NoticiaCla | Landsbegroting 2017 vandaag naar parlement

Landsbegroting 2017 vandaag naar parlement | NoticiaCla

Landsbegroting 2017 vandaag naar parlement | NoticiaCla

ORANJESTAD – Vandaag wordt de ontwerp-begroting 2017 aan het parlement aangeboden. Statenvoorzitter Marisol Lopez-Tromp heeft dit woensdagochtend aan NoticiaCla.com bevestigd.

“Ik ben vandaag in afwachting van de aanbieding van de begroting van het Land door de minister van Financiën,” zei de Statenvoorzitter in een korte verklaring. Hoewel de aanbieding gepland staat voor vandaag, is het uur nog niet bekend. Hiermee voldoet de minister van Financiën, Angel Bermudez aan zijn belofte om de begroting mogelijk zelfs voor de wettelijke datum, gesteld op 1 september, aan de Staten aan te bieden.

REACTIE
Het Nederlandse Tweede Kamerlid voor de VVD, Andre Bosman heeft op een eerder bericht van NoticiaCla.com over de aanbieding van de begroting via Twitter gereageerd: “Dan is de vraag of de begroting sluitend is.” Ook vraagt Bosman zich af of er kosten voor de gasleiding voor de raffinaderij in de begroting 2017 zijn opgenomen.

REALISTISCH
In het verleden zijn er wel begrotingen op tijd ingediend, waarvan later bleek dat ze niet realistisch waren, omdat allerlei zaken nog niet rond waren of niet goed waren berekend. Andere begrotingen waren meer realistisch, maar werden heel laat aangeboden, zelfs als het betreffende begrotingsjaar al was begonnen.

Bron: NoticiaCla

Een Reactie op “NoticiaCla | Landsbegroting 2017 vandaag naar parlement

  1. De foto van Marisol laat duidelijk het audio en TV-medialandschap van Aruba zien: extreem groot voor een eiland met slechts 100.000 inwoners. Tel daar het aantal dag- en weekbladen bij op, en concludeer dat iedere groep van de bevolking tenminste een eigen spreek- buis, microfoon, blad heeft.

    Die moeten – met de verkiezingen straks in aantocht – weer allemaal tevreden worden gesteld. Worden weer op(ruiende)roerige dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *