NoticiaCla | Harde explosie en vliegenoverlast bij Parkietenbos en Simeon Antonio

Harde explosie en vliegenoverlast bij Parkietenbos en Simeon Antonio

Harde explosie en vliegenoverlast bij Parkietenbos en Simeon Antonio

ORANJESTAD – Bewoners van Parkietenbos en Simeon Antonio hebben opnieuw een noodkreet geslaakt. De afgelopen dagen en weken hebben zij hard explosies gehoord op de vuilnisbelt bij Parkietenbos.

Omwoners kunnen ‘snachts niet rustig slapen en schrikken ‘wakker vanwege de explosies die vooral in de nachtelijke uren plaatsvinden.

Problemen met vliegen

Nu de periode is aangebroken van weinig wind, steekt ook het vliegenprobleem weer op. Omwoners worden voortdurend lastig gevallen door de vliegen, zowel in als buiten de woning. Niets is veilig voor deze insecten, ook de bewoners zelf niet.

Explosie

Wat de explosies betreft, denken de omwoners dat het hier gaat om het asbest van onlangs gerenoveerde gebouwen wat op de vuilnisbelt terecht is gekomen. De vuilnisbelt is overvol en kan geen extra vuil meer aan. Het is een alarmerende situatie geworden die zowel de natuur aantast als het leefmilieu. Daarnaast is deze open vuilnisbelt, zo dicht bij de zee geen mooi reclameplaatje voor het eiland en is eigenlijk niet eens meer toegestaan.

Bron: NoticiaCla

Een Reactie op “NoticiaCla | Harde explosie en vliegenoverlast bij Parkietenbos en Simeon Antonio

  1. Renée van Aller

    Dank zij minister Booshi Wever is er nu toch een perfect werkende eerste klas vuilverwerking in Parkietenbos? Heeft miljoenen gekost, maar daar heb je dan ook wat voor. Net zo als op ons groene en brandschone eiland, Valero al jaren slinks giftig afval stort. En Coastal en Shell deden dat ook. Een smetteloos eiland? Schone schijn. Milieulandsverordeningen bestaan niet. De weinige, die wel bestaan worden niet gehandhaafd. Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *