NoticiaCla | OM geeft leiding aan eigen ‘afpakteam’ Aruba

OM geeft leiding aan eigen ‘afpakteam’ Aruba | NoticiaCla

ORANJESTAD – Hoewel men vorige maand al met de samenwerking is gestart, hebben de betrokken diensten en instanties vandaag het convenant inzake het ‘afpakteam’ getekend, waarmee het team met de werkzaamheden kan beginnen.

Procureur-Generaal Alexander van Dam vertelde NoticiaCla.com vanochtend dat nu alles klaar is om de straat op te gaan en te handelen. Het is de bedoeling dat het team, bestaande uit functionarissen afkomstig van verschillende diensten, goederen gaan ‘afpakken’ van personen die deze illegaal en vaak op criminele wijze hebben verkregen. “Op heel korte termijn zullen we onze de eerste afpak-zaak hebben.” Het project staat onder leiding van Procureur-Generaal Van Dam, die een officier van Justitie heeft aangesteld als hoofd van het ‘afpakteam’.

VERKOOP GECONFISCEERDE GOEDEREN

In tegenstelling tot het systeem van het afpakteam te Curaçao, zullen in Aruba de inbeslaggenomen goederen naar het buitenland worden gestuurd om daar geveild te worden. Dit om te voorkomen dat iemand die de goederen koopt, problemen krijgt met de voormalige eigenaar. Op Curaçao was vorige maand aangekondigd dat men de goederen op het eiland zelf zal veilen en bij die gelegenheid zei Van Dam nog gezegd dat hiervan in Aruba geen sprake zou zijn. Door NoticiaCla.com gevraagd naar dit verschil antwoordde Van Dam, dat hij dit vorige maand inderdaad heeft gezegd, maar dat hij nog moet bekijken hoe het in Aruba zal gaan. “We moeten bekijken hoe we hier uiteindelijk mee om gaan. Misschien dat we inderdaad toch op Aruba zelf de goederen gaan verkopen. Ik heb dat inderdaad gezegd en je hebt me toen goed geciteerd, maar ik ben bang dat als iemand een auto of een boot van een crimineel heeft, dat die crimineel die terug wil hebben,” aldus Van Dam, “maar misschien is die angst ongegrond en dan zullen we de spullen op Aruba zelf verkopen.”

EVALUATIE

Het project zal na een periode van zes maanden geëvalueerd worden, om na te gaan welke ‘kinderziektes’ men is tegengekomen en hoe die verholpen kunnen worden. Maar er wordt niet op die termijn gewacht om mogelijke problemen onderweg op te lossen. “We beginnen nu meteen en gaandeweg lossen we de mogelijke problemen waar we tegen aan lopen op en daarna gaan we het hele proces evalueren. ”

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *