NoticiaCla | Lopez: ‘Urgente noodzaak voor ‘derde macht’ in de Arubaanse overheid’

Lopez: ‘Urgente noodzaak voor ‘derde macht’ in de Arubaanse overheid’ | PowerFM

ORANJESTAD – De aankondiging dat Marisol Lopez-Tromp zich heeft aangesloten bij de politieke partij POR kwam niet als een verrassing.

NoticiaCla.com berichtte al eerder dat vanochtend de aankondiging officieel plaatsvond en dat daarmee een hardnekkig gerucht dat al langere tijd de ronde deed, werd bevestigd. Wat de partij en Lopez samenbrengt, is volgens Lopez de stellige overtuiging dat Aruba een daadwerkelijke ‘derde macht’ binnen de overheid nodig heeft.

‘FAKE’ NIEUWS

Volgens Lopez-Tromp heeft zij tijdens haar functioneren in het Parlement kunnen zien dat de regering veel zaken niet aanpakt of ze niet aanpakt zoals het zou moeten. “Ze zijn niet transparant, niet naar de Staten en al helemaal niet naar het volk.” Het feit dat door de regering vaak wordt gedaan alsof alles goed gaat, werd door Lopez aangemerkt als ‘fake nieuws’. “Ik heb ervaren dat ik geen gehoor en ondersteuning kreeg voor de suggesties die ik heb gedaan,” aldus Lopez.

PROBLEMEN OPLOSSEN

Als er iets aan de hand is in de maatschappij, los je dat volgens Lopez niet op met mooie propaganda en zeggen dat alles onder controle is, of propaganda dat de burgers gelukkig en blij zijn. “Besturen gaat veel dieper dan dat. Je moet een betrouwbare regering hebben, die transparant is en die de problemen die er zijn aanpakt.”

RECHTEN VAN INWONERS

Elke burger heeft volgens Lopez het recht om te kiezen voor een politicus waarvan hij denkt dat deze Aruba vooruit kan brengen en waar hij vertrouwen in heeft. “Het kan niet zo zijn dat als je voor je politieke kleur uitkomt, dat je de mond wordt gesnoerd of dat je wordt bedreigd. Het kan ook niet zo zijn dat je niet meetelt omdat je van een andere partij bent of omdat je een andere mening hebt,” stelt Lopez. Volgens haar gaat Forza Nobo dat helemaal anders aanpakken: “Burgers krijgen participatie ongeacht hun politieke kleur.” Als de burgers vertrouwen stellen in de nieuwe partij en er niet een, maar twee tot drie zetels worden gehaald, dan zal er sprake zijn van een echte balans binnen de overheid, waarbij niet uitsluitend één partij de macht in handen heeft, besluit Lopez.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *