao zien die deze gore straattaal op schrift zet (hetgeen achter het woord “b*ffen stond”), vrienden van mij, hier in amerika, belde mij hierover en vroegen zich af of de KKC afgleed naar de straattaal van Curacao. Ja Mano de meeste van mijn vrienden lezen ook de KKC en zijn trots op deze krant, maar jij bent 1 van de velen die er voor gaat zorgen dat de reactie, net als een andere krant die er was, de reactie box sluit. Vind je het gek dat de andere kranten geen reacties meer toelaten? dat komt door jou soort.
  Om nog maar niet te spreken over deze reactie van U “Beste Redactie, u lijkt wel zo’n ‘nette’, maar in feite achterbakse Curaçaoënaar geworden die niet eens persoonlijk een pakje condooms durft te kopen, maar een loopjongen stuurt om het te doen.. Ban serio si.” Bent U de eigenaar van deze krant? Betaald U alle kosten? De achterbakse Curacaoenaar bent u, eerst vriendelijk reageren om dan ineens met gore straattaal te komen, het laat zien wie u feitelijk bent om van dit forum een rotzooi te maken.

 11. Beste redactie,
  met verbazing merk ik dat u het onschuldig woordje “beffen” heeft verwijdert, het woord ‘beffen’, (‘chupa lerchi’ in het papiamentu) is volgens mij zo onschuldig en normaal als wat. Er wordt op dit forum immers wel vaker taal gebezigd waar de honden geen brood van lusten, maar die verwijdert u niet.
  Er zijn dezer dagen voorbeelden te over van woorden en ‘beschrijvingen van handelingen’ die als het goed is volgens uw eigen regels verwijdert dienen te worden. Maar dat laat u gewoon toe…. Nou ja, ik vind het niet erg, KKC is uw krantje, uw forum, uw eigendom, maar kunt u zich voorstellen dat ik flabbergasted ben van de schijnbare bekrompenheid die uit uw blijkbaar willekeurige verwijderdrift spreekt?

  Eigenlijk kan ik het niet over verwijderdrift noch over bekrompenheid hebben, want eerlijkheid gebiedt mij te beweren nooit gemerkt te hebben dat u een bekrompen personage bent, noch aan verwijderdrift lijdt, anders had u wel vaker opgetreden. Sterker, ik heb in het verleden dingen geschreven die u eigenlijk had moeten verwijderen, en die hebt u gelezen…Dus u begrijpt toch wel dat ik stomverbaasd reageer?

  Want het woord, de kunst van het ‘beffen’ in de ban doen(censureren), is net zoiets als de woorden, likken, pik, lul, stront, achterste, gay etc, verbieden., overigens zijn dat woorden die hier zowat dagelijks de revue passeren…

  Kama Sutra zou ook verboden moeten worden, over dat boek mag ik van u ook niet schrijven. Over normale mooie seksuele handelingen zou op het KKC-forum ook niet meer openlijk gesproken of geschreven mogen worden, want dat is toch zo vreselijk vies en smerig… Bent u nog wel een Hollander? 🙂

  Beste Redactie, u lijkt wel zo’n ‘nette’, maar in feite achterbakse Curaçaoënaar geworden die niet eens persoonlijk een pakje condooms durft te kopen, maar een loopjongen stuurt om het te doen.. Ban serio si. 😆

 12. Eric Lapdance dus bij deze bevestigd je dat een slappegozer ben.

 13. Dus afgekeken en pas na het afkijken tot verfijning overgegaan.. toch? Anders had je ‘t nooit kunnen verfijnen…
  Heb het echt wel goed gelezen hoor. 😆

 14. ericlapas

  Goed lezen, niet afgekeken maar verfijnd!!

 15. @ericlaplas schreef; “Het is niet zo dat honden waardeloze dieren zijn. Wij kunnen als mens ook veel van het dierengedrag leren.”

  Je bedoelt hoop ik toch niet te zeggen dat de mens geen dier is, of geen dierengedrag vertoond? Wel, naar mijn weten vertoond ‘de mens’ in het algemeen geen dierengedrag, maar wildebeestengedrag!!
  Het woord MENS is overigens niets anders dan de benaming van de laagste diersoort in het dierenrijk, zelfs het dier genaamd ‘hond’, staat heel wat treden hoger in het dierenrijk dan het ondier dat mens genoemd wordt of anders, het beest dat zichzelf de naam ‘mens’ heeft toebedeeld.

  Anderzijds ben ik het wel volkomen eens met de opmerking dat het dier/beest ‘mens’ veel van de hogere diersoorten van het dierenrijk kan, of zou kunnen leren, maar dat zal jammer genoeg voor eeuwig fatamorganische hoop blijken en blijven, want helaas ís de mens het beest der beesten!

  P.s.,
  hm, toch wel moedig dat jij hier openlijk een bekentenis aflegt, namelijk de bekentenis dat jij de kunst van het *******, ***********, eigenlijk van de hond hebt afgekeken. 🙂 😆

 16. ericlapas

  Het is niet zo dat honden waardeloze dieren zijn. Wij kunnen als mens ook veel van het dierengedrag leren. Speciaal voor mannen wiens huwelijk in het slop zit, ik heb jarenlang het likgedrag bij honden bestudeerd en aan de hand daarvan mijn eigen techniek ontwikkeld. Het heeftl mijn huwelijk gered.

 17. ericlapas

  Het is niet te hopen dat deze ziekte van hond op mens kan overgaan. Er zijn veel mensen die geen probleem hebben om door zo een vieze hond in hun gezicht gelikt te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *