NoticiaCla | Oppositie stelt De Meza ultimatum voor CITGO-ducumenten

Minister Mike De Meza na aankomst uit Houston | Foto: Ariën Rasmijn

Minister Mike De Meza na aankomst uit Houston | Foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD – Drie fractievoorzitters hebben minister van Economische Zaken, Mike de Meza een laatste brief gestuurd en hem een ultimatum gesteld: uiterlijk donderdagmiddag willen zij weten of de minister zijn mening verandert over de wijze van het beschikbaar stellen van de CITGO-documenten.

Statenlid Andin Bikker heeft de brief woensdagmiddag namens de oppositie gestuurd en daarin gesteld dat er geen geheime informatie in de stukken lijkt te staan en dat er daarom geen reden is voor de door de regering gekozen ‘modus operandi’.

BRIEF

In de brief stelt Bikker dat een eerste analyse niet aantoont dat de documenten geheime informatie zouden bevatten over de respectievelijke bedrijven. “We zijn daarom van mening dat de regering niet kan blijven volhouden dat de betreffende documenten niet kunnen worden afgegeven,” aldus Bikker, “Ik verwacht zo spoedig mogelijk een antwoord op deze herhaalde vraag.”

Op de vraag van NoticiaCla.com of er een ‘ultimatum’ is gesteld, antwoordt het Statenlid: “Morgen gedurende de dag moet er een antwoord zijn, omdat morgenmiddag al de schriftelijke vragen (ten aanzien van de wet, red.) moeten worden ingediend.”

RENE HERDE

De fractievoorzitter van de AVP, Rene Herde heeft via een persbericht zijn visie op de gang van zaken gegeven. Die komt er op neer dat volgens hem zijn fractie geen enkel probleem heeft met de ‘regels’ die de regering met betrekking tot de inzage van de CITGO-documenten heeft gesteld. “Ieder Statenlid moet alle informatie hebben en documenten kunnen inzien om een verantwoordelijke beslissing te kunnen nemen over een bepaald onderwerp. Maar dat betekent niet dat zij documenten mee naar huis moeten kunnen nemen of copieën kunnen maken.”

Lees het bericht van Herde hier.

VOORZITTER PARLEMENT

Ook Statenvoorzitter Mervin Wyatt-Ras heeft via een persbericht gereageert op de kwestie. Daarin zet zij vraagtekens bij de handelwijze van de oppositie, die de Statenvoorzitter er van heeft beschuldigd te bezwijken voor de druk vanuit de regering. “Het is niet eerder voorgekomen dat Statenleden van te voren stukken ter inzage krijgen. Wat wil de oppositie eigenlijk? Een pas benoemde Statenvoorzitter beschuldigen is niet op zijn plaats. Wyatt-Ras doet haar werk door informatie beschikbaar te stellen voor een deugdelijke voorbereiding,” stelt Wyatt-Ras in haar reactie. Volgens Wyatt-Ras hebben alle Statenleden bij verschillende gelegenheden informatie gekregen over het proces van de onderhandelingen met CITGO, zowel van de onderhandelingscommissie en ook van de betreffende minister. Wyatt-Ras vindt het niet juist dat wordt teruggevallen op politiek door haar in de media en op facebook te beschuldigen.

“De raffinaderij brengt eten op tafel bij veel gezinnen en de hele bevolking wil dat de wet er zo snel mogelijk komt, zodat de raffinaderij weer open kan.”

Lees het bericht van Wyatt-Ras hier.

Bron: NoticiaCla

Een Reactie op “NoticiaCla | Oppositie stelt De Meza ultimatum voor CITGO-ducumenten

  1. “De raffinaderij brengt eten op tafel bij veel gezinnen en de hele bevolking wil dat de wet er zo snel mogelijk komt, zodat de raffinaderij weer open kan.”

    Dat is de mening van de statenvoorzitter. Met andere woorden: niet zeuren. Gewoon slikken of stikken. De oppositie wordt op deze manier niet serieus genomen.

    Als Eman geen open kaart wil spelen, dan deugt er iets niet. Hij heeft kennelijk iets te verbergen. Als wetsvoorstellen – met het mes op de keel – worden afgedwongen omdat de bevolking het graag wil, dan kan het parlement net zo goed opgeheven worden. Wetsvoorstellen etc. kunnen dan per volksstemming – via Facebook , met likes – aangenomen of verworpen worden.

    Het antwoord van Wyatt-Ras is een, objectieve voorzitter, onwaardig. Het riekt naar: doe nou maar wat de baas zegt, we hebben het beste met je voor: hier GVD tekenen!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *