28 C
Willemstad
• zondag 26 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

NoticiaCla | Heerenveen: Werknemers InselAir Aruba moeten geduld hebben

HomeMediaNoticiaCla | Heerenveen: Werknemers InselAir Aruba moeten geduld hebben
Heerenveen: Werknemers InselAir Aruba moeten geduld hebben
Heerenveen: Werknemers InselAir Aruba moeten geduld hebben

ORANJESTAD – “De werknemers van InselAir Aruba moeten zich goed beseffen wat het vonnis van de rechter voor hen betekent als de rechter in het nadeel van InselAir vonnist.”

Dat zegt medeoprichter en vice-president international van het moederbedrijf Edward Heereveen vanuit Nederland tegen NoticiaCla.com. Zoals dit portaal eerder deze week berichtte hebben de werknemers InselAir Aruba voor de rechter gesleept om het bedrijf te verplichten te voldoen aan de belasting- en pensioenafdrachten van de werknemers. De zaak dient morgen. Heereveen vraagt de werknemers om goed te kijken naar al wat InselAir in het verleden heeft gedaan en dit als voorbeeld te nemen bij elke stap die de werknemers nu willen nemen.

GEMAKKELIJK OM EEN BEDRIJF TE RUÏNEREN

Heereveen laat weten dat het gemakkelijk is om een bedrijf wat nog perspectief biedt te ruïneren. “Maar het duurt jaren om dit te herstellen. En dat is wat ik hen ook zeg: kijk goed wat je doet.” Hij herinnert de werknemers eraan dat ze elke maand hun salaris uitbetaald krijgen en de maatschappij hier niet in gebreke is. “Maar nu wil je vechten voor je pensioen waarvan wij hebben gezegd dat zodra de zaken met Venezuela zijn afgehandeld, wij dit in één keer zullen inlossen?” Heereveen benadrukt dat als de maatschappij kapot gaat, de pensioenen toch ook niet worden uitbetaald. “Daarom zeg ik: blijf rustig en overweeg goed wat je wilt bereiken. Als het wraak is (Heereveen ziet geen ander motief) terwijl wij hebben gezegd dat wij de premies direct betalen zodra er geld is, en je ons toch voor de rechter sleept, weet ik niet wat deze mensen willen bereiken.” De werkgever hoopt dat het gezonde verstand de overhand neemt en dat de werknemers niet alleen kijken wat eigen toekomst is maar ook de toekomst van de luchtvaartmaatschappij op Aruba die het potentieel heeft om weer op niveau te geraken. Mocht de rechter in het voordeel van de werknemers vonnissen, waarbij InselAir wordt verplicht per direct de premies te betalen, zal dit het bedrijf in grote problemen brengen, aldus Heereveen die niet wilde specificeren wat voor problemen hij bedoeld.

RECHTZAAK VRIJDAG

David Kock, de advocaat van de werknemers heeft donderdag bevestigd dat de rechtszaak tegen InselAir Aruba nog steeds staat. “Insel is met een campagne begonnen waarbij zij mijn cliënten direct benaderen voor het tekenen van een verklaring waarin zij hun goedkeuring geven voor uitstel,” aldus Kock. Daarmee probeert de maatschappij aan te tonen dat de werknemers akkoord zijn met uitstel, alleen hun advocaat niet. Maar de rechtszaak is aangespannen voor de werknemers aangezien is gebleken dat de maatschappij in de afgelopen twee jaar heeft verzuimd pensioen- en belastingpremies af te dragen. Het feit dat Heereveen nu vraagt om geduld, doet de werknemers niet van gedachten veranderen en dat houdt in dat de zaak gewoon doorgaat, zo laat de advocaat weten tegenover dit portaal.

Bron: NoticiaCla

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. De vraag is of Venezuela ooit zal betalen. Die kans is gering. En dan? Moeten de werknemers pensioenverlies accepteren? En alle crediteuren kunnen ook naar hun geld fluiten, als er teveel preferente crediteuren zijn. Zoals de SVB, de Belastingdienst en zo meer. Hoe zit het met het pensioen van de leiding? Merkwaardig genoeg is dat meestal wel in orde. Zou dat hier ook zo zijn? Wij menen dat de praktijk inmiddels wel heeft bewezen dat een eigen eilandelijke luchtvaartmaatschappij onhaalbaar is. Ze zijn allemaal failliet gegaan. Wel een voortreffelijke methode om wit te wassen. Renée van Aller&John de Vries.

 2. Eerst komt de belastingdienst gevolgd door het pensioenfonds en de soc verzekeringen.
  Ben bang dat er zoals gewoonlijk weinig voor het personeel overblijft.

 3. Bedrijf ruineren? Dat heb je zelf gedaan door het bedrijf uit proportie te blowen. 1.Teveel en te snel groeien. 2. Blijven vliegen op een markt dat niet betaalt. 3 Vloot aanchaffen dat oud is (veel breakdowns en vertragingen) . Hou de eer aanjezelf Heerenveen. Arubanen zijn niet hetzelfde als yiu di korsous. Zij vechten wel voor hun rechten. Daar heb je je lelijk op verkeken Heerenveen. Het is niet de schuld van de werknemers van Aruba maar de schuld van management en dus van ook van jouw.

 4. Hieruit blijkt dat Heerenveen nooit eerder eerlijk geweest t.o.v het personeel over het niet doen van de pensioenafdrachten. Achterbaks dus.
  Had hij eerder met het personeel hierover eerlijk gecommuniceerd en zijn toekomstplannen hierover kenbaar gemaakt dan had het personeel er misschien wel begrip voor kunnen opbrengen. Maar eerst je melden als het personeel ten einde raad naar de rechter stapt, is wel erg laat. Management van lik-me-vestje.

 5. Ik denk dat Heerenveen hier wel gelijk heeft,

  Maar verder vind ik hem een engerd, gezien zijn keuze voor het hypocriete spekende mantelpak Stella van Rijn als levenspartner, en een waardeloos directeur, gezien de behandeling van zijn klanten bij mega vertragingen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties