NoticiaCla | OM: Ex minister Jamaloodin vecht te Caracas uitlevering aan

OM: Ex minister Jamaloodin vecht te Caracas uitlevering aan | Persbureau Curacao

CARACAS – Voormalig minister George Jamaloodin vecht vanuit Caracas zijn uitlevering aan. Dat heeft Norman Serphos, de woordvoerder van het openbaar ministerie te Curaçao, aan NoticiaCla.com bevestigd.

Tussen de zaken die hij aanvecht behoren ook de aanklachten tegen hem. Jamaloodin zijn vier strafbare feiten te lastegelegd, die onder meer te maken hebben met de zaak Maximus (de moord op politicus Helmin Wiels), de Passaat-zaak (het vervalsen van documenten in de tijd dat hij minister was) en de Biento-zaak.

UITLEVERING AANVECHTEN

Volgens Serphos houdt Interpol de voormalig minister vast op verzoek van Curaçao, in afwachting van het uitleveringsproces. Het tribunaal te Caracas heeft Curaçao 60 dagen de tijd gegeven om de papieren in het Spaans in orde te maken, om het uitleveringsverzoek in behandeling te kunnen nemen. Vorige week heeft het Tribunaal nog een verzoek van de advocaat van Jamaloodin afgewezen en het OM te Curaçao in het gelijk gesteld.

AANHOUDING TE VALENCIA

De Venezolaanse autoriteiten hebben op 17 maart op verzoek van Curaçao Jamaloodin in Valencia aangehouden en in verzekering gesteld. De aanhouding heeft betrekking op de verdenking van het plegen van twee ambtsdelicten door Jamaloodin. Zo heeft Jamaloodin zich schuldig gemaakt aan het vervalsen van documenten in de zaak “Bientu”, terwijl hij in de zaak “Germanium” wordt verdacht van malversatie. Het onderzoek is nog gaande en niet wordt uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen in verband met deze zaken zullen plaatsvinden.

Jamaloodin is ook verdachte in de zaak “Maximus”. In juli 2014 werd hij al eens aangehouden in dezelfde zaak (Maximus). Het OM te Curaçao heeft op 21 maart bevestigd dat Jamaloodin inmiddels was overgebracht van Valencia naar Caracas, de hoofdstad van Venezuela. Daar moest hij voor de rechtbank verschijnen, die zijn detentie gelastte.

Bron: NoticiaCla

3 Reacties op “NoticiaCla | OM: Ex minister Jamaloodin vecht te Caracas uitlevering aan

  1. Hoe kan hij trouwens zo lang in Venezuela zitten? Zonder visa mag dat maar maximal 90 dagen en ik zou niet weten hoe hij een geldige visa zou kunnen krijgen..

  2. De gevangenis van Caracas is alles behalve een pretje.

    Laat hem daar maar rustig zitten.

    En intussen vraag mij weer af hoe dom het Curacaose volk is door weer massaal (15,000 man!) op de mafiapartij MFK van deze Jamaloodin te stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *