NoticiaCla | KvK niet bevoegd inzake bestuurskwestie PDR

KvK niet bevoegd inzake bestuurskwestie PDR

ORANJESTAD – De Kamer van Koophandel (KvK) is niet bevoegd om een besluit te nemen in de bestuurskwestie van de politieke partij PDR. Dat laat de organisatie vrijdagochtend door middel van een persbericht weten.

De Kamer zegt in het bericht dat uit de media is op te maken dat er een verschil van mening is tussen twee groepen over het bestuur van de Partido Democracia Real (PDR) en stelt het te betreuren bij dit dispuut te zijn betrokken. “De KvK is een neutrale organisatie en heeft een wettelijke taak,” aldus de kKamer.

KVK KAN NIET BESLISSEN

In de betreffende zaak heeft de KvK niet de bevoegdheid om een besluit te nemen in het verzoek met betrekking tot het bestuur van de PDR. De KvK houdt het register bij zoals wettelijk is voorgeschreven in de Handelsregisterverordening. Artikel 16 stelt dat situaties zoals die bij de PDR aan de rechter moeten worden voorgelegd. Zodra de rechter een uitspraak heeft gedaan, kan de KvK die uitvoeren.

LEDEN KVK NIET BEVOEGD

Voor alle duidelijkheid stelt de KvK nog dat geen enkel bestuurslid van de Kamer bevoegd is of toegang heeft tot de registers. Op grond van de wet is alleen de secretaris van de Kamer bevoegd. Het bestuur van de KvK gaat over het strategisch beleid, maar niet over het functioneren of het beleid van het register.

“Het is voor de KvK van belang om zijn integriteit te behouden en het beleid met betrekking tot de inhoud van het register is bij wet geregeld,” besluit het bericht.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *