NoticiaCla | Man die Lalo Webb vermoordde veroordeeld tot 20 jaar

Voor moord op de Arubaanse Lalo Webb

ORANJESTAD – De man E.J.M.H. is vandaag door de rechter bij het Gerecht in Eerste Aanleg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar wegens moord.

Het Gerecht achtte bewezen dat hij de man L.A.W. op 19 maart 2015 heeft vermoord door hem met een vuurwapen een kogel door het hoofd te schieten. De rechter sprak van een regelrechte liquidatie.

Het Openbaar Ministerie had eerder een straf van 22 jaar geëist. De zaak tegen de verdachte H. werd op 9 december 2016 en 19 april 2017 inhoudelijk behandeld. Op 29 december 2016 kwam de rechter bij het Gerecht in Eerste Aanleg tot een tussenvonnis. Dit tussenvonnis hield twee opdrachten in voor het Openbaar Ministerie. Namelijk, het horen van de medeverdachte en vermoedelijke opdrachtgever, de man N.R.R., in de Nederlandse gevangenis omtrent zijn rol bij de moord op W., en onderzoek naar de telefoon van de verdachte. De resultaten van die twee opdrachten werden door de officier tijdens de tweede inhoudelijke behandeling op 19 april 2017 aan het Gerecht gepresenteerd.

De man W. werd op 19 maart 2015 dood aangetroffen in een auto vlakbij Indian Rock Garden. Alhoewel de moord gerelateerd was aan de deelname van zowel het slachtoffer als de vermoedelijke opdrachtgever aan criminele bendes, maakte de verdachte zelf geen deel uit van een van deze twee specifieke organisaties. Hij was als huurmoordenaar betrokken. Hij heeft altijd aan zijn onschuld vastgehouden, maar zowel het OM als het GEA zijn dus van mening dat hij de dader van de moord op slachtoffer W. is.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *