30 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

NoticiaCla | Jeroen Pauw groot succes bij UNESCO Media Pressure Cooker

HomeMediaNoticiaCla | Jeroen Pauw groot succes bij UNESCO Media Pressure Cooker
Jeroen Pauw groot succes bij UNESCO Media Pressure Cooker

ORANJESTAD – De eerste UNESCO Media Pressure Cooker Marathon is donderdagochtend bij de Universiteit van Aruba van start gegaan met zo’n 55 deelnemers, waaronder leden van de lokale pers.

Dit project wil bijdragen aan het versterken van de journalistiek op Aruba, door inzicht te krijgen in het landschap, samenwerking te stimuleren en de mediawijsheid van het publiek te vergroten. Uitgenodigde sprekers zijn onder meer de populaire Nederlandse journalist Jeroen Pauw van het televisieprogramma ‘Pauw’ en Dick Drayer, journalist bij de N.O.S. Ook de Curaçaose journalist Favell Maduro behoort tot de sprekers. Op de eerste dag ging alle aandacht uit naar de presentatie van Pauw, zoals dat vorig jaar ook bij eenzelfde media project op Curaçao het geval was.

PROGRAMMA

Het programma bestaat uit drie dagen met werksessies, live uitzendingen en trainingen van genoemde inleiders. Na 4 weken productietijd volgt op 15 februari de launch van de publicatie online, voor het grote publiek. Dit project beoogt met educatie en een tastbaar product bij te dragen aan het versterken van de journalistiek op Aruba, door inzicht te krijgen in het landschap, samenwerking te stimuleren en de mediawijsheid van het publiek te vergroten. Dit project ontving een funding vanuit het UNESCO Participation Programme.

EERSTE DAG

Op he pogramma van de eerste dag stond onder meer een presentatie van Jeroen Pauw, die inging op de aspecten van goede journalistiek in een kleine samenleving als die van Aruba. Er werd gesproken over de uitdagingen die een journalist in Aruba dagelijks tegenkomt, ook vergeleken met de Nederlandse situatie. Het was interessant hoe Pauw voor de problemen van Aruba (aangegeven door de lokale pers) inzichten gaf om daar zo goed mogelijk mee om te gaan.

Ook is ingegaan op de impact van journalistiek op de maatschappij. Pauw ging in op de naar voren gebrachte bezorgdheden van de lokale persmensen en plaatste een en ander in internationaal perspectief. Verschillende lokale journalisten gingen met Pauw in debat, wat de middag erg interessant maakte. Zaterdag komt Pauw terug op het programma om een presentatie te geven over interviewtechnieken. Pauw is een veteraan op dit gebied en wil zijn ervaringen graag delen.

OVERIG PROGRAMMA

Op de tweede dag gat Dick Drayer, vertegenwoordiger van de N.O.S. op Curaçao in op drie onderwerpen die binnen een kleine samenleving als die van Aruba actueel zijn: 1. Redactionele onafhankelijkheid, 2. Zelfcensuur en 3. Interne regels (regels voor redigeren en statuten). De dag wordt vervolgd met praktische oefeningen en presentaties van de bereikte resultaten.

Zaterdag geeft Pauw training in interviewtechnieken, gevolgd door Favell Maduro die ingaat op videotechnieken. Die avond is er een presentatie van de resultaten van de marathon.

Bron: NoticiaCla

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties