NoticiaCla | S&P stelt vooruitzichten Aruba bij van positief naar stabiel

S&P stelt vooruitzichten Aruba bij van positief naar stabiel

NEW YORK/ORANJESTAD – De Rating Agency Standard & Poors heeft woensdag de vooruitzichten van Aruba bijgesteld van positief naar stabiel. Tegelijk heeft het de rating van vorig jaar van BBB+/A-2 bevestigd.

Dit houdt een lichte verbetering in voor Aruba, hoewel men geen garantie kon geven dat de rating zo blijft. “We zijn blij dat Aruba haar rating heeft behouden. Dit is zeker een bewijs van het vertrouwen dat men in het financieel-economisch beleid van Kabinet Mike Eman II heeft,” aldus de eerste reactie van de overheid bij monde van de minister van Economische Zaken, Richard Arends aan NoticiaCla.

VISIE S&P

Volgens S&P zal het aantrekken van de Arubaanse economie meer tijd nemen dan was verwacht. De Rating Agency noemt de sterke banden met Nederland, die voor regionale standaards een gezonde economie heeft. S&P heeft bij zijn analyse de verwachting meegenomen dat dit jaar nog economische maatregelen worden genomen, zelfs na de verkiezingen, waaronder een fiscale hervorming, die het overheidstekort zullen stabiliseren en de liquiditeiten zullen ondersteunen.

EFFECTEN RAFFINADERIJ

S&P wijst er ook op dat de vertraging bij de heropening van de raffinaderij een van de factoren is waarom de economie langzamer aantrekt dan was verwacht. De Agency verwacht dat het BNP (Bruto Nationaal Product) in 2017 rond 24 miljoen dollar zal zijn, dat is hoger dan de meeste buurlanden in het Caribisch en Latijns-Amerikaans gebied. Lees het hele rapport HIER.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *